Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzis mgla i psy wrocily ze spaceru, po nie scietych jeszcze polach zboz, gdzie kryje sie wlele zwierzyny, jak wykapane nabiegana i szczesliwe. pajaki chyba szykuja sie do babiego lata, bo pajeczyn pokrytych rosa bez liku porozwieszanych na wszystkich wyzszych chwastach i roslinkach ktore niesmialo wygladajace przez mgle slonce mieni wszystkimi. kolorami teczy.
cudny ranek piekny spacer i psiska szczesliwe.

Hektor po wczorajszej zwyzce dzis wrocil do swej normalnosci czyli mimo wszystko jest ok.

Posted

no właśnie -po co hodujesz daniele ?? :)

pajaki chyba szykuja sie do babiego lata, bo pajeczyn pokrytych rosa bez liku

o to to !! kocham te poranne korale z pajęczyn i rosy!

Posted

zaloznia byly takie ze do hodowli dalszej ale ze wszystko na rynku szybko sie zmienia wiec zostaje ta mniej mnie satysfakcjonujaca : na mieso ,wiem ze to tak nie bardzo popularne ale zyciowe, baby zostaja w wiekszosci a chlopaki ida ... ale nie ja to robie choc nie bede ukrywac ze nie wiem co z nimi dalej sie dzieje.

Posted

i to byl koniec pierwszego spaceru, pokazania swego dziecka swiatu , czas dogrzac drugie jajo.
ale jajcy mam calkowicie eklogicznego kurczaczka bo sie w zaden sposob do tego nie przylozylam ino teraz musze poszukac co z tym dalej sie robi bo z glodu zdechnie dyc to nie ssak ale jakos w naturze sie to odbywa no nie?
no nic mysle ze znajde metody i sposoby i bedzie dobrze, taka mam nadzieje

Posted

Tekla64 napisał(a):
i wcale nie jest zolciutkie!!!!
ale tyz ladne ,moze dlatgeo ze to nie Wielkanoc to nie jest zolciutkie

Teraz bym Ci napisała, jakbym pamietała z jakiego koloru rodzą sie żółciutkie... ale zapomniałam :p
One muszą coś dostawać do jedzenia, bankowo dawałam otręby... a kaczuchy to jeszcze jajkiem z pokrzywą pasłam, ale czy kurczaki jajka jedzą :roll:

Posted

:loveu:oooo gratulacje!!!!!! takie małę kurki to pewnie same się wyżywią tym co mamusia :hmmmm: tak zawsze widziałam na wsi - chodziły stadkiem za mamusią i dziobały koło niej :loveu: malutkie są sliczne bo duże już nie tak bardzo :oops: :lol:

Posted

dzieki dziolchy za takie zaangazowanie i nie martwcie sie az tak bardzo tak w ogole to mam jakies tam przeblyski co i jak to bywalo drzewiej ale teraz sa pasze ino ze dla dwoch kurczatkow kupowac worek paszy toc to smiech , nie dam im z glodu zdechnac jaki calej reszcie zle u mnie nie jest. a za linka dzieki a moze ktosik madry sie tu odezwie i powie co i jak . na razie sie ciesze jak dzinks bo mam swego wlasnego kurczaczka i mam radoche wiecie
a zadbam tak jak kiedys moja babcia to robila..
mam kurczaka tak samo z siebie raptem po zimnej zosce mialam trzy kurki a teraz mam stado z14 kur plus kurczaczek ale fajnie

Posted

A ja zapytam, czy jak mam drzwi tarasowe przesuwane, to też jakoś dałoby się ją tam zainstalować? W tym roku komarzydła zjadają nas żywcem.
Nienawidzę trucizn w gniazdkach ale czasem po prostu nie da się inaczej i trujemy się, a komary zbieramy na szufelkę wtedy. (ale radocha - szufla komarów!!!)