Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lilo specjalnie dla ciebie

" class="ipsImage" alt="">

to taki nasz perukowiec juz 13letni i ciety w trzy pietra, wiecej o nim zas potem

Posted

perukowiec jest super , myślałam że ten Twój to młodziutki okaz a widze że to już dorosły osobnik. A powiedz mi Teklo czy Wy go przycinacie ?? i czy on w jakis sposob kwitnie ??

Dziękuje za śliczne fotki - teraz mam na niego jeszcze większą ochotę :)

Posted

a to zlotokap tez za chwile wiecej o nim

moge ci z czystym sumieniem polecic perukowca bo wyglada zawsze pieknie ciety czy nie , a szczegolnie cudnie sie prezentuje jak kwitnie stad jego nazwa bo czapakwiatow tworzy peruke nad nim.smiesznie ale pieknie wyglada kwitnacy

Zlotokapa tez luie i probuje poprowadzic w parasolke coby wlasnie moc podziiwac te zwisajace kiescie zoltych kwiatow , ale moj jest jeszcze mlodziutki wiec chwilkie mi jeszcze zajmie nim mnie sie bedzie bardzo podbal ale juz jest dobrze

a napewno warto tez cobys ewentualnie rozwazyla te moja nieszczesna robinie ona kwitnie na intensywnie fioletowo i tez ma kiescie zwisajacych kwiatow powinna dwa razy zakwitnac na wiosne i pod konieclata ino mniej obficie

ps
no wlasnie zapomnialam powiedziec ze ten zmarzniety perukowiec to nowka roczna wiec na razie jeszcze malutki i wrazliwy na az takie mrozy
ten ktorego teraz pokazuje jest przed tarasem i czesto na starych zzdjeciach go widac ale ze ja go czesto ciacham to rzadko kwitnie i kwitnacego chyba nie mam nigdzie

Posted

a robinia jest pnąca ?? bo ja znalazlam na allegro robinię akacjową i wygląda bardzo ładnie - multum różowych kwiatów. I jeszcze jedno pytanie - czy ona szybko rośnie ?? potrzebuję coś co szybko rośnie aby zasłonic brzydki widok z działki a tuje mi sie znudziły - wszyscy mają tuje , wolałabym nasadzic jakieś piekne kwitnące krzewy lub drzewa :)

Posted

jest to odmiana akacji wiec szybko, moje maja po roku ino ze ja przycinam i oczywiscie szczepione mam ale napewno mozna znalezc od krzewu po szczepione drzewka goraco polecam bo mnie sie bardzo ale to bardzo podoba dlatego mam dwie hihihi

aaa no i nie pachnie zbyt intensywnie a szkoda

Posted

[quote name='malawaszka']nie mają kwoki te kurki bo to takie kupne sierotki z probówki :roll:[/QUOTE]
Koniec świata z tą nowomodną hodowlą :lol: To się w moim pojęciu o wsi nie mieści, oszukaństwo ;) A takich oszukanych kuraków to się może samopas nie wypuszcza? Bo za kim one będą chodzić :lol: i od kogo się uczyć? ;) Pamiętam jak mieliśmy odkupione kaczuchy, to one miały właśnie zagrodę, coby w diabły nie poszły i dopiero jak podrosły, z kurami się zapoznały, to chodziły samopas.
[quote name='Tekla64']Zerduszko
od mojego szaro- srebrnego koniokura chyba wiekszych nie mieliscie ???? hihihi
ostatnio zaczela nawet biegac ino na szybki bieg wole jej nie pozwala hihihi a widok jej w biegu to zwala z nog
[/QUOTE]
Mi się wydaje, że ta Twoja mała, ale może mi się zdaje. Zdjęcia oszukują ;)

Posted

Zerduszko
ja mowie o tych kurach co se zakupilam dosc niedawno takie szare-srebrne i tam jest tyn kurokon , jak ja dorwe znowu w obiektyw to wstawie specjalnie dla ciebie a jak sie uda w porownaniu z normalna kura to zobaczysz jaka jest wielka hihihi bo ta od kurczaczkow to liliputka jest

