Tekla64 Posted March 23, 2013 Author Posted March 23, 2013 no ptakow szkoda , ale widzialam ze nadal klucze wala na wschod moze tam mniej sniegu i mniej mrozu niz u nas, zurawie wkolo daja znac ze jednak zyja a drobnica ptasia razem ze sloncem rozpoczyna swoje trele byle doczekac ciepla i zieleni Quote
Tekla64 Posted March 23, 2013 Author Posted March 23, 2013 a moje male zimowe kuraczki nie boja sie mrozow z samego rana razem z reszta kur przy -18 tyz wylazly z kurnika dzielne , dziarskie maluchy juz w pirokach Quote
Tekla64 Posted March 23, 2013 Author Posted March 23, 2013 tylko ze u nas zaczelo wiac i kurzy sie z dachow !!! Quote
Tekla64 Posted March 23, 2013 Author Posted March 23, 2013 sople na swierkach.... malownicze ino po co o tej porze? Quote
Margi Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 http://images10.fotosik.pl/3751/5d180cddfae01910.jpg jeszcze bombki trzeba by powiesić :evil_lol: Kurczaczki śliczne.:loveu: Quote
Ru-Bru Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Na moim wolskim balkonie było o siódmej rano minus szesnaście, dlatego wolę spoglądać na futrzaki przy kominku /rozpalonym/ niż na biedne kurczatka na zmarzniętej ziemi. Dzielne maluchy. teraz pełne słońce i moje dwa kocury leżą lubieżnie na plecach w plamach słońca - dobrze im tak. Czy ktoś w tym roku robił "świąteczne porządki"? Quote
ahedok Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 O jejku jak Dona słodko z kotkiem wygląda :loveu: Quote
Saththa Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 hm ja o 6.30 byłam siku z psami... ale ja nie mmam pojecia jak było bo ja spałam;) Donie łapki marzna? no nie moze byc:) A gdzie masz snieg przykurniku?? Quote
Fides79 Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 A gdzie masz snieg przykurniku?? nie widziałaś na fb obrazków z napisem "pomóż wiośnie.jedz śnieg"? pewnie sobie kurki wzięły do serca i pomagają ;):lol: a kurczaczki bardzo dzielne:p Quote
Saththa Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Fides79 napisał(a):nie widziałaś na fb obrazków z napisem "pomóż wiośnie.jedz śnieg"? pewnie sobie kurki wzięły do serca i pomagają ;):lol: a kurczaczki bardzo dzielne:p widziałam nawet zdjęcie do galerii wrzucałam :lol: Quote
Sonka95 Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Moja mała sosenka też jest cała zamarznięta wygląda jak sopel na kiju :crazyeye: http://images10.fotosik.pl/3751/5d180cddfae01910.jpg Quote
zuzolandia Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Ru-Bru napisał(a):Na moim wolskim balkonie było o siódmej rano minus szesnaście, dlatego wolę spoglądać na futrzaki przy kominku /rozpalonym/ niż na biedne kurczatka na zmarzniętej ziemi. Dzielne maluchy. teraz pełne słońce i moje dwa kocury leżą lubieżnie na plecach w plamach słońca - dobrze im tak. Czy ktoś w tym roku robił "świąteczne porządki"? a co to jest???? :diabloti::diabloti: ja mam caly rok takowe porządki bo przy kudlatych kundlach inaczej się nie da :diabloti: Madziaaaaaaaaaaaaa jakie te kuraczki sa sliczne takie puchate i takie milusie :loveu: Zostaną zjedzone? :cool3: buziamy slonecznie :loveu: Quote
Tekla64 Posted March 23, 2013 Author Posted March 23, 2013 zostana ...zjedzone albo padana ze starosci zalezy jak sie ulozy no w-we tez zmrozilo dzis?! moglaby se ta zima juz pojsc ale Irek twierdzi ze nim on sie nie najezdzi nanartah to se nie pojdzie proponowalam coby jechal juz w piatek i sie najezdzil bo ja juz chce wisony!!!!! Quote
wilczy zew Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 w nocy było -13*C a w dzień słońce i wiało,byłyśmy na długim spacerze :loveu: teraz jest -8*C Irek spokojnie może sobie jeździć na nartach :) Quote
Tekla64 Posted March 24, 2013 Author Posted March 24, 2013 -19 dzis kuraczki jak wyletly z kurnika tuptaly znozki na nozke ale zarly i lataly po wybiegu az poszly sie pogarzac pod mamske dzis byl spacer ale pod koniec myslalam ze Tekla znaiemogla okrutnie, az siadla i pdala mi zmarzneite przednie lapska roztarlismy i dotarlismy do domu, Borys pokurczony i malo chetny na dlasze spacery. Niko jak to Niko wariat komplenty w pedzie nie ma czasu na mroz. Dona juz przestawila sie na gole stopki i szalala jak zwykle ranny spacer cudny , skrzylo sie jak na bajkowych pocztowkach, zawialo wsio znow na czysto wiec swiat byl bajkowy ale czemu az tak zimno? Quote
Margi Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Nikusia młodość grzeje,a staruszków szkoda. U nas też cudnie,słońce świeci,tylko zimno okropnie. Quote
malawaszka Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 brrr w nocy było -15 u nas, teraz już -5 i słońce więc fajnie (nie licząc że powinna być już wiosna) Quote
wilczy zew Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Margi napisał(a):Nikusia młodość grzeje miałam psa,który młody i marzły mu łapki :) u nas nie ma słonka Quote
Fides79 Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Magda, weź nie pisz o tych syberyjskich mrozach, bo aż się zimno robi jak się czyta o tej temperaturze, brrrr Quote
Anecioreczek Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 wilczy zew napisał(a):miałam psa,który młody i marzły mu łapki :) u nas nie ma słonka Mushu młody 2 lata długa siersc a jak za dużo śniegu to mi się pokłada bo zamarzniete łapska, więc w najwieksze mrozy w butach chodzi :P Quote
Sonka95 Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 U was jest strasznie zimno :crazyeye: aż się nie chce wierzyć , że zaraz kwiecień i takie temperatury ;) Quote
wilczy zew Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Anecioreczek napisał(a):Mushu młody 2 lata długa siersc a jak za dużo śniegu to mi się pokłada bo zamarzniete łapska, więc w najwieksze mrozy w butach chodzi :P u nas wystarczyło roztarcie łapek co jakiś czas Quote
Recommended Posts