Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niko to pedziwiatr i zawsze by chcial byc wszedzie i dwie dziury na raz kopac a zawsze Gustawa jest lepsza, jak i wszystkie cudze miski, zabawki i moje obie rece by nie glaskac innego.

Posted

Uwielbiam zaglądać tutaj na te wszystkie szczęśliwe zwierzaki w dodatku w takim super otoczeniu. Ciągnie mnie do takich klimatów, szkoda, że za stara jestem już chyba na takie duże zmiany - i tak dobrze, że wybrałam po 30 latach we Wrocku choćby wersję kompaktową wsi i też zwierzyniec do tego dopasowany.
Odkąd odszedł do DS Marko, jakoś pusto się zrobiło, a suczydła niemrawe i ospałe. Jak tak sobie pooglądam "sforę Hektora" albo "galerię Luny..." to rekompensuję sobie te niedostatki Waszą przestrzenią i urozmaiconymi jak zawsze historyjkami z życia zwierzaków. No i miło się was słucha, jak plotkujecie.
(Teklo, czy mogę tu zaglądać? Hektora losy śledzę od chwili, gdy Jurmar wiózł go nad morze, więc chyba mnie nie przepędzisz?...)

Posted

Witam ,witam Marako!!!
i zapraszam duzo czesciej nie tylko do ogladania a i do gadania to nie bede miala wrazenia ze w wiekszkosci gadam sama ze soba, choc juz sie do tego zdazylam przyzwyczaic bedac wieksza czesc czasu sama ze zwierzakami.

chyba wam sie jeszcze nie chwalilam ale chyba bede miala az dwa wlasne kurczaczki , moja mloda liliputka siedzi na dwoch jajkach!!!
nie wiem ile kury wysiaduja i co dalej z nimi sie robi ale wszystkiego idzie sie nauczyc no nie???
jesli beda to jej i kogutka male to beda pieknie dropiate.
i musze namowic I by zrobil zdjecie jak wypuszczam kury z kurnika rano chyba jest to calkiem ciekawe z boku ,a sama nie moge zrobic bo potrzebuje dwoch rak i musze ja nakarmic , glodomory to sa pierwsze zwierzaki co teraz jesc dostaja, a biala dalej niesie jajeczka na sniadanko

Posted

Tekla64 napisał(a):
nie wiem ile kury wysiaduja i co dalej z nimi sie robi ale wszystkiego idzie sie nauczyc no nie???

Ja pamiętam, ze karmiłam otrębami, tylko ich dużo więcej niż były. I zaganiałam do "klatki", jak burza szła albo "duzi ptak" latał. Ciężkie to było, bo sie zawsze jedna cho*era mała ostała i kwoka za nią wyłaziła, a jak ona to i reszta puchatych kulek :loveu:
Co za czasy :p

Posted

a to moja ulubienica ino ogona nie ma

ta tez jest wedle mnie ciekawie ubarwiona

a to mamuska-kwoka

wiecej zdjec nie ma bo bateria siadla , a kotka znowu probuje mi zaflancowac malego kociaka mimo ze poprzednia proba z tym fajnie umaszczonym sie kiepsko skonczyla,zrobie pare fotek pozniej , myle ze jeszcze bedzie sie paletal po trawniku

Posted

Tekla64 napisał(a):
eee to widze ze mam od kogo czerpac wiedze Zerduszko , ciesze sie :razz:

Na tym co napisałam moja wiedza się kończy :lol: Jakbyś króliki hodowała, to juz wiecej pamietam, kurczaki i kaczuchy były rzadko :shake: Szkoda mi czasem tego wisiego życia :roll: świnia mi sie marzy :p

Piękny chłopak z Niego - zawsze mi się jamniory podobały, choć wolę coś bardziej odstajacego od ziemi ;)

Posted

w rzeczywistosci to nieustraszony lowca,zawziety bojownik i zimny morderca
w tej chwili poluje na malego kotka, nowego na podworku, znowu kotka probuje sprowadzic swoej male do wlasciwego domu ale Gustaw pilnuje niestety.
a Hektor wcale nie poluje

Niko tez pilnuje kotka ale on nie umie byc cierpliwy

Posted

Niesamowite są takie psie przepychanki i psie życie w stadzie. Każdy ma swoje sprawy, swój świat ale mają też części wspólne i widać ze stanowią zgraną jedność. No i ten twój teren nieustannie mnie zachwyca :) Oaza normalnie.

Posted

masz racje Waszko,
one w stadzie zupelnie inaczej funkcjonuja, a ja juz chyba zapomnialam jak sie zachowuje pojedynczy pies, od strasznie dawna mam wiecej niz jednego i juz sie przyzwyczailam ze one funkcjonuja jak jeden organizm z wieloma dosc czesto samodzielnymi tkankami:razz:

a nad terenem caly czas pracujemy w rywalizacji z chwastami i cala reszta , bo nie wszystko rosnie tak jakbysmy chcieli albo nie tam gedzie bysmy chciali, wiesz jak jest no i kwiaty w tym roku kiepsko kwitna niestety.

zaczal sie wlasnie sezon na myszy i w zasadzie teraz wszystkie zawziecie kopia a bidny Hektor lazi od dziury do dziury i sprawdza czy czego nie zostawili , bo sam se nie da rady z wykopaniem gniazda myszy a ma na to wielka ochote i wiesz co, Gustaw mu "odstepuje"swoje wykopaliska tak jakby niechcacy. w ogole poza Nikodemem to starsze mocno na Hektora uwazaja, jakby zdawaly sobie sprawe ze jest na specjalnych prawach z powodu ograniczen ruchowych.
ale nie daj boze pies za plotem wtedy nie ma zmiluj wszystkie nawet gapa Borys piekla sie straszliwie a Hektor najdluzej.

Posted

Szkoda ze nie mialam dzis przy sobie kamery, choc nie wiem czy potrafilabym ujac to co Niko wyprawial.
moja wies jest polozona na wielkiej polanie okolona zewszad lasami i w takie upaly lataja nad nami helikoptery sprawdzajace zagrozenie pozarowe, Nikodem po raz pierwszy widzial Helikopter lecacy dosc nisko a my bylismy na lace, to bylo prawie jak z samych swoich, co mi bedzie po moim niebie latal!!!!
Niko dostal wrecz szalu, raz ze bardzo halasowal a dwa ze takiego ptaka jeszcze nie widzial,krecil sie w kolko,skakal i rozne inne fugury odprawial nie przerywajac darcia japy na caly regulator.
a bylo widac juz po nim, ze bedzie taka reakcja ino nie zdazylabym po kamere ale sama frajda obserwowania go ,jak probuje przegonic ze swego nieba intruza byla zabawna.

Posted

co mam powiedziec?!
Gustaw chyba za bardzo nie potrafi nad tym zapanowac ale swoich kotow nie rusza a maly nie jest nasz bo urodzil sie u sasiadki, mnie tyz to u niego wkurza, ale wiesz jaka szczesliwa jestem ze wyzarl wszystkie fretki? to akurat bardzo pozytecznie zrobil chlopak, wiec ma tez plusy uwierz i uwielbia dzieci jak nie jamnik!!!!