Tekla64 Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 ja to wy macie taki ino do 20stu???? za to jak zwykle w takiej pogodzie slonce wstawalo cudne znowu ogromniaste i czerwone Quote
malawaszka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 no :lol: jakiś elektroniczny badziew - pomijam już kwestię tranfości jego pomiarów bo to było jak loteria, a dziś pokazał Lo i koniec hahaha chińszczyzna... Quote
Tekla64 Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 z elektronicznych na zwenatrz juz od lat nie korzystamy taki zwykly tradycyjny ino duzy mamy kole tarasu wiec tyz czasem przeklamuje o dwa stopnie bo za stajnia zwasze nizsza temperatura na otwartej przestrzeni ale jak sie wie to nie ma problemu z przeliczeniem hihihi Quote
M&S Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Tekla64 napisał(a): za to jak zwykle w takiej pogodzie slonce wstawalo cudne znowu ogromniaste i czerwone Tak wschód słońca był piękny:) Quote
zerduszko Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Elektroniczny termometr to jest pomyłka. Niestety rtęciowe "ludzkie" wycofali. Bleh. Quote
weszka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Patol na choince zmusił do pokombinowania ale jak widać się udało. Gumowa Dona podołała ;) Towarzystwo przykominkowe bardzo mnie rozczula jak tak wszystkie sobie leżą zgodnie. Zima jest to i zimno. U ciebie to tylko jakoś tak niewiarygodnie wręcz wygląda bo trawka na wierzchu i grama śniegu! Quote
FredziaFredzia Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 A ja mam na zewnątrz rtęciowy! Pokazuje... Aż idę zobaczyć! Eee, tylko -11. :lol: Quote
malawaszka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 zerduszko napisał(a):Elektroniczny termometr to jest pomyłka. Niestety rtęciowe "ludzkie" wycofali. Bleh. ja mam jeszcze jakiś zabytkowy w domu :lol: FredziaFredzia napisał(a):A ja mam na zewnątrz rtęciowy! Pokazuje... Aż idę zobaczyć! Eee, tylko -11. :lol: łoooo to u mnie 2 razy zimniej - równe -22 :shock: Quote
Sylwia K Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 u mnie tez -22 W dzień jak świeciło słońce było -10, gdzieś koło godz 14 zaszło i momentalnie temp spadła do -15 akurat wtedy wychodziłam z dzieckiem i psami na spacer, nie było miło Quote
Tekla64 Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 u nas zaczal padac snieg, kijowy , malutki ale pada -12 ino cale szczescie Quote
Saththa Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Aaaaaaaaaaa Magda szczecin zasypany rano na aucie 20 cm sniegu.... a jak u Was? Quote
Tekla64 Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 u nas jak juz pisalam malutko ale pada wiec zobaczymy ile napada ale reakcja psow dzis byla dziwna zamiast szlaenstwa i radochy to jakies wycofanie, Nius nawet nie jak on , z samego rana pierwszy na zewnatrz z rozdartym ryjem daje znac ze dzien sie zaczal, to dzis nie wyszedl grzecznie czekal az ja sie ubiore i wyjde na normalny poranny obchod az posprawdzalam czy nie jest chory!!! reszta psow dopero na spacerze sie ze tak pwoiem rozruszala, dziwne ale moze jak juz sie zrobi calkiem bialo to bedzie dzikie szlanstwo?! zobaczymy kury tyz nie jak zwykle z wielka rezerwa wyazily z kurnika a nie jak zwykle hurmem na ziarenko i wode sie rzucily dziwaczne Quote
eria Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 nie straszcie ludzi śniegiem, nie chcę śniegu ;) mróz niech se jest a potem wiosna hihiih Quote
Fides79 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 u nas bez dodatkowych opadów śniegu, za to zimnica, rano o 8:00 było -18 brrrr Quote
Doginka Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 eria napisał(a):nie straszcie ludzi śniegiem, nie chcę śniegu ;) mróz niech se jest a potem wiosna hihiih Oj tak, ja też jestem za ty, zeby śniegu nie było i chcę już wiosny:razz: Magda, moje psy są zarośnięte, a ciężko jest mi je na spacer wyciągnąć, a co dopiero Twoje ogolone prawie na łyso, brrrrrrrrr:diabloti: Quote
FredziaFredzia Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 U mnie tez sniegu masa, ale ja lubie :) Quote
Doginka Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Dziś Lotos stracił trochę ofutrzenia, ale na zimno nie narzeka:roflt: Quote
Erhan Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Dzień dobry wieczór ;) Nadrobiłem zaległości w lekturze. W koło mróz trzaska, a u Magdy tradycyjnie golizna :cool3: Tylko czekać jak koty i indiańskiego ostrzyże i kuraki oskubie :evil_lol: Quote
Saththa Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Aaaaaaaaa minus 23 aaaaaaaa :eek2: Szyby w aucie zamarzają mi od środka :( Quote
Tekla64 Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 oooo jak milo znowu cie czytac!!!! pewnie te trzasajace mrozy cie w koncu z lasa wywalily albo bra grzybow [bo u nas w polowie stycznia sie pokazywaly grzybki jeszcze albo juz!? teraz za to wsio wymarzlo dzis mielismy -24 i jakos sie nie chce podniesc temperatura mimo slonca samochody nie chca odpaloc i sie nie dziwie. kuraki, indianski i koty zostaja w swoich futrach !!!! i grzeja sie kole pieca!!! tyz sie nie dziwe sznupy wsie za to dzis szczesliwe na rannym spacerze lataly jak dzikusy co im nie przeszkadzalo z ochota wleciec do chaty i pogrzac sie po spacerze przy cieplych urzadzeniach grzewczych sa szczesliwe choc nie pwoiem coby godzinami chcily siedziec na dworze hihihi Quote
weszka Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 A u mnie jakby cieplej ;) bo tylko -16 rano. Za to troszkę śniegu dopadało ale symbolicznie. Zostawiałyśmy na porannym spacerze pierwsze ślady. Ale na drogach ślisko było jak cholera, zakręt jeden wzięłam bokiem i tylko patrzyłam w co przywalę ale jakoś wyprowadziłam i tak mi się ciepło od tego zrobiło że aż ogrzewanie w samochodzie wyłączyłam. Twojej sforze pewnie że fajnie się lata po mrozie ale i fajnie wpaść do ciepłego domku i dupska wygrzać. Quote
eria Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 U mnie rano dziś ok 6.20 to chyba była już ta temperatura , w której piekło zamarza... Ledwo dotarłam do pracy autobusem....w którym postanowili zaoszczędzić na ogrzewaniu, a potem jeszcze 15 min pieszo przez pół Zabrza. Brrrr. Chcę lata ! Quote
wilczy zew Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 U nas tylko mróz a śniegu jak na lekarstwo :( nasze psiaste latają po mrozie i niczym się nie przejmują :) Quote
Tekla64 Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 to zupelnie jak moje pomemlance przeszczesliwe z takiej pogody wlasnie przed polgodzina Dona z Nikiem chcialy rozwalic Monikowego golfa wpadajac na jadacy pod gorke z calym imeptem rozbawionych psow samochod wszystkie trzy ofiary po zastosowaniu abeesow na styk sie zatrzymaly na moich oczach a juz ... masakre widzialam glupole takie ze az co omalo nie chcialam ich wlasnorecznie wykonczyc bez uszkadzania golfa do tgeo wszystkiego kamera nie chce wspolpracowac ze kompem i nie moge zgrac zadnych zdjec teraz jeszcze nie chce dogo mojego posta przyjac czy naprawde wsio zamarza???? Quote
Recommended Posts