Tekla64 Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 Lilo specjalnie dla ciebie " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> to taki nasz perukowiec juz 13letni i ciety w trzy pietra, wiecej o nim zas potem " class="ipsImage" alt=""> Quote
lilo Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 perukowiec jest super , myślałam że ten Twój to młodziutki okaz a widze że to już dorosły osobnik. A powiedz mi Teklo czy Wy go przycinacie ?? i czy on w jakis sposob kwitnie ?? Dziękuje za śliczne fotki - teraz mam na niego jeszcze większą ochotę :) Quote
Tekla64 Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 a to zlotokap tez za chwile wiecej o nim " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> moge ci z czystym sumieniem polecic perukowca bo wyglada zawsze pieknie ciety czy nie , a szczegolnie cudnie sie prezentuje jak kwitnie stad jego nazwa bo czapakwiatow tworzy peruke nad nim.smiesznie ale pieknie wyglada kwitnacy Zlotokapa tez luie i probuje poprowadzic w parasolke coby wlasnie moc podziiwac te zwisajace kiescie zoltych kwiatow , ale moj jest jeszcze mlodziutki wiec chwilkie mi jeszcze zajmie nim mnie sie bedzie bardzo podbal ale juz jest dobrze a napewno warto tez cobys ewentualnie rozwazyla te moja nieszczesna robinie ona kwitnie na intensywnie fioletowo i tez ma kiescie zwisajacych kwiatow powinna dwa razy zakwitnac na wiosne i pod konieclata ino mniej obficie ps no wlasnie zapomnialam powiedziec ze ten zmarzniety perukowiec to nowka roczna wiec na razie jeszcze malutki i wrazliwy na az takie mrozy ten ktorego teraz pokazuje jest przed tarasem i czesto na starych zzdjeciach go widac ale ze ja go czesto ciacham to rzadko kwitnie i kwitnacego chyba nie mam nigdzie Quote
lilo Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 a robinia jest pnąca ?? bo ja znalazlam na allegro robinię akacjową i wygląda bardzo ładnie - multum różowych kwiatów. I jeszcze jedno pytanie - czy ona szybko rośnie ?? potrzebuję coś co szybko rośnie aby zasłonic brzydki widok z działki a tuje mi sie znudziły - wszyscy mają tuje , wolałabym nasadzic jakieś piekne kwitnące krzewy lub drzewa :) Quote
Tekla64 Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 jest to odmiana akacji wiec szybko, moje maja po roku ino ze ja przycinam i oczywiscie szczepione mam ale napewno mozna znalezc od krzewu po szczepione drzewka goraco polecam bo mnie sie bardzo ale to bardzo podoba dlatego mam dwie hihihi aaa no i nie pachnie zbyt intensywnie a szkoda Quote
zerduszko Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='malawaszka']nie mają kwoki te kurki bo to takie kupne sierotki z probówki :roll:[/QUOTE] Koniec świata z tą nowomodną hodowlą :lol: To się w moim pojęciu o wsi nie mieści, oszukaństwo ;) A takich oszukanych kuraków to się może samopas nie wypuszcza? Bo za kim one będą chodzić :lol: i od kogo się uczyć? ;) Pamiętam jak mieliśmy odkupione kaczuchy, to one miały właśnie zagrodę, coby w diabły nie poszły i dopiero jak podrosły, z kurami się zapoznały, to chodziły samopas. [quote name='Tekla64']Zerduszko od mojego szaro- srebrnego koniokura chyba wiekszych nie mieliscie ???? hihihi ostatnio zaczela nawet biegac ino na szybki bieg wole jej nie pozwala hihihi a widok jej w biegu to zwala z nog [/QUOTE] Mi się wydaje, że ta Twoja mała, ale może mi się zdaje. Zdjęcia oszukują ;) Quote
Tekla64 Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 Zerduszko ja mowie o tych kurach co se zakupilam dosc niedawno takie szare-srebrne i tam jest tyn kurokon , jak ja dorwe znowu w obiektyw to wstawie specjalnie dla ciebie a jak sie uda w porownaniu z normalna kura to zobaczysz jaka jest wielka hihihi bo ta od kurczaczkow to liliputka jest Sandra no na dole ten najwiekszy krzak [ nim przyszla Dona byl rowny okragly ino ona na takie *******y jak krzaki nie uwaza i jedna spora galaz zlamala wiec deczko zdeformowany jest teraz nim nie zarosnie na nowo] z tego wychodzi pare konarow i tworzy drugie pietro i z tego dwa tworzace ostatnie pietro , teraz moze nie az tak bardzo widac bo dopiero zarasta listowiem za jakis czas zrobie na nowo wtedy juz bedzie widac wyraznie co jest grane Quote
