Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tekla64 napisał(a):
zieciu powiedzial ze sami se go obcieli i im sie podoba wiec ma tak zostac

i co pan zrobisz ???? nic pan panie nie zrobisz

eee możesz ciachnąc mu te grzywke i powiedzieć, że przez przypadek Ci podszedł pod nożyczki :siara::siara:

Posted

Nikuś pikny :loveu: ale ma przemyślenia po kąpieli mało przyjazne :evil_lol:

naszego trzeba wreszcie wykąpać ale on nie ma jeszcze pełnego zaufania do nas; jak go do wanny zapakować :roll:

Fides ja tam bym zapakowała kompa skoro taka okazja :multi: w pociągu dźwigać już nie trzeba a z dworca odbiera Cię Tekla ;)

Posted

WATACHA napisał(a):
Piękniutki Nikoś.Fides jakbyś mogła po drodze mojego kompa wziąć to by i do niego zerknął ;)

Watacha wrzuć tego swojego do Eurocity do Berlina a Magda go w Rzepinie odbierze :cool3:

wilczy zew

Fides ja tam bym zapakowała kompa skoro taka okazja :multi: w pociągu dźwigać już nie trzeba a z dworca odbiera Cię Tekla ;-)

taaa ale do dworca z którego ruszamy trzeba go jakoś dowlec a jeszcze przesiadka w Poznaniu :roll: a ja mam chory kręgosłupek :sad:

Posted

Fides79 napisał(a):
Watacha wrzuć tego swojego do Eurocity do Berlina a Magda go w Rzepinie odbierze :cool3:

taaa ale do dworca z którego ruszamy trzeba go jakoś dowlec a jeszcze przesiadka w Poznaniu :roll: a ja mam chory kręgosłupek :sad:

Ja mam daleko na dworzec, a nie chce mi się jechać :)

Posted

Fides79 napisał(a):

przecież na dworzec pieszo nie będziesz szła

Posted

Tekla64 napisał(a):
zieciu powiedzial ze sami se go obcieli i im sie podoba wiec ma tak zostac\

i co pan zrobisz ???? nic pan panie nie zrobisz

W przypadku Aresa fryzura to akurat jest najmniejszy problem. Ja bym się poważnie martwiła jego masą przy jego wieku . On pewnego dnia po prostu nie wstanie,bo mu stawy odmówią posłuszeństwa i to wcale nie jest odległa przyszłość bo podejrzewam,że już teraz mu te nogi doskwierają. To raz, dwa,że takie otłuszczone serducho będzie coraz słabiej pracować , dojdzie do zwyrodnień i niewydolności krążeniowo-oddechowej .Analogicznie z wątrobą,nerkami :roll:. Jak pies już zacznie chorować, to przez takie pokłady tłuszczu ciężko jest go badać-na usg nic nie widać-wszystko przysłania tłuszcz, omacać się nie da. Zresztą długo by tu pisać na ten temat. Właściciele powinni wziąć się solidnie za odchudzanie - mniej jedzenia i stopniowo więcej ruchu i dodatkowo bym poradziła badania hormonów tarczycy,żeby sprawdzić czy przypadkiem też na tą masę nie wpływają. :roll:

Posted

eria napisał(a):
W przypadku Aresa fryzura to akurat jest najmniejszy problem. Ja bym się poważnie martwiła jego masą przy jego wieku . On pewnego dnia po prostu nie wstanie,bo mu stawy odmówią posłuszeństwa i to wcale nie jest odległa przyszłość bo podejrzewam,że już teraz mu te nogi doskwierają. To raz, dwa,że takie otłuszczone serducho będzie coraz słabiej pracować , dojdzie do zwyrodnień i niewydolności krążeniowo-oddechowej .Analogicznie z wątrobą,nerkami :roll:. Jak pies już zacznie chorować, to przez takie pokłady tłuszczu ciężko jest go badać-na usg nic nie widać-wszystko przysłania tłuszcz, omacać się nie da. Zresztą długo by tu pisać na ten temat. Właściciele powinni wziąć się solidnie za odchudzanie - mniej jedzenia i stopniowo więcej ruchu i dodatkowo bym poradziła badania hormonów tarczycy,żeby sprawdzić czy przypadkiem też na tą masę nie wpływają. :roll:

no prosze jak to pięknie eria ujęła co mozna dodac więcej? jedynie chyba wyboldować ;)

chociaż nie, nie tylko ;)

zdecydowanie rozsądnie - dla zdrowia psa byłoby go odchudzić!!! i nie o urodę tylko chodzi, ale własnie o zdrowie!!!

Pies jest gruby, za gruby! serce, stawy, to wszystko padnie! a chyba wszystkim zależy na jak najdłuższym życiu w zdrowiu i pełni sił prawda?

Posted

Tekla jak Twoje oko, bo jakoś mi umknęło pośród tych pięknych foteczek:hmmmm:
Mam znajomą, której córeczka zatarła sobie oko, które spuchło. Pojechali do szpitala i niestety córeczka nie przeżyła:-( Zmarła tuż przed pierwszą Komunią, pochowana została w sukni komunijnej:-(
Nie lekceważy się takich rzeczy:shake:

Posted

Tekla64 napisał(a):
no normalnie jestem bez komuni i innych sakramentow, zniesli mnie ino , mimo mego glosnego protestu , do chrztu
a czy to cos zmienia?

nie martw się, na jeszcze jeden sakrament pewno się załapiesz.... :diabloti: