Tekla64 Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 dzieki Gustawowi mamy spokoj w kurniku bo inni sadsiedzi sami walcza z norkami zazerajacymi kurczaki, kury i jajca a u nas raz na jakis czas Gustw zrobi porzadek i przez dluzszy czas nasze tereny omijaja cale szczescie a jest w tym naprawde swietny gdybym pozwolila Tekli nie byloby co zbierac kazde mialoby wlasny kawalek trofeum niestety Quote
Jaga. Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 nieeeee... no bosko jej w zielonym :evil_lol::evil_lol: Gustaw jaki morderca :evil_lol: jamniory coś w sobie mają, moja kiedyś złowiła szczura wielkiego jak pół samej siebie a jaka dumna z siebie była... moja mała morderczyni hihi ;) Quote
WATACHA Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Wspaniały myśliwy z Gustawa, dba o bezpieczeństwo gospodarstwa :) Quote
Fides79 Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 ooo kurna, takich cudów to jeszcze nie widziałam, mieliśmy co prawda psa, który łapał szczury, ale norki:-o:-o Quote
zerduszko Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 O ja pierdziu! Myślałam, ze to zabawka :lol: Mojej Liz chciałam kupić coś podobnego, ale może wyprawiłabym tą skórke, chętniejsza by była ;) Quote
wilczy zew Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 czemu norki nie? jamnik jest myśliwskim psem-norowcem u nas nie widziałam norek Quote
eria Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Ale norka piękna, taka srebrzysta ( tak,wiem,że szkodnik)!!! Gustaw jaki dumny z siebie ;) Quote
Doginka Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Biedna norka:-(['] Padłam jak to uwidziałam:roflt: http://images8.fotosik.pl/2435/f1c99edce8253f2f.jpg Quote
Saththa Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 [quote name='eria']Ale norka piękna, taka srebrzysta ( tak,wiem,że szkodnik)!!! Gustaw jaki dumny z siebie ;) Hyhyhyhy :roflt: super :) Quote
Tekla64 Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 no fakt taka to po raz pierwszy upolowal do tej pory byly czarne, brazowe lub z jakimis nalotami ale taka srebrna to pierwszy raz widze pewnie ze w zasadzie norki szkoda ale szkoda tez kur , kurczakow i jajek, ryb w stawach , malych kociakow i wszytskiego co moga pozrec, na ludzi tyz sie potrafia rzucic z zebami , a boli strasznie , jak po wscieklym kocie . sa jeszcze szybsze i zwinniejsze niz koty a i chyba jednak bardziej zajadle cale szczecie nie za czesto jednak do nas zagladaja od momentu jak Gustaw zrobil porzadek w kolo nas lacznie z sasiadami[ u nich tyz wylapal] a ze one wypauszczaja specyficzny zapach jak sa bardzo zagrozone to inne omijaja nas i o to chodzi Quote
jambi Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 jakby na to nie patrzeć tych koników polnych też nam było szkoda, ale siła wyższa - wilga miała przeżyć nie? Gustaw myśliwy pierwsza klasa, a ja sie zastanawiam, czy to nie to to mogła wyczuc moja Mi jak sie podkopywała pod kurnik? Quote
Tekla64 Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 raczej nie bo Gustaw by rozebral fundamenty gdyby tam byla norka hihihi z myszami jest bardziej spokojny on sie prawie przez nasz plot przecisnal jak ja wyczul a Nikus bidulek .... pipa grochowa norka zawarczala na niego i chcial wiac a nawet z piskiem chcial wiac hihihi popatrz a jeza zamordowal do spolki z Gustawem Quote
Saththa Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 może ta srebrzysta nawiała z jakiejś fermy:) Quote
Doginka Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 No cóż mi norki szkoda, ale innych zjedzonych przez norkę stworzonek też szkoda:lol: Szkoda mi też cielaków, krówek i świnek, które ja zjadam:lol: Ale jestem miesożercą i w dodatku gdybym żyła dziko, to byłabym chyba drapieżnikiem, bo surowe mięcho smakuje mi najbardziej:roflt: Quote
Saththa Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 [quote name='Doginka']No cóż mi norki szkoda, ale innych zjedzonych przez norkę stworzonek też szkoda:lol: Szkoda mi też cielaków, krówek i świnek, które ja zjadam:lol: Ale jestem miesożercą i w dodatku gdybym żyła dziko, to byłabym chyba drapieżnikiem, bo surowe mięcho smakuje mi najbardziej:roflt: Hmm a mozna nie byc drapieznikiem ijeąść mięso?:) Bo mnie to sie widz, że tak średnio:) No chyba, ze ejst sie wszytsko żerca to wtedy hmmm Hmmm niewazne :lol: Quote
zerduszko Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Saththa napisał(a):Hmm a mozna nie byc drapieznikiem ijeąść mięso?:) Można być padlinożercą :P Jak moja Liz :D Quote
Saththa Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 zerduszko napisał(a):Można być padlinożercą :P Jak moja Liz :D Hmmm ale padlinożercy sa chyba nie w stanie same se upolować :lol: Chociaz taka Hiena je padline jak musi ale i sobie upoluje więc jest... Drapieznym padlinożercą? Hmmm chyba mi dziś gorzej :lol: zwłaszcza jak patrze jak mi literki sie mieszaja w moich wypowiedziach... Quote
Tekla64 Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 w zasadzie czlek to miesozerca czyli wedle tej zasady drapieznik a dyc wieksza czesc ludkow nie poluje i niegdy se nic nie upolowala?! ale mnie sie zdaje ze to jest wlasnie ewolucja takze samo jak nasze psy tyz ewoluowaly i wieksza czesc mialaby problem z powrotem do polowan a drapieznikami sa no nie ? malo tego calkiem spora czesc tych psow surowego miesa nawet nie wachala i to juz od pokolen hihihi a co dopiero obezrec siersc byc dostac sie do trzewi i dalej do miesni i kosci zgrozo , chyba naprawde neiwiele jest takich co to by potrafily w ten sposob wyzyc a drapiezcami nadal sa , Quote
zerduszko Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Saththa napisał(a):Hmmm ale padlinożercy sa chyba nie w stanie same se upolować :lol: Chociaz taka Hiena je padline jak musi ale i sobie upoluje więc jest... Drapieznym padlinożercą? Hmmm chyba mi dziś gorzej :lol: Hiena jest i padlinożercą i drapieżnikiem. Pewnie jak głód doskwiera to jeden z drugim i kaprofagiem może zostać ;) Sesese :P także hieny jak muszą polują, ale chyba wolą się nie wysilać? Tekla64 napisał(a):w zasadzie czlek to miesozerca czyli wedle tej zasady drapieznik a dyc wieksza czesc ludkow nie poluje i niegdy se nic nie upolowala?! Człowiek nie jest mięsożerny, odżywiając się głównie mięsem wykorkowałby b. szybko. Jest wszystkożerny. Pewnie dlatemu bestia się tak rozpleniła, jak i szkodniki typu gryzonie :lol: Quote
Saththa Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 No normalnie polac jej :) EDIT IM :lol: No hienie sie nie chce woli ukraść menda jedna :lol: Quote
zerduszko Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Saththa napisał(a):No hienie sie nie chce woli ukraść menda jedna :lol: Nie wiem czy podkradanie np. lwom jest łatwiejsze i bezpieczniejsze :lol: Się temat wkręcił ;) Quote
Saththa Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 zerduszko napisał(a):Nie wiem czy podkradanie np. lwom jest łatwiejsze i bezpieczniejsze :lol: Się temat wkręcił ;) No jak napadają na pojedyncze osobniki to jest łatwiejsze;) poza tym lwy zmęczone polowaniem nie maja sił za bardzo bronić ;/ Zwłaszcza jak hieny maja przewage liczebna;) Quote
zerduszko Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 [quote name='Saththa']No jak napadają na pojedyncze osobniki to jest łatwiejsze;) poza tym lwy zmęczone polowaniem nie maja sił za bardzo bronić ;/ Zwłaszcza jak hieny maja przewage liczebna;) A skąd Ty to wszystko wiesz? Kogo napadłaś ostatnio :diabloti: Coś w tym jest ;) Kiedyś słuchałam przemowy pewnego pana, który to zajmował się zdobywaniem różnych świadczeń socjalnych i z tego żył. Ile to on się musiał nakombinować :shake: Mi by się nie chciało, więcej z tym roboty niż z robotą :lol: Ale skoro siedział w domu i nic nie robił, to w sam raz miał czas i siły ;) Quote
Recommended Posts