Sandra
no na dole ten najwiekszy krzak [ nim przyszla Dona byl rowny okragly ino ona na takie *******y jak krzaki nie uwaza i jedna spora galaz zlamala wiec deczko zdeformowany jest teraz nim nie zarosnie na nowo] z tego wychodzi pare konarow i tworzy drugie pietro i z tego dwa tworzace ostatnie pietro , teraz moze nie az tak bardzo widac bo dopiero zarasta listowiem za jakis czas zrobie na nowo wtedy juz bedzie widac wyraznie co jest grane

Posted

[quote name='Tekla64']Zerduszko
ja mowie o tych kurach co se zakupilam dosc niedawno takie szare-srebrne i tam jest tyn kurokon , jak ja dorwe znowu w obiektyw to wstawie specjalnie dla ciebie a jak sie uda w porownaniu z normalna kura to zobaczysz jaka jest wielka hihihi bo ta od kurczaczkow to liliputka jest
[/QUOTE]
No to właśnie o kurczakowej mamuście mówiłam :) Jednak jeszcze jako takie oko mam :lol: To czekam na fote kurokonia :)

Posted

[quote name='Tekla64']
Sandra
no na dole ten najwiekszy krzak [ nim przyszla Dona byl rowny okragly ino ona na takie *******y jak krzaki nie uwaza i jedna spora galaz zlamala wiec deczko zdeformowany jest teraz nim nie zarosnie na nowo] z tego wychodzi pare konarow i tworzy drugie pietro i z tego dwa tworzace ostatnie pietro , teraz moze nie az tak bardzo widac bo dopiero zarasta listowiem za jakis czas zrobie na nowo wtedy juz bedzie widac wyraznie co jest grane[/QUOTE]

Aaa toja z chęci poczekam na kolejnezdjecia chociaż już myślę, ze rozumiem;)

Posted

perukowiec :loveu: moja mama by pewnie aż piszczała, ona uwielbia krzaczki, drzewka i inne roślinki ;) perukowca też ma ale takiego tyci tyci maluszka

Posted

Fides
moj pierwszy calkiem ekologiczny bo nie wiedziany kurczak najsamprzod byl "Championem" potem dopiero stala sie " Championka"
i niestety tez skonczyla u psow sasiada na wlasne zyczenie

wiem wiem widzialam
i dla tego pasiastego kulcaka postanowiłam ochrzcić Tygrys :cool3:

Posted

[quote name='zerduszko']Koniec świata z tą nowomodną hodowlą :lol: To się w moim pojęciu o wsi nie mieści, oszukaństwo ;) A takich oszukanych kuraków to się może samopas nie wypuszcza? Bo za kim one będą chodzić :lol: i od kogo się uczyć? ;) Pamiętam jak mieliśmy odkupione kaczuchy, to one miały właśnie zagrodę, coby w diabły nie poszły i dopiero jak podrosły, z kurami się zapoznały, to chodziły samopas.
[/QUOTE]

no one będą chodziły po ogrodzonym wybiegu kurkowym, ale co to za przeszkoda dla kota? ja tam ciągle widzę że moje koty sznupią u sąsiadów :D

ale super podoba mi się perukowiec - poczytam o nim i może też bym coś wreszcie posadziła? :lol:

Posted

czikeeeeeeeeny :loveu::loveu::loveu: jakie toto słodkie:loveu: a te żółciutkie z czarnym przy oczkach jakie cudne, a czarne mmmm jak wyrosną ale będą cudaki :loveu:

Posted

[quote name='malawaszka']ale pomarzło :shake: a pewnie w rolnictwie tez namarzło plonów i będzie kolejny powód do podwyżek cen...[/QUOTE]
Czemu grzebiesz w mojej głowie i wyciągasz moje myśli na forum:hmmmm:...:roflt:

Ale Ci pomarzły te odlotowe peruki i złotokapy:sad:
Cholerka, Matka Natura chyba się gniewa na ludzi i zsyła na nas takie anomalia pogodowe:roll:

Posted

[quote name='WATACHA']Kuraczki cudne, ale tygrys wymiata :).No i roślinek szkoda.Takie oklapłe :(.[/QUOTE]

jeśli już to Tygrys, a nie tygrys :eviltong:

Posted

z pierzastego podworka dzis i koniokur tyz jest w zasadzie w roli glownej

Posted