Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

no dosc dawno nas nie bylo ale... zycie
mamy trzy male kaczuszki dosc ciekawe, wlasnie sie wyklulo male gasiatko i czekamy na reszte, nasz kaczor nie zdal egzaminu wiec mamy wypozyczonego a Dafi zly jak mops siedzi w kojcu az obcy se pojdzie po zrobionej robocie bo nawet przez siatke sie tluka wariaty
jak sie ino deczko pogoda poprawi to porobie wsiem zdejcia
psy zyja i chyba calkiem zle sie nie maja

Posted

no to czas na przedstawienie pierzastych uczestnikow naszego zycia
Kaczka po pierzeniu i byciu na sloncu i wodzie wybarwila sie i okazala sie rzeczywiscie francuska kaczka i do niej tyz dokoptowal na miesiac francuski kaczor
Dafi zostal bardzo dworski i poza adoracja nic wiecej nie dziala choc co prawda tlucze sie z obcym ino ze bez powodzenia ni szans na takowe.
kaczuszki sa prawie tygodniowe z 6 jaj ino 3 sie wykluly ale fajne sa
gasiatko ma byc gesia labedzia i jak na razie to ino ono jedno sie wyklulo z 5 jaj

Posted

Ale menażerii! Pierzaste fajne ale dla mnie tylko na zdjęciach ;)
Za to układy psio-kocio-dziecięce świetne. Jaśko taki był niedawno mały, a tu proszę już "dorosły" i karmi Alę.

Posted

no wlasnie czas leci jak oszalaly , nie wiem kiedy zlecialo te 5 lat Dony! a dzis ma urodziny
a nic a nic nie zmadrzala hihihi
a Niko konczt w tym roku 6 lat
Jasko juz tyz skonczyl 5 w lutym a Ala za chwie ma juz rok za soba
ni mowie o mnie
masakra jakas z tym czasem

musze pwoiedziec ze kurczaki wylazace ze skorupek to jest cos , kaszki mnie zadziwily , bo tak sobie naprawde wyobrazam dziobaka, jak sie ledwo co wydostaly na swiat ale ges mnie zszokowala taka poskladana, z ta polamana szyja nie mogaca utrzymac glowy zadne konczyny nie funkcjoonujace bo jeszcze za miekkie za slabie dopiero po 3 godzinach doschla a dzis dopiero jako tako trzyma sie kupy

Posted

Kaczuchy śmiszne po wykluciu są. Lubiłam czatować na ich pierwsze chwile, jak ciocia je miała. Takie słodko niezdarne. :) I tak człapią potem za mamą, no kocham to. :)

A z tym czasem rację masz. Ja nie wiem czemu on wciąż przyśpiesza. W końcu łeb sobie gdzieś rozbije, jak nie wyhamuje. I co będzie? ;)