Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja coraz bardziej sie przeknuje ze sznupy zwlaszcza dzue poterzebuja okropnie duzo czasu by dojrzec
wczoraj Dona zdala znowu celujaco egzamin z zycia
co prawda dokladnie przewidzialam jej reakcje ale ucieszlo mnie ze zrobila wszytsko tak jak powinna i jak sie spodziewalam, rok temu nie byloby to takie oczywiste.
Wczoraj byl u nas chlopak z porazeniem mozgowym , dorosly , z dosc duzymi problemami motorycznym z problemami z wymowa , i wiedzialam ze Dona nie znajac takiego zachowania zareaguje ... postawa obronna ale dala sie szybciutko uspokoic i spojrzec na niego inaczej , co prawda zaakceptowala jego forme ruchu ale bacznie go obserwowala cale szczescie bez agresji i o to mi chodzilo
Pieknie tez zachowal sie Nikodem, on ma jednak niesamowite podejscie do ludzi choc jako pies terapeuta neistety jest za impulsywny hihihi

Posted

http://images10.fotosik.pl/3961/d4e2d83e346a3d39.jpg
pięknie się Twoja wiosna rozwija, co mnie bardzo cieszy bo już tylko miesiąc...:loveu:

a zachowanie Dony-super ;) mam nadzieję,że mój sznup za parę lat też dojdzie do takiego etapu, bo wczoraj na polach spał se pijaczek, to ona do niego na ugiętych nogach i na wstecznym, naszczekała , on podniósł głowę ,coś zabełkotał, a Duma w długą z podkulonym ogonem :evil_lol:

Posted

ja bym powiedziala ze dojrzaly , porzadnie [ w miare prawidlowo] poprowadzony, zrownowazony pies duzej rasy
bo tak se wlasnie pomyslalam ze wszystkie jakie mialam i mam duze psy tak wlasnie reagowaly i raczej to zachownie bym przypisala dojrzalosci i zrownowazeniu a nie rasie

Posted

sznupy tez niestety , te ktore znalam 30lat temu to zupelnie co innego od tych co mam teraz czy znam

bo psychika poszla w odstawke prawie wszedzie, dzis liczy sie podaz na oczy

Posted

i efekt dzisiejszego rannego rowerowania

Niko na spokojnie moglby druga taka ture ciepnac i nadal bylby chetny ale na poczatek Dona musi dojsc do dobrej kondycji
widzielismy w lesie w takim oczku zurawie i to naprawde blisko , zastanawilay sie cyz uciekac czy moze przeczekac ale w koncu pare dobrych metrow pieszo dawaly dyla az w koncu sie w wolniejszym terenie od drzew zwbily w niebo z glosnym narzekaniem
ptaszyna w lesie drze sie okrutnie , kukulke slyszalam i wilgi i cala mase nnego drobiazgu
fajnie ejst ta z rana w lesie

Posted

malawaszka napisał(a):
kocham odgłosy lasu - zresztą łąk też jak trasy nie słychać...
czasami na spacerach zatrzymuję się i słucham, słucham, słucham - uwielbiam to

ja też,ja też :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Cosik widzę, że szykuje Ci się ZWIĄZEK PARTNERSKI - Piekne przytulanki. Bratki cudne i wielkie, a z wiosną i koty doniczkowe się mnożą. A co z miejscem na bocianie gniazdo? Przeszło Wam? Ruda pozdrawia Forda - po bratersku.