Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie to jest dziwne ze kury zezarly mysz bo sa wszytskojedzace lacznie z wlasnym gatunkiem . ale mnie zadziwilo to ze mloda choc juz duza kura byla w stanie zabrac , zaatakowac zlodziejsko , doroslego kota by mu wyrwac i zabrac jego lup a on nawet nie probowal odebrac czy bronic tego lupu

poza zdziwieniem to mnie ta cala sytuacja mmocno rozbawila bo kocisko mailo glupia mine jakby w ogole nie zarejstrowal ze to kura go okradla i szukal tej myszy na ziemi a kura sprytnie unikala swoich pobratymcow by sie nie dzielic

Posted

wczoraj padalo wialo a dzis juz jesiennie chlodno wietrznie ale sloneczko sie pokazuje
psy swiruja bo i dla nich malo czasu bylo ale powoli powinnam wsio nadrobic
