Saththa Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Może w grupie siła... - to o kurach... dziwne one jakies raczej nie powinny zjadac myszek... A co do Bobra to ja nie mam słow;) Quote
Aleks89 Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Kury zeżrą wszystko.Swego czasu dziadek trzymał kilkanaście na działce to dorwały jakiegoś zdechlatego gołębia zabiły i zeżarły. Quote
#Etna# Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Magda zajrzyj jeszcze raz na maila:cool3: bo kurcze gadu mi padło i nie chce się cholerstwo włączyć:mad: Quote
wilczy zew Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 [quote name='Saththa']Może w grupie siła... - to o kurach... dziwne one jakies raczej nie powinny zjadac myszek...[/QUOTE] kury są mięsożerne Quote
Tekla64 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 nie to jest dziwne ze kury zezarly mysz bo sa wszytskojedzace lacznie z wlasnym gatunkiem . ale mnie zadziwilo to ze mloda choc juz duza kura byla w stanie zabrac , zaatakowac zlodziejsko , doroslego kota by mu wyrwac i zabrac jego lup a on nawet nie probowal odebrac czy bronic tego lupu poza zdziwieniem to mnie ta cala sytuacja mmocno rozbawila bo kocisko mailo glupia mine jakby w ogole nie zarejstrowal ze to kura go okradla i szukal tej myszy na ziemi a kura sprytnie unikala swoich pobratymcow by sie nie dzielic Quote
wilczy zew Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 a kocisko z "gatunku" fajtłapa czy nie? Quote
Tekla64 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 ja nie mam fajtlapow wsie musza dawac se rade w zyciu Quote
eria Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 noo kura kradnąca mysz kotu to musi być coś :) chętnie bym to na żywo zobaczyła Quote
zuzolandia Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 [quote name='Tekla64']melduje ze zyjemy wsie ino czasu mamy malo[/QUOTE] ooo to podobnie jak u mnie hihihi pozdrawiamy i towarzystwo miziamy;-) Quote
Tekla64 Posted October 5, 2012 Author Posted October 5, 2012 wczoraj padalo wialo a dzis juz jesiennie chlodno wietrznie ale sloneczko sie pokazuje psy swiruja bo i dla nich malo czasu bylo ale powoli powinnam wsio nadrobic na bobra trzeba znalezc sposob bo maupa sie nie boi ludzi i probuje se zrobic swoje terytorium w srodku wsi wsrod ludzi a psow nie moge wykorzystac do straszenia go bo wlasnie za mocno zaludniony teren mamy wiec trz mu ino przeszkadaz burzac jego prace , ciekawam kto da pierwszy spokoj Quote
M&S Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 O kurcze, ale się naczytałam o tej kurze.....jestem trochę w szoku. Nie podejrzewałam kur o takie rzeczy. Same atrakcje u Was są:) Miłego piątku. Quote
wilczy zew Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 [quote name='Saththa']Nadal uważam ze nie powinna :lol:[/QUOTE] noooo mogła życie stracić :lol: bóbr uparciuch uznał,że we wsi jest zła gospodarka wodna :lol: Quote
Tekla64 Posted October 5, 2012 Author Posted October 5, 2012 do tej pory byl calkiem fajny jesienny dzionek a teraz nzowu pada i wieje jak dzikie!!!! wilczy gospodarka wodna padla razem z odejsciem niemcow!!!! teraz sa zakusy coby kazdy dbal o swoje ino jaki row jest moj a jaki nie????! dylematy lenistwo wiec bober sie zabral do dziela skoro niewykorzystane ale nie na kawalakcha przylegajacych do mnie !!!! o nie!!!!! Quote
malawaszka Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 no tak blisko domu to problem i jak zalewa pastwiska, ale czemu u nas niszczą bobrzą pracę jak niczego użytkowanego nie zalewa, od zabudowań jest meeegaaa daleko... Quote
Tekla64 Posted October 5, 2012 Author Posted October 5, 2012 dlatego ja go nie chce kilim ino pogonic , niech se znajdzie lepsze miejsce dla siebie w kolo sa ogromne mozliwosci to sie naparla bestia !!!! Quote
wilczy zew Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 [quote name='malawaszka']ale czemu u nas niszczą bobrzą pracę jak niczego użytkowanego nie zalewa, od zabudowań jest meeegaaa daleko... bo są chuliganami Quote
Tekla64 Posted October 5, 2012 Author Posted October 5, 2012 jaaa jak wieje znowu !!! psy mi wepchlo do srodka jak drzwi otoworzylam!!!! po raz pierwszy sie zastanawialy czy isc ze mna czy nie poza Borysem bo ten to sie nawet nie poderwal hihihi tchorz jeden Quote
wilczy zew Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 [quote name='Tekla64']jaaa jak wieje znowu !!! psy mi wepchlo do srodka jak drzwi otoworzylam!!!! po raz pierwszy sie zastanawialy czy isc ze mna czy nie poza Borysem bo ten to sie nawet nie poderwal hihihi tchorz jeden łaaaaaaał :crazyeye: Quote
Kajusza Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 tekla to ja mogę wypozyczyć Wege, ona chętnie pogoni boberki, dla niej to nie problem wzleść w bobrze nory i pospacerować w nich ;-) co do rowów melioracyjnych - za dzieciaka pamiętam jak chodziłam na rozlewiska/pastwiska Warty i rowy były takie na jakieś 1,5m szerokie, czyste i przepływowe ... a teraz - rowów nie widać :-( Quote
Tekla64 Posted October 8, 2012 Author Posted October 8, 2012 my mieli trzy dni z wiatrem i dalim rade ale chlodno sie zrobilo juz tak bardzo jesiennie Quote
Recommended Posts