Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hera bo to ona jest szkoli sie i Piotrka jak moga wspolnie lepiej i latwiej funkcjonowac , nie bedzie z niej psa przewodnika ale bedzie z niej super przyjaciel a Piotrek tez sie wiele uczy jak mu bedzie latwiej z Hera funkcjonowac i jak sobie ulatwic zycie

Posted

Magda, ale masz super psa - bardziej zawzięty niż te Twoje giganty:lol: Brawo Nikuś:klacz:

A imiona dla prosiaczków wymyśliłaś super:klacz:Pasują do nich jak ulał;-)

A u mnie w galerii na śniadanie Lotos w panierce;-)

Posted

Superowe to szkolenie.
Nikuś jak zwykle stanął na wysokości zadania.:loveu:

Ja też uważam,że Shark ma garba,ale powinien go zgubić przy nabraniu ciałka.

Magda,kiedy Ty jedziesz na szkolenie w tym wrześniu?

Posted

Saththa napisał(a):
widzę... uwazam jak margi, jak przytyje to garb zejdzie ;)

no wiem przecież też pisałam to u Culineo, że garb powinien zejść jak się odpasie, tylko tam nie widziałam tego tak jak na tych foto - nie był to żaden przytyk :lol: może jakieś ćwiczenia na wzmocnienie mięśni grzbietu mógłby też robić

Posted

malawaszka napisał(a):
no wiem przecież też pisałam to u Culineo, że garb powinien zejść jak się odpasie, tylko tam nie widziałam tego tak jak na tych foto - nie był to żaden przytyk :lol: może jakieś ćwiczenia na wzmocnienie mięśni grzbietu mógłby też robić

tez powinnam :splat:
Tekla64 napisał(a):
a na koniec jego obrony zaatakowal , co prawda lapami ale w pelnym pedzie i z checia odbicia , klejnoty Pavla co go na chwile znokautowalo

Kochany piesek ;)

Posted

malawaszka napisał(a):

a jakie to są ? szarpakiem zabawa, czy co ? :)

Tekla64 napisał(a):
a na koniec jego obrony zaatakowal , co prawda lapami ale w pelnym pedzie i z checia odbicia , klejnoty Pavla co go na chwile znokautowalo

Nikuś ? nie pamiętam tej akcji :D

Posted

Imiona dla prosiaków rzeczywiście bardzo nowatorskie ;) ale fajne. Niko nieźle jest dopierdliwy! Wymiata normalnie. I super że pracują z ONką, z pewnością to bardzo fajne doświadczenia dla tej pary - tak trzymać!

Posted

ja jestem pelna podziwu dla Piotrka, nie bal sie wejsc w same baby , dal se cudnie rade z nami,wiele sie dowiedzial i nauczyl od Pavla i chce to kontynuowac, wiem ze przedtem mial jakiegos szkoleniowca ale .... nie zdal egzaminu a Pavel podszedl kompleksowo do tej dwojki jako pary i odnioslam wrazenie ze jest malo wyzwan ktorym Pavel nie sprosta.

Posted

Monika
sorki ale dopiero teraz doczytalam sie ze masz pytanie
ja nie jestem zwolennikiem szelek ni u duzych ni u malych psow, latwiej psa opanowac na obrozy ale fakt do pracy wechowej czy do ciagniecia uzywam szelek a do obrony uzywam szerokiej obrozy i nigdy nie mialam probelmow z krztuszeniem szarpie sie mocno i skacze tez cala soba a mimo to nigdy nic nie bylo, fakt ze trzeba wiedziec kiedy ciutke popuscic a kiedy przytrzymac ale to przychodzi samo wraz z treningiem .
sprobuj kiedys szerokich obrozy i sprawdz czy wtedy sie krztusza, mnie nigdy sie pies na obronie nie dlawil chyba ze trza bylo zdjac z rekawa wtedy z premedytacja byl duszony ale to inna bajka i ine psy

Posted

e to nie jest dla mnie problem- zakładam moim szelki jak jest jakaś opcja, że będą ciągnąć, czy np że Zgredek będzie do kogoś podskakiwał - on i Luna najbardziej krztuszą się jak mają obroże - od zawsze właściwie, a Luna bardziej odkąd mieszkamy na wsi i nieczęsto chodzi na smyczy; a szerokie obroże to nie bardzo dla takich kurdupli - wolę już szelki im zakładać, ciekawa byłam tylo jak to u Dony wyląda bo przecież jak skacze to tak jak piszesz - całą sobą - Luna np po takim skoku na obroży skupiłaby się na kaszlu a nie na dalszym atakowaniu :lol: