Tekla64 Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 Dzis mgla i psy wrocily ze spaceru, po nie scietych jeszcze polach zboz, gdzie kryje sie wlele zwierzyny, jak wykapane nabiegana i szczesliwe. pajaki chyba szykuja sie do babiego lata, bo pajeczyn pokrytych rosa bez liku porozwieszanych na wszystkich wyzszych chwastach i roslinkach ktore niesmialo wygladajace przez mgle slonce mieni wszystkimi. kolorami teczy. cudny ranek piekny spacer i psiska szczesliwe. Hektor po wczorajszej zwyzce dzis wrocil do swej normalnosci czyli mimo wszystko jest ok. Quote
agbar Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Ahh jak ja lubie takie poranne spacerki.... dzien dobry bardzo:lol: Quote
Tekla64 Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 Moje rogate pany na pchcie, bardzo lubia jablka wiele sa w satnie zrobic dla zdobycia jablka, czesto walcza miedzy soba o nie Quote
Tekla64 Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 a to to drugie male co to kotka chce sprowadzic moze potem beda lepsze zdjecia Quote
zerduszko Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Fajne kocie, takie najbardziej lubię :p A te rogacze :eviltong: to trzymasz na mięso czy coś jeszcze? Quote
eria Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 no właśnie -po co hodujesz daniele ?? :) pajaki chyba szykuja sie do babiego lata, bo pajeczyn pokrytych rosa bez liku o to to !! kocham te poranne korale z pajęczyn i rosy! Quote
Tekla64 Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 zaloznia byly takie ze do hodowli dalszej ale ze wszystko na rynku szybko sie zmienia wiec zostaje ta mniej mnie satysfakcjonujaca : na mieso ,wiem ze to tak nie bardzo popularne ale zyciowe, baby zostaja w wiekszosci a chlopaki ida ... ale nie ja to robie choc nie bede ukrywac ze nie wiem co z nimi dalej sie dzieje. Quote
Tekla64 Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 a teraz -upal i psy deszczowka jest najlepsza Borys zauwazyl ze mam kamere-o matko beda mordowac, chowac sie kto moze Quote
Tekla64 Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 cos bym porobil ale taki uapal a ten co go zawsze zre uciekl?! i co dalej?.... moze tu cos ciekawego znajde? troche cienia Quote
Tekla64 Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 a moze pogryze se chwike no to se pogryze Quote
Tekla64 Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 chwili samotnosci pies nie ma w tym czasie szczeniak zakosil kijka i znalazl se cien Quote
eria Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 http://images47.fotosik.pl/175/50f73793fbb31c16med.jpg identyczna morda :loveu::loveu::loveu: tylko zęby Hektor ma ładniejsze od Kreosiowych (miał bardzo starte prze kamienie pewnie) Quote
Tekla64 Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 a teraz goracy temat,no to mam : jest jedno z dwoch, swiezutenkie i kurcze i zdjecia no jo i co teraz??? Quote
Tekla64 Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 i to byl koniec pierwszego spaceru, pokazania swego dziecka swiatu , czas dogrzac drugie jajo. ale jajcy mam calkowicie eklogicznego kurczaczka bo sie w zaden sposob do tego nie przylozylam ino teraz musze poszukac co z tym dalej sie robi bo z glodu zdechnie dyc to nie ssak ale jakos w naturze sie to odbywa no nie? no nic mysle ze znajde metody i sposoby i bedzie dobrze, taka mam nadzieje Quote
Tekla64 Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 i wcale nie jest zolciutkie!!!! ale tyz ladne ,moze dlatgeo ze to nie Wielkanoc to nie jest zolciutkie Quote
zerduszko Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Tekla64 napisał(a):i wcale nie jest zolciutkie!!!! ale tyz ladne ,moze dlatgeo ze to nie Wielkanoc to nie jest zolciutkie Teraz bym Ci napisała, jakbym pamietała z jakiego koloru rodzą sie żółciutkie... ale zapomniałam :p One muszą coś dostawać do jedzenia, bankowo dawałam otręby... a kaczuchy to jeszcze jajkiem z pokrzywą pasłam, ale czy kurczaki jajka jedzą :roll: Quote
malawaszka Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 :loveu:oooo gratulacje!!!!!! takie małę kurki to pewnie same się wyżywią tym co mamusia :hmmmm: tak zawsze widziałam na wsi - chodziły stadkiem za mamusią i dziobały koło niej :loveu: malutkie są sliczne bo duże już nie tak bardzo :oops: :lol: Quote
zerduszko Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Ale mamusię tez się karmi :p z tego co udziobia się nei wyżywią :cool1: Czym akrmic kurczaki Woliera :: Zobacz temat - Kurczaki - czym karmić pisklęta? Z mleka padłam :crazyeye: Quote
malawaszka Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 no to wiem, że kurom się sypie jakieś żarcie - ziarno czy coś :lol: Quote
Tekla64 Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 dzieki dziolchy za takie zaangazowanie i nie martwcie sie az tak bardzo tak w ogole to mam jakies tam przeblyski co i jak to bywalo drzewiej ale teraz sa pasze ino ze dla dwoch kurczatkow kupowac worek paszy toc to smiech , nie dam im z glodu zdechnac jaki calej reszcie zle u mnie nie jest. a za linka dzieki a moze ktosik madry sie tu odezwie i powie co i jak . na razie sie ciesze jak dzinks bo mam swego wlasnego kurczaczka i mam radoche wiecie a zadbam tak jak kiedys moja babcia to robila.. mam kurczaka tak samo z siebie raptem po zimnej zosce mialam trzy kurki a teraz mam stado z14 kur plus kurczaczek ale fajnie Quote
malawaszka Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Magda zamawiam u Ciebie fotkę tej moskitiery jak wisi normalnie i jak psy przechodzą :modla: :lol: Quote
marako Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 A ja zapytam, czy jak mam drzwi tarasowe przesuwane, to też jakoś dałoby się ją tam zainstalować? W tym roku komarzydła zjadają nas żywcem. Nienawidzę trucizn w gniazdkach ale czasem po prostu nie da się inaczej i trujemy się, a komary zbieramy na szufelkę wtedy. (ale radocha - szufla komarów!!!) Quote
Recommended Posts