Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']oczywiście, że się podobają - jakby się nie podobały to pewnie przeszły by bez echa :lol: ;)[/QUOTE]

własnie właśnie a że adekwatnie się zrobiło do powiedzen to wyszło takie kurcze białe roztrzepane :D

Posted

a ja mam pytanie z góry przepraszam, ale tu najwiecej znających sie ludzi :)
Shark 3 dni temu gryzł\został gryziony przez psa ;/
i w miejscu ugryzienia ma cos jak tłuszczaka..nie boli go to ani nic, ale jest dość duże takie jak orzech włoski ;/ to jest ropniak ? bo nie wiem co i jak i czy iśc do jakiegoś weta w Wawie ? :)

Posted

[quote name='klaudusia0219']a ja mam pytanie z góry przepraszam, ale tu najwiecej znających sie ludzi :)
i w miejscu ugryzienia ma cos jak tłuszczaka..nie boli go to ani nic, ale jest dość duże takie jak orzech włoski ;/ to jest ropniak ? bo nie wiem co i jak i czy iśc do jakiegoś weta w Wawie ? :)[/QUOTE]

Do weta marsz. Na zębach u psów ejst w cholere bakterii. Chociaż u ludzia jest więcej :evil_lol:

Posted

[quote name='malawaszka']może być krwiak, może być ropień - ja bym obserwowała - jak nie będzie się zmniejszał to wtedy do weta[/QUOTE]

to rapier czy gordon miał? i wtedy było mówione, ze jak pogryzienie i gula to do weta?

ide spać kurcze zagadują mnie;p

Posted

[quote name='klaudusia0219']a ja mam pytanie z góry przepraszam, ale tu najwiecej znających sie ludzi :)
i w miejscu ugryzienia ma cos jak tłuszczaka..nie boli go to ani nic, ale jest dość duże takie jak orzech włoski ;/ to jest ropniak ? bo nie wiem co i jak i czy iśc do jakiegoś weta w Wawie ? :)[/QUOTE]

ja bym na razie obserwowała, bez paniki; zależy też jaka wogóle tam jest rana - cięzko doradzić jak sie nie widzi, co do wetów w Warszawie - zalezy w której części Wawy jesteś, bo przecież bez sensu Ciue gnać przez całe miasto ;)

Posted

[quote name='jambi']ja bym na razie obserwowała, bez paniki; zależy też jaka wogóle tam jest rana - cięzko doradzić jak sie nie widzi, co do wetów w Warszawie - zalezy w której części Wawy jesteś, bo przecież bez sensu Ciue gnać przez całe miasto ;)[/QUOTE]

no właśnie my nic wcześniej nie zobaczyliśmy . tam chyba nie było rany, albo już nie ma :) może była mała, ale głęboka ;) a wtedy po tej walce patrzyłam i w tym miejscu miał 'oślinione', bo rany nie widziałam :) chyba, że to była krew, chociaż pamietam, że było lepkie i jak przejechałam ręką to nie zostawiło czerwonego śladu :D dlatego nie wiem :)
a mieszkam pod samym Mariotem, 3 min drogi. ;)

Posted

zakup msc ichtiolowa i na wszelki wypadek smaruj nia i obserwuj czy roznie czy jest bardziej twarde czy bardziej miekkie i sprobuj ponacikac moze co z tego wyplynie to zobaczysz co czy ropa czy ino osocze i jesli sie bedzie zmneijszac to daj se spokoj z lekarzem a jesli sie do ponedzialku nic nie bedzie dzialo to idz do weta wystrczy wrzucic w net weta w poblizu ciebi , do takich rzeczy chyba w zasadzie kazdy sie nadawa

Posted

[quote name='Tekla64']zakup msc ichtiolowa i na wszelki wypadek smaruj nia i obserwuj czy roznie czy jest bardziej twarde czy bardziej miekkie i sprobuj ponacikac moze co z tego wyplynie to zobaczysz co czy ropa czy ino osocze i jesli sie bedzie zmneijszac to daj se spokoj z lekarzem a jesli sie do ponedzialku nic nie bedzie dzialo to idz do weta wystrczy wrzucic w net weta w poblizu ciebi , do takich rzeczy chyba w zasadzie kazdy sie nadawa[/QUOTE]

to właściwie jest tak jakby tłuszczak, bo nie jest przy ranie tylko w środku. taka gula ;) jak naciskałam to w sumie nic sie nie działo :) shark nie zwracał uwagi itp :)

Posted

[quote name='klaudusia0219']no właśnie my nic wcześniej nie zobaczyliśmy . tam chyba nie było rany, albo już nie ma :) może była mała, ale głęboka ;) a wtedy po tej walce patrzyłam i w tym miejscu miał 'oślinione', bo rany nie widziałam :) chyba, że to była krew, chociaż pamietam, że było lepkie i jak przejechałam ręką to nie zostawiło czerwonego śladu :D dlatego nie wiem :)

to nie obejrzałaś dokładnie miejsca pogryzienia :shake:

zobacz czy gdzie w innych miejscach ma czegoś takiego

Posted

[quote name='wilczy zew']to nie obejrzałaś dokładnie miejsca pogryzienia :shake:

zobacz czy gdzie w innych miejscach ma czegoś takiego

obejrzałam, ale wtedy tego nie było ! zaraz wrzuce zdj na swoja galerie . z resztą ropniaki nie robia sie przeciez odrazu :)

Posted

[quote name='wilczy zew']obserwuj,możliwe,że nie ma nic wspólnego z pogryzieniem ale może być krwiak i się wchłonie;ropień jest bolesny

ale to jest taka gula jak miękka kulka :) dziwne, żeby krwiak był taki dyży.. chyba :)

Posted

Ja to jestem taka, że z byle czym pędzę do wet., więc ja bym poszła.Na Śródmieściu nie znam żadnych lekarzy.Najbliżej na Racławickiej na Mokotowie.