Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja na dzien dobry wlam pomocy!!!!! behawiorysty!!!! specjalisty !!!!!! tego od nerwowo

moja 10-12letnia suka dostaje maki!!!!!

masakra odwala suce na starosc !!!!

i o dziwo mloda sie w to nie mieszala

a teraz ide sprzatac

Posted

wy sie nie zajmujcie drobiazgami ino czekam na konstruktywne tezy ,zalozenia i dowody a na sam koniec rozwiazanie rpoblemu metodami pozytywnymi!!!!

stara madra suka , doswiadczona , obyta nie zawsze opanowana ale jednak optowalabym za tym ze zrownowazona a tu taki numer

Posted

noooo... znaczy że albo nastała konieczność zakupu nowej poduszki, albo dziś na obiad będzie rosół :grins: chociaż... po tym, że zdjęcia robione sa we wnętrzach wnioskuję, że to jednak podusia była... ;) poza tym za kure to chyba by Tekla inaczej zareagowała jednak ...

malawaszka napisał(a):
a co? uciekali???? :lol:

ano

Tekla64 napisał(a):
tego sie nie da opisac!!!!

nie no, ja moge spróbować ;)

W pewien letni, pochmurny poranek, tuz po porannej kawie a przed gotowaniem obiadu, okazało się, że konieczne jest udanie się do pobliskiego sklepu celem nabycia artykułów spożywczych. Na tę niekoniecznie-karkołomną wyprawę miałam udac się ja w towarzystwie dziecięcia Magdy - Moni. Jednakże, z uwagi na to, że sklep stacjonował niedaleko nie było sensu zabierać ze sobą zbędnego balastu - czyli naszych ukochanych czworonożnych przyjaciół ;) zapadła więc decyzja, że moje dziewczynki pozostaną razem ze Sforą na terenie u Magdy.
Poszłysmy więc, a odprowadzał nas cichnący coraz bardziej głos szczekającej za bramą ekipy.
W sklepie nie zabawiłyśmy zbyt długo, zajęło nam to może 10 minut. Po powrocie okazało się, że brama, a dokładniej jej szczebelki niestety są dla małych czarnych za szerokie - normalny gabarytowo pies by się nie zmieścił, ale pies o wadze pięć pięćdziesiąt i talii osy przecisnął się bez problemu...
Tym sposobem Balbina wydostała się na ulicę. Tę częśc znam z opowiadania :) Gdy Magda to dojrzała, czym prędzej wysłała w pościg za zbiegiem Talego, gdy Tali otworzył bramę żeby przywołac do środka Balbinę - między jego nogami momentalnie wyskoczyła Mia... tym sposobem Tali miał do łapania już dwie uciekinierki... na szczęście moje gupolki nie bardzo wiedziały chyba gdzie zwiewać bo dały się złapać :lol: i gdy już wróciłyśmy ze sklepowej wyprawy - wszystko było w najlepszym porządku :)

Koniec.

Posted

Tekla64 napisał(a):
wy sie nie zajmujcie drobiazgami ino czekam na konstruktywne tezy ,zalozenia i dowody a na sam koniec rozwiazanie rpoblemu metodami pozytywnymi!!!!

stara madra suka , doswiadczona , obyta nie zawsze opanowana ale jednak optowalabym za tym ze zrownowazona a tu taki numer

dobra, mam teze - to demencja :megagrin: albo też zdziecinnienie starcze :grins: albo też suce się na łeb rzuciło od przebywania z młodymi :niewiem: albo też ma już dosyć gości i próbuje jakoś wyładowac frustracje i pokazać swoje niezadowolenie :lol:

Posted

metodami pozytywnymi hmmm....

Daj jej poduszkę a jak nic z nia nie zrobi i nie wykarze zainteresowania to ją pochwal i smaczki i głosno mów ze taaaaaaaaaaak dobra dziewczynka :lol!:

Posted

Saththa napisał(a):

Daj jej poduszkę a jak nic z nia nie zrobi i nie wykarze zainteresowania to ją pochwal i smaczki i głosno mów ze taaaaaaaaaaak dobra dziewczynka :lol!:

miałam dokładnie to samo napisać ... że za każdym razem jak nie spojrzy w kierunku poduszki to klikerkiem ciap i smaka w pysk... ale nie napisałam, bo pomyślałam, że zwolennicy klikera mogą się poczuć urażeni... w sumie to już napisałam...

