Tekla64 Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
Tekla64 Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> laurolisc zima zielony piekne miesiste i blyszczece liscie caly rok " class="ipsImage" alt=""> Quote
Tekla64 Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 pecherznica czerwona " class="ipsImage" alt=""> i zolta , wiem wiem obie mocno zarosniete " class="ipsImage" alt=""> kazdy cien jest teraz na wage zlota " class="ipsImage" alt=""> berberys czerwony juz byl ale pieknie go oswietlalo " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
Tekla64 Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 trzmeilina " class="ipsImage" alt=""> cudnie pachnace petunie i pelargonie we wscieklych kolorach " class="ipsImage" alt=""> dwie cudnie ocieniajace taras sliwowisnie " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> ten kwadrat{?} to bukszpan " class="ipsImage" alt=""> i to na dzis wszystko i inne moze beda jak Eria zrobi piekne fotki Quote
Saththa Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Łaaaaa ilez masz rosin :0 i jeszcze wiesz jak się nazywają ;) A za kudłatymi kwiatuszkami bardzo się stęskniłam :loveu: Quote
Tekla64 Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 najwiecej mam chwastow i tych nawet w jednej piatej nie znam niestety a tu dzis pokazywalam Malejwaszce co da sie na kiepskiej ziemi z lisciastych zasadzic a tego pietrowego perukowca specjalnie dla ciebie wrzucilam zebys mogla porownac roznice z poprzednim zdjeciem i chyba juz widocznymi pietrami ? mam nadzieje Quote
Doginka Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Mi się najbardziej kudłate roślinki podobają:lol::loveu: Stęskniłam się już za nimi;-) Ale ten duży perukowiec też niczego sobie:loveu:;-) Quote
Saththa Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 http://images8.fotosik.pl/2071/c09b8340dd1eb2bamed.jpg widze pietra :) Quote
Tekla64 Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 wilczy zew dyc jest na zdjeciu ! , a wedle mnie jest to sliwa ozdobna czerwona nie pamietam niemieckiej nazwy a poprawnej polskiej nie znam za to u ogrodnikow wlsnie tak sie o niej mowi teraz bardzo na topie i w kolo nas pol wiosek sie nia obsadzana [zamiast wczesniej wycietych pieknych czerwonych glogowcow brrr] aaa nie pokazalam mojego glogowca jak kwitl, tego roku szybko mu poszlo szkoda bo tez go bardzo lubie Quote
wilczy zew Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 mnie chodziło o jakieś bliższe info bo pierwszy raz to o tym słyszę,nie je się Quote
weszka Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Piękne masz to całe roślinno-futrzaste otoczenie :) Quote
malawaszka Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 CUDNIE!!!! a Perukowiec sam z siebie ma takie piętra czy to tak trzeba wycinać?? :oops: Quote
Tekla64 Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 sliwowisnia ma malo owocow i raczej nie jadalnych [ nikt sie na nie nie kusi] duzy perukowiec ma okolo 10lat i jak sie nie chce nie trza ciac ale mnie sie chcialo i co jakis czas cos nowego z niego jest zreszta wsio mozna ciac i formowac lub poprostu pilnowac by za wielkie nie uroslo jak sie nie chce ale musu nie ma hihihi Quote
malawaszka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 o buuu już miałam nadzieję, że on sam z siebie taki fajny ma kształt :D ale może się nauczę - z Waszą pomocą :errrr: Quote
Tekla64 Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 mowie dyc ze jak sie nie chce to nie trza ale jest sporo radochy a czasem i smiechu przy takiej robocie jak tniesz i wychodzi ci zupelnie co innego jak chcialas hihihi jest jedna ino zasadza z duzego da sie zawsze male zrobic na odwyrtkie nigdy! Quote
Doginka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Witam z późnego ranka:hand::lol: Choć wstałam przed piątą, bo Lotinko miał ...na miękko z dwóch stron:sad: Myślałam, że jakieś nowe focie będą a tu lipa:roll: Quote
Sylwia K Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 ja właśnie tez chciałbym jakoś swój ogród ogarnąć i cos zasadzić, ale kurde kompletnie się na tym nie znam... super musi zimą laurolisc wyglądać:cool3: Quote
Jaga. Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 ach te kudłate kwiatuszki :loveu: najpiękniejsze :loveu: my też mamy w ogródku budleję, a co motyli na niej! ledwo ją widać Quote
Fides79 Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 http://images8.fotosik.pl/2071/c09b8340dd1eb2bamed.jpg no pięknie macie, perukowiec rzeczywiście super sie prezentuje, a jakie okienko ciekawe :) http://images8.fotosik.pl/2071/281c47e13d076db8med.jpg ha ha ha, wariatka http://images8.fotosik.pl/2071/52074a2a9f2aac96med.jpg o jaka zarosnieta Donisława, pewno juz na Anie sie nie może doczekać ;) i super, że roślinki po przymrozkach odżyły i cieszą Twoje oczy na co dzień i nasze tez tak okazjonalnie :p Quote
WATACHA Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Widać, że upał pieskom doskwiera i nie mają ochoty na harce Quote
Margi Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Tekla piękne masz te futra i rośliny.Wcale się nie dziwię ,że nie nadążasz z pracami ogrodowymi,bo masz ogromny teren i zajęć mnóstwo,ale ogród jest piękny i ja też troszkę zgapiam od Ciebie. Zachorowałam na robinię o której isteniu nie miałam pojęcia. Quote
malawaszka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 a mnie się wydaje, że tego mojego perukowca tam w szkółce zaczęli formować bo jest taki właśnie jak Twój piętrowy - tylko wiadomo mini mini :lol: ale ma tak jakby trzy pięterka - możliwe to czy tylko moje pobożne życzenie? :oops: Quote
Tekla64 Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Margi zgapiaj co ino chcesz [poza lemistwem] robinia mnie zachwycila mocno, zreszta po tych przymrozkach plakalam wam tu ze wsio mi scielo, a paczkow miala tyla[tych pierwszych] ze powinna byc wrecz cala fioletowa ale ciesze sie ze po przycieciu i tak zakwitla ta druga co jej nie pocielam ma ze trzy kwiatki, wiec juz wiem ze jak cos to trza ja ciachac jesli ino sie cos dzieje, ja sie caly czas ucze i eksperymentuje Malawaszko mysle ze on ma taki ksztalt bo raczej malych nikt nie tnie ale moge sie mylic, w kazdym razie teraz ino masz zadanie utrzymac te pieterka i z glowy piesy , no wszystkie zwierza nie maja ochoty na wiele byle do wieczora dotrzymac i wieczorem nadrabiaja brak aktywnosci dziennej ale tam gdzie ja tam i one byle w miare w cieniu hihihi Quote
Recommended Posts