zerduszko Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Tekla64']Zerduszko ja mowie o tych kurach co se zakupilam dosc niedawno takie szare-srebrne i tam jest tyn kurokon , jak ja dorwe znowu w obiektyw to wstawie specjalnie dla ciebie a jak sie uda w porownaniu z normalna kura to zobaczysz jaka jest wielka hihihi bo ta od kurczaczkow to liliputka jest [/QUOTE] No to właśnie o kurczakowej mamuście mówiłam :) Jednak jeszcze jako takie oko mam :lol: To czekam na fote kurokonia :) Quote
Saththa Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Tekla64'] Sandra no na dole ten najwiekszy krzak [ nim przyszla Dona byl rowny okragly ino ona na takie *******y jak krzaki nie uwaza i jedna spora galaz zlamala wiec deczko zdeformowany jest teraz nim nie zarosnie na nowo] z tego wychodzi pare konarow i tworzy drugie pietro i z tego dwa tworzace ostatnie pietro , teraz moze nie az tak bardzo widac bo dopiero zarasta listowiem za jakis czas zrobie na nowo wtedy juz bedzie widac wyraznie co jest grane[/QUOTE] Aaa toja z chęci poczekam na kolejnezdjecia chociaż już myślę, ze rozumiem;) Quote
Jaga. Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 perukowiec :loveu: moja mama by pewnie aż piszczała, ona uwielbia krzaczki, drzewka i inne roślinki ;) perukowca też ma ale takiego tyci tyci maluszka Quote
Fides79 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Fides moj pierwszy calkiem ekologiczny bo nie wiedziany kurczak najsamprzod byl "Championem" potem dopiero stala sie " Championka" i niestety tez skonczyla u psow sasiada na wlasne zyczenie wiem wiem widzialam i dla tego pasiastego kulcaka postanowiłam ochrzcić Tygrys :cool3: Quote
malawaszka Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='zerduszko']Koniec świata z tą nowomodną hodowlą :lol: To się w moim pojęciu o wsi nie mieści, oszukaństwo ;) A takich oszukanych kuraków to się może samopas nie wypuszcza? Bo za kim one będą chodzić :lol: i od kogo się uczyć? ;) Pamiętam jak mieliśmy odkupione kaczuchy, to one miały właśnie zagrodę, coby w diabły nie poszły i dopiero jak podrosły, z kurami się zapoznały, to chodziły samopas. [/QUOTE] no one będą chodziły po ogrodzonym wybiegu kurkowym, ale co to za przeszkoda dla kota? ja tam ciągle widzę że moje koty sznupią u sąsiadów :D ale super podoba mi się perukowiec - poczytam o nim i może też bym coś wreszcie posadziła? :lol: Quote
Jaga. Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 czikeeeeeeeeny :loveu::loveu::loveu: jakie toto słodkie:loveu: a te żółciutkie z czarnym przy oczkach jakie cudne, a czarne mmmm jak wyrosną ale będą cudaki :loveu: Quote
WATACHA Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Kuraczki cudne, ale tygrys wymiata :).No i roślinek szkoda.Takie oklapłe :(. Quote
Doginka Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='malawaszka']ale pomarzło :shake: a pewnie w rolnictwie tez namarzło plonów i będzie kolejny powód do podwyżek cen...[/QUOTE] Czemu grzebiesz w mojej głowie i wyciągasz moje myśli na forum:hmmmm:...:roflt: Ale Ci pomarzły te odlotowe peruki i złotokapy:sad: Cholerka, Matka Natura chyba się gniewa na ludzi i zsyła na nas takie anomalia pogodowe:roll: Quote
Tekla64 Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 no niestety cos sie dziwnego dzieje az takich mrozow w maju to ja nie pamietam czeresnie tez sa czarne wiec nie bedzie nic z nich masakra Quote
Fides79 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='WATACHA']Kuraczki cudne, ale tygrys wymiata :).No i roślinek szkoda.Takie oklapłe :(.[/QUOTE] jeśli już to Tygrys, a nie tygrys :eviltong: Quote
WATACHA Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Fides79']jeśli już to Tygrys, a nie tygrys :eviltong:[/QUOTE] Już przenosi pracę na forum :) Quote
Doginka Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='WATACHA']Już przenosi pracę na forum :)[/QUOTE] Hahaha, dobrze, niech ktoś dba o poprawną polszczyznę;-) Quote
Tekla64 Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 z pierzastego podworka dzis i koniokur tyz jest w zasadzie w roli glownej " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
Tekla64 Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
Tekla64 Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
Tekla64 Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 Nikodem ewidentnie jest mocno zainteresowany amlymi kurczaczkami " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> moj czerwony glog zaraz zakwitnie " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
Recommended Posts