Posted

jambi napisał(a):

nie no, ja moge spróbować ;)

W pewien letni, pochmurny poranek, tuz po porannej kawie a przed gotowaniem obiadu, okazało się, że konieczne jest udanie się do pobliskiego sklepu celem nabycia artykułów spożywczych. Na tę niekoniecznie-karkołomną wyprawę miałam udac się ja w towarzystwie dziecięcia Magdy - Moni. Jednakże, z uwagi na to, że sklep stacjonował niedaleko nie było sensu zabierać ze sobą zbędnego balastu - czyli naszych ukochanych czworonożnych przyjaciół ;) zapadła więc decyzja, że moje dziewczynki pozostaną razem ze Sforą na terenie u Magdy.
Poszłysmy więc, a odprowadzał nas cichnący coraz bardziej głos szczekającej za bramą ekipy.
W sklepie nie zabawiłyśmy zbyt długo, zajęło nam to może 10 minut. Po powrocie okazało się, że brama, a dokładniej jej szczebelki niestety są dla małych czarnych za szerokie - normalny gabarytowo pies by się nie zmieścił, ale pies o wadze pięć pięćdziesiąt i talii osy przecisnął się bez problemu...
Tym sposobem Balbina wydostała się na ulicę. Tę częśc znam z opowiadania :) Gdy Magda to dojrzała, czym prędzej wysłała w pościg za zbiegiem Talego, gdy Tali otworzył bramę żeby przywołac do środka Balbinę - między jego nogami momentalnie wyskoczyła Mia... tym sposobem Tali miał do łapania już dwie uciekinierki... na szczęście moje gupolki nie bardzo wiedziały chyba gdzie zwiewać bo dały się złapać :lol: i gdy już wróciłyśmy ze sklepowej wyprawy - wszystko było w najlepszym porządku :)

Koniec.

wiedziałam, że można na Ciebie liczyć w tej kwestii :loveu: to grzeczne te Twoje dziewczynki bo moi jakby poooszliiii to by się nie dali złapać nikomu obcemu - Luna by gryzła, Drops uciekał :lol:

jambi napisał(a):
dobra, mam teze - to demencja :megagrin: albo też zdziecinnienie starcze :grins: albo też suce się na łeb rzuciło od przebywania z młodymi :niewiem: albo też ma już dosyć gości i próbuje jakoś wyładowac frustracje i pokazać swoje niezadowolenie :lol:

to ostatnie :lol:

Saththa napisał(a):

a jak wykaże zainteresowanie?

Posted

Saththa napisał(a):
A jak wykaże zainteresowanie to trzeba olac :lol: bo te pozytywne to polegaja ponoć przede wszystkim na olewaniu zachowan niepożADANYCH :lol!:

hahahaha a to dobre - to u mnie miałabym olewać skakanie po ścianach za kotami i darcie japy :mdleje: hahaha faaajnie by było - bezstresowo :evil_lol:

Posted

Saththa napisał(a):
A jak wykaże zainteresowanie to trzeba olac :lol: bo te pozytywne to polegaja ponoć przede wszystkim na olewaniu zachowan niepożADANYCH :lol!:

ignorowaniu darling, ignorowaniu

Posted

Saththa napisał(a):
A ciul jaka to róznica :lol:
jednak cięzko jest ignorowac 40kg ciagnące Cię za nogawke u spodni :mad:

dla mnie żadna :niewiem: ale tak jest fachowo :grins:

a weź to powiedz wszystkim tym zwolennikom smaczków i klikaczków - i tak Ci nie uwierzą... a jeszcze dodaj prawie 50 kilo rozwścieczonej masy, która z warkotem z trzewii szarpie sie i ma tylko jeden cel - zagryźć innego psa, kogoś albo Ciebie...

Posted

jambi napisał(a):
dla mnie żadna :niewiem: ale tak jest fachowo :grins:

a weź to powiedz wszystkim tym zwolennikom smaczków i klikaczków - i tak Ci nie uwierzą... a jeszcze dodaj prawie 50 kilo rozwścieczonej masy, która z warkotem z trzewii szarpie sie i ma tylko jeden cel - zagryźć innego psa, kogoś albo Ciebie...

Hmmm wiesz tazz tez przeszedł szkolenie smaczkowe i klikerowe :lol: tj klikierowe w któryms momencie hmmm
Z tyum, że ja wychdoze z założenia ze to za duzy właśnie pies aby sobie ignorowac zachowania niepożadane heh

Ooo taki pan z jurkiem wychodzi i czesto go spotykam jak do lasu ide a małym jurkiem z kokardką... hmmmm i nie wiem czy jurek przezyje kolejne spotkanie z nami bo jak Bora kocham utuke tego idiote własciciela... Chociaż w sumie dziekowac Boru ze ma jurka a nie cos wiekszego heh

Posted

to po tej ignorcji musilabym pod glowy pakowac cos na ksztalt japonskich podstawek ale nie wiem czy wtedy mlode nie bylyy zaiteresowane zarciem tychze

wiec chyba zaczniemy spac wszytskie plasko coby nie bylo problemow