Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzieki Gustawowi mamy spokoj w kurniku bo inni sadsiedzi sami walcza z norkami zazerajacymi kurczaki, kury i jajca
a u nas raz na jakis czas Gustw zrobi porzadek i przez dluzszy czas nasze tereny omijaja cale szczescie
a jest w tym naprawde swietny gdybym pozwolila Tekli nie byloby co zbierac kazde mialoby wlasny kawalek trofeum niestety

Posted

nieeeee... no bosko jej w zielonym :evil_lol::evil_lol:
Gustaw jaki morderca :evil_lol: jamniory coś w sobie mają, moja kiedyś złowiła szczura wielkiego jak pół samej siebie
a jaka dumna z siebie była... moja mała morderczyni hihi ;)

Posted

no fakt taka to po raz pierwszy upolowal do tej pory byly czarne, brazowe lub z jakimis nalotami ale taka srebrna to pierwszy raz widze

pewnie ze w zasadzie norki szkoda ale szkoda tez kur , kurczakow i jajek, ryb w stawach , malych kociakow i wszytskiego co moga pozrec, na ludzi tyz sie potrafia rzucic z zebami , a boli strasznie , jak po wscieklym kocie . sa jeszcze szybsze i zwinniejsze niz koty a i chyba jednak bardziej zajadle

cale szczecie nie za czesto jednak do nas zagladaja od momentu jak Gustaw zrobil porzadek w kolo nas lacznie z sasiadami[ u nich tyz wylapal] a ze one wypauszczaja specyficzny zapach jak sa bardzo zagrozone to inne omijaja nas i o to chodzi

Posted

jakby na to nie patrzeć tych koników polnych też nam było szkoda, ale siła wyższa - wilga miała przeżyć nie?

Gustaw myśliwy pierwsza klasa, a ja sie zastanawiam, czy to nie to to mogła wyczuc moja Mi jak sie podkopywała pod kurnik?

Posted

raczej nie bo Gustaw by rozebral fundamenty gdyby tam byla norka hihihi
z myszami jest bardziej spokojny

on sie prawie przez nasz plot przecisnal jak ja wyczul a Nikus bidulek .... pipa grochowa norka zawarczala na niego i chcial wiac a nawet z piskiem chcial wiac hihihi
popatrz a jeza zamordowal do spolki z Gustawem

Posted

No cóż mi norki szkoda, ale innych zjedzonych przez norkę stworzonek też szkoda:lol: Szkoda mi też cielaków, krówek i świnek, które ja zjadam:lol: Ale jestem miesożercą i w dodatku gdybym żyła dziko, to byłabym chyba drapieżnikiem, bo surowe mięcho smakuje mi najbardziej:roflt:

Posted

[quote name='Doginka']No cóż mi norki szkoda, ale innych zjedzonych przez norkę stworzonek też szkoda:lol: Szkoda mi też cielaków, krówek i świnek, które ja zjadam:lol: Ale jestem miesożercą i w dodatku gdybym żyła dziko, to byłabym chyba drapieżnikiem, bo surowe mięcho smakuje mi najbardziej:roflt:

Hmm a mozna nie byc drapieznikiem ijeąść mięso?:) Bo mnie to sie widz, że tak średnio:) No chyba, ze ejst sie wszytsko żerca to wtedy hmmm

Hmmm niewazne :lol:

Posted

zerduszko napisał(a):
Można być padlinożercą :P Jak moja Liz :D

Hmmm ale padlinożercy sa chyba nie w stanie same se upolować :lol: Chociaz taka Hiena je padline jak musi ale i sobie upoluje więc jest... Drapieznym padlinożercą? Hmmm chyba mi dziś gorzej :lol:

zwłaszcza jak patrze jak mi literki sie mieszaja w moich wypowiedziach...

Posted

w zasadzie czlek to miesozerca czyli wedle tej zasady drapieznik a dyc wieksza czesc ludkow nie poluje i niegdy se nic nie upolowala?!

ale mnie sie zdaje ze to jest wlasnie ewolucja takze samo jak nasze psy tyz ewoluowaly i wieksza czesc mialaby problem z powrotem do polowan a drapieznikami sa no nie ? malo tego calkiem spora czesc tych psow surowego miesa nawet nie wachala i to juz od pokolen hihihi a co dopiero obezrec siersc byc dostac sie do trzewi i dalej do miesni i kosci zgrozo , chyba naprawde neiwiele jest takich co to by potrafily w ten sposob wyzyc a drapiezcami nadal sa ,

Posted

Saththa napisał(a):
Hmmm ale padlinożercy sa chyba nie w stanie same se upolować :lol: Chociaz taka Hiena je padline jak musi ale i sobie upoluje więc jest... Drapieznym padlinożercą? Hmmm chyba mi dziś gorzej :lol:

Hiena jest i padlinożercą i drapieżnikiem. Pewnie jak głód doskwiera to jeden z drugim i kaprofagiem może zostać ;) Sesese :P także hieny jak muszą polują, ale chyba wolą się nie wysilać?
Tekla64 napisał(a):
w zasadzie czlek to miesozerca czyli wedle tej zasady drapieznik a dyc wieksza czesc ludkow nie poluje i niegdy se nic nie upolowala?!

Człowiek nie jest mięsożerny, odżywiając się głównie mięsem wykorkowałby b. szybko. Jest wszystkożerny. Pewnie dlatemu bestia się tak rozpleniła, jak i szkodniki typu gryzonie :lol:

Posted

zerduszko napisał(a):
Nie wiem czy podkradanie np. lwom jest łatwiejsze i bezpieczniejsze :lol: Się temat wkręcił ;)

No jak napadają na pojedyncze osobniki to jest łatwiejsze;) poza tym lwy zmęczone polowaniem nie maja sił za bardzo bronić ;/ Zwłaszcza jak hieny maja przewage liczebna;)

Posted

[quote name='Saththa']No jak napadają na pojedyncze osobniki to jest łatwiejsze;) poza tym lwy zmęczone polowaniem nie maja sił za bardzo bronić ;/ Zwłaszcza jak hieny maja przewage liczebna;)
A skąd Ty to wszystko wiesz? Kogo napadłaś ostatnio :diabloti:

Coś w tym jest ;) Kiedyś słuchałam przemowy pewnego pana, który to zajmował się zdobywaniem różnych świadczeń socjalnych i z tego żył. Ile to on się musiał nakombinować :shake: Mi by się nie chciało, więcej z tym roboty niż z robotą :lol: Ale skoro siedział w domu i nic nie robił, to w sam raz miał czas i siły ;)