Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzis od rana mam tymczasa!

ale wam go nie pokaze na razie bo nie wiem czy nie zejdzie na zawal wiec trza deczko odczekac ale moze jeszcze Kaska zdazy jej ladne zdjecia zrobic
sama nie wiem czy bidne przezyje ale postaram sie coby jednak

ale jakby co to domu dla niej szukac nie bede ino na wolnosc wypuszcze wiec bez obaw.

Posted

taaaa.... gdy dziś zeszłam na śniadanie powitano mnie stwierdzeniem, że musimy najpierw nałapać muchów, poczwarków i podobnych... pomyślałam z przerażeniem, że to jakaś szczególna, regionalna zmiana jadłospisu....

Posted

malawaszka napisał(a):
ale fajna, a co jej się stało, ze musi się tymczasować?

Pewno za chuda jest, więc trzeba podtuczyć, bo się Magdzine koty nie najedzą :D

Posted

w zasadzie chyba nic jej nie jest , znalazlam ja lezaca na plecach i wykonala ino jeden ruch ogonem, jak podeszlam kolezanka pelzajac na skrzydlach probowala uciec , albo ja z gniazda wypchnely bo wlasnie na nogi nie stawala albo ja sroki wyrwaly z gniazda ale nie moglam biduli zostawic na pastwe tych okropnych stdad czarnobialych kreatur wiec postaram sie za dwa dni zobaczyc czy moze juz sama se latac i wrocic na lono natury, bo chyba z nogami uz coraz lepiej teraz juz sie potrafi utrzymac na kratkach klatki.

a Erhan masz racje mogloby sie skonczyc na tym ze wyladowalaby jako danie dla malych kotow przyniesiona przez mamuske kocia, jak nie rozerwana przez sroki
a tak moze bedzie miala sznase na przezycie
siedzi se w pokoju w spokoju i miejmy nadzieje ze szybko nabierze zwinnosci isprawnosci, skrzydla ma zdrowe nogi w zasadzie juz chya tez powoli zacyznaja przejmowac swoje funkcje wiec jestem dobrej mysli

mialam juz tak podobnie ze sroka w berlinie , ona miala cos z jedna noga i ja rodzenstwo czy rodzice wywalili z gniazda a u nas noga sie rozwinela i byla sprawana

Posted

jutro rano bede probowala ja puscic na wolnosc bo chyba z nogami jej coraz lepiej a skrzydlami musi sama sie nauczyc machac i chyba lepiej jak bedzie miala jak najmniejszy kontakt z czlowiekiem

mam ino nadzieje ze do jutra bedzie w dobrej kondycji

Szymek wlasnie poszedl na polowanie na polne koniki dla wilgi

Posted

no proszę jakie super atrakcje mają Ci Wasi wczasowicze, łapanie owadów, ratowanie i karmienie dzikich zwierząt no no, pewnie wcale im sie nie bedzie chciało wracać do miasta :p

Posted

rankiem z dusza na ramieniu zajrzalam do wilgi czy zyje i troche mnie uspokoilo to ze siedzi spokojnie na najwyzszym szczebelku w klatce, zakrylam klatke i pomaszerowalismy na normlana ture do miejsca gdzie ja znalezlismy
ta ma pustej przestrzeni w poblizu wysokich drzew zdjelam gorna czesc klatki a wilga jednym skoskiem poszybowala w kierunku starego wiaza!
poczatkowo sie deczko zachwiala ale szybko zlapala poziom i lot w gore byl piekny spokojny , szczesliwa przysiadla na wysokiej galezi by sie upewnic ze jest wolna i.... no juz teraz musi dac sobie rade sama

misja wykonana wilga wrocila na lono natury!

Posted

Tekla64 napisał(a):
rankiem z dusza na ramieniu zajrzalam do wilgi czy zyje (...), zakrylam klatke i pomaszerowalismy ...

No ładna mi agroturystyka, co to gości wczesnym rankiem, bez śniadania, z workiem na głowie w nieznane wywozi/wynosi, normalna mafia - panie kochany :evil_lol:

Posted

FredziaFredzia napisał(a):
No to super, pewnie wilga szczęśliwa że już wolna. ;)

gdzie tam! ja myślę, że płacze teraz za nami z tęsknoty i żalu... komfortowe warunki, wyżywienie 3 razy dziennie, w tym danie mięsne własnego łowu...