malawaszka Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 hahaha Nikodem BRAWO!!! zawziętus mały :lol: a ONek szkoli się na psa towarzyszącego osoby niepełnosprawnej? Quote
Fides79 Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 super zdjęcia, a Niko rzeczywiście mocno zawzięty super, że się obóz udał i że jesteście zadowoleni :) Quote
Tekla64 Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 Hera bo to ona jest szkoli sie i Piotrka jak moga wspolnie lepiej i latwiej funkcjonowac , nie bedzie z niej psa przewodnika ale bedzie z niej super przyjaciel a Piotrek tez sie wiele uczy jak mu bedzie latwiej z Hera funkcjonowac i jak sobie ulatwic zycie Quote
Doginka Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Magda, ale masz super psa - bardziej zawzięty niż te Twoje giganty:lol: Brawo Nikuś:klacz: A imiona dla prosiaczków wymyśliłaś super:klacz:Pasują do nich jak ulał;-) A u mnie w galerii na śniadanie Lotos w panierce;-) Quote
Saththa Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 malawaszka napisał(a):ale jajka jak zwykle w gąszczu :lol: no i jednak rzeczywiście on ma garba Gdzie garba? http://images52.fotosik.pl/36/97abee3cb8389893.jpg na zadzie chyba :lol: A Borys to raczej miał ochote czmychnąć... Quote
Margi Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Superowe to szkolenie. Nikuś jak zwykle stanął na wysokości zadania.:loveu: Ja też uważam,że Shark ma garba,ale powinien go zgubić przy nabraniu ciałka. Magda,kiedy Ty jedziesz na szkolenie w tym wrześniu? Quote
malawaszka Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 na wysokości końca żeber, pisała o tym Culineo Quote
Tekla64 Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 07-08.09 .2013 mamy weekend szkoleniowy w Gorzowie Quote
Saththa Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 malawaszka napisał(a):na wysokości końca żeber, pisała o tym Culineo widzę... uwazam jak margi, jak przytyje to garb zejdzie ;) Quote
Culineo Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 hoho jest mój szczur, dziekuje za zdjęcia :D garb jest, ale tucze to moje zwierze i się polepsza :) Nikuś wykosił wszystkie dobermany i amstaffy na obronie ;) Quote
malawaszka Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Saththa napisał(a):widzę... uwazam jak margi, jak przytyje to garb zejdzie ;) no wiem przecież też pisałam to u Culineo, że garb powinien zejść jak się odpasie, tylko tam nie widziałam tego tak jak na tych foto - nie był to żaden przytyk :lol: może jakieś ćwiczenia na wzmocnienie mięśni grzbietu mógłby też robić Quote
Tekla64 Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 a na koniec jego obrony zaatakowal , co prawda lapami ale w pelnym pedzie i z checia odbicia , klejnoty Pavla co go na chwile znokautowalo Quote
Saththa Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 malawaszka napisał(a):no wiem przecież też pisałam to u Culineo, że garb powinien zejść jak się odpasie, tylko tam nie widziałam tego tak jak na tych foto - nie był to żaden przytyk :lol: może jakieś ćwiczenia na wzmocnienie mięśni grzbietu mógłby też robić tez powinnam :splat: Tekla64 napisał(a):a na koniec jego obrony zaatakowal , co prawda lapami ale w pelnym pedzie i z checia odbicia , klejnoty Pavla co go na chwile znokautowalo Kochany piesek ;) Quote
Culineo Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 malawaszka napisał(a):no wiem przecież też pisałam to u Culineo, że garb powinien zejść jak się odpasie, tylko tam nie widziałam tego tak jak na tych foto - nie był to żaden przytyk :lol: może jakieś ćwiczenia na wzmocnienie mięśni grzbietu mógłby też robić a jakie to są ? szarpakiem zabawa, czy co ? :) Tekla64 napisał(a):a na koniec jego obrony zaatakowal , co prawda lapami ale w pelnym pedzie i z checia odbicia , klejnoty Pavla co go na chwile znokautowalo Nikuś ? nie pamiętam tej akcji :D Quote
weszka Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Imiona dla prosiaków rzeczywiście bardzo nowatorskie ;) ale fajne. Niko nieźle jest dopierdliwy! Wymiata normalnie. I super że pracują z ONką, z pewnością to bardzo fajne doświadczenia dla tej pary - tak trzymać! Quote
Tekla64 Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 ja jestem pelna podziwu dla Piotrka, nie bal sie wejsc w same baby , dal se cudnie rade z nami,wiele sie dowiedzial i nauczyl od Pavla i chce to kontynuowac, wiem ze przedtem mial jakiegos szkoleniowca ale .... nie zdal egzaminu a Pavel podszedl kompleksowo do tej dwojki jako pary i odnioslam wrazenie ze jest malo wyzwan ktorym Pavel nie sprosta. Quote
Sonka95 Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Widać , że lubi to co robi :) http://images54.fotosik.pl/36/149fd778e46cd90a.jpg Imiona świetne ... mi się bardzo podobają :cool3: Quote
Tekla64 Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 Monika sorki ale dopiero teraz doczytalam sie ze masz pytanie ja nie jestem zwolennikiem szelek ni u duzych ni u malych psow, latwiej psa opanowac na obrozy ale fakt do pracy wechowej czy do ciagniecia uzywam szelek a do obrony uzywam szerokiej obrozy i nigdy nie mialam probelmow z krztuszeniem szarpie sie mocno i skacze tez cala soba a mimo to nigdy nic nie bylo, fakt ze trzeba wiedziec kiedy ciutke popuscic a kiedy przytrzymac ale to przychodzi samo wraz z treningiem . sprobuj kiedys szerokich obrozy i sprawdz czy wtedy sie krztusza, mnie nigdy sie pies na obronie nie dlawil chyba ze trza bylo zdjac z rekawa wtedy z premedytacja byl duszony ale to inna bajka i ine psy Quote
malawaszka Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 e to nie jest dla mnie problem- zakładam moim szelki jak jest jakaś opcja, że będą ciągnąć, czy np że Zgredek będzie do kogoś podskakiwał - on i Luna najbardziej krztuszą się jak mają obroże - od zawsze właściwie, a Luna bardziej odkąd mieszkamy na wsi i nieczęsto chodzi na smyczy; a szerokie obroże to nie bardzo dla takich kurdupli - wolę już szelki im zakładać, ciekawa byłam tylo jak to u Dony wyląda bo przecież jak skacze to tak jak piszesz - całą sobą - Luna np po takim skoku na obroży skupiłaby się na kaszlu a nie na dalszym atakowaniu :lol: Quote
Tekla64 Posted August 21, 2013 Author Posted August 21, 2013 pare zaleglych zdjec ot tak z podworka i okolic Quote
Recommended Posts