Doginka Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 Cześć sforo;-) Ja swoje głodne ptaszki dokarmiam i jak tak dalej pójdzie, to nabawią się tłustych boczków i z ciężkości nie będą mogły latać:roflt: Nawet sójkom orzechy laskowe daję garściami, zamiast sama zjadać;-) Quote
Saththa Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='Doginka']Cześć sforo;-) Ja swoje głodne ptaszki dokarmiam i jak tak dalej pójdzie, to nabawią się tłustych boczków i z ciężkości nie będą mogły latać:roflt: Nawet sójkom orzechy laskowe daję garściami, zamiast sama zjadać;-)[/QUOTE] A u mnie nikt nic nie chce.... z karmnika jeść :niewiem: Quote
Doginka Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='Saththa']A u mnie nikt nic nie chce.... z karmnika jeść :niewiem:[/QUOTE] Może nie dajesz tego co lubią;-) Ja kupuję mieszankę ziaren na targu, a oprócz tego pestki słonecznika łuskane i niełuskane, pestki dyni łuskane, orzechy laskowe bez łupinek i słoninkę dla sikorek. Najbardziej lubią pestki słonecznika łuskane i orzechy laskowe, bo te znikają najszybciej:lol: Quote
Saththa Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 Hmmm nie wydaje mi się do tej pory jadły hmmmm :( Quote
Doginka Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='Saththa']Hmmm nie wydaje mi się do tej pory jadły hmmmm :([/QUOTE] Może nieregularnie im dajesz jedzonko:razz: Ja jak 2 dni nic nie dosypałam do karmnika, to miałam pusto przez następnych kilka dni;-) Quote
Saththa Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 [quote name='Doginka']Może nieregularnie im dajesz jedzonko:razz: Ja jak 2 dni nic nie dosypałam do karmnika, to miałam pusto przez następnych kilka dni;-)[/QUOTE] hmmmmm może być to... ze dwa dni nic nie było bo sie skonczy lo Quote
Ru-Bru Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 "moje" sikorki, rodzajów różnych tudzież wróble i mazurki pożarły już tej zimy CZTERNAŚCIE kilogramów słonecznika łuskanego. Ze względów organizacyjnych żarełko jest monotematyczne, , ale mam taki karmnik niemieckiego wzoru, który mogę jednorazowo zapełnić, bo z głównego pojemnika w miarę ubywania ziaren na podstawce, one same się tam dosypują. No i oczywiście BEZ PRZERW. Sypało wczoraj, nocą i całe przedpołudnie - Śnieg, nie słonecznik Quote
Tekla64 Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 a moje tej zimy... chba maja gdzie indziej lepiej bo u mnie pelno wrblowatych i sikorek a malo kiedy co ciekawszego do karmnika przyleci za to u kur i u dnaieli roznego ptactwa coeniemiara, tam chyba jednak swobodniejsze sa aaa no i ja nie ulatwiam zycia ptakom , dostaja slonecznik nieluskany a co tez se musza zpracowaac na zycie Quote
Sonka95 Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 My też dokarmiamy ptaki a w szczególności kawki , które często do nas na balkon podlatują i nawet jedna potrafi jeść z ręki :loveu: Quote
Anecioreczek Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 [quote name='Tekla64']a moje tej zimy... chba maja gdzie indziej lepiej bo u mnie pelno wrblowatych i sikorek a malo kiedy co ciekawszego do karmnika przyleci za to u kur i u dnaieli roznego ptactwa coeniemiara, tam chyba jednak swobodniejsze sa aaa no i ja nie ulatwiam zycia ptakom , dostaja slonecznik nieluskany a co tez se musza zpracowaac na zycie[/QUOTE] u nas tez masakra, a dystrybutorzy juz chcieli wycosfac jedzenie ( pracuje w zoologicznym) i musielismy kurna szukac po hurtowniach slonieczika pszenicy gotoych mieszanek, bo zima wrocila ;/ Quote
Tekla64 Posted April 5, 2013 Author Posted April 5, 2013 dzis byla ekspansja ptactwa wodengo na wschod!!! ogromniaste klucze w duzych ilosciach lecialy se nad nami na porannym spacerze , naprawde ogromne ilosci, moze to zapowiada ze jednak wiosna idzie w koncu, drobne ptaszyska koncertowaly jak w cudny wiosenny sloneczny ranek choc wcale taki nie jeste , napewno nie jest sloneczny ale mroz mocno zelzal snieg powoli paruje ziemia odpuszcza wiec robi sie bloto ale to sa uroki okresu przejsciowego i czekamy na cudna sloneczna wiosne wiec przetrwamy i to aaa kawek nie dokramiam po tym co widzialam dwie wioski od nas , tam ich jest zatrzesienie i wcale nie jest to fajne jak sa w takich ilosciach wrzask czarn i brudno nawet z kawa na dworze maja tam ludzie problem oby u nas az tak sie nie rozplenily za to ja nadal walcze z okropnymi srokami .... bez wielkich rezultatow niestety no i lisy zaczely byc problemem Quote
Saththa Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 jak to lisy? na kury Ci poluja? U mnie śnieży :eek2: a u Ciebie?? Quote
Tekla64 Posted April 5, 2013 Author Posted April 5, 2013 sniegowi mowimy nie ! i coby u nas nie sniezylo bo ma se isc precz tak lisy zaczely nas i daniele nekac Quote
Saththa Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 Daniele tez?? ale Dorosły sobie chyba poradzi nie? a jak młody? obronia go? u mnie sniezy nic nie mów:( Quote
Milka__ Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Donka z dzisiejszego treningu IPO z Pavlem Markuskiem ;) Quote
Tekla64 Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 dzis -5 ale bedzie sloneczko serdeczne dzieki Natalia Quote
M&S Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Dzień dobry :) Słonecznie z mrozkiem niewielkim;) Quote
Anecioreczek Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 miejmy nadzieje, bo u nas było słoneczko ale sbie poszlo :( super foty! kurde, musze kiedys sie wybrac popatrzec na takie treningi :) Quote
Recommended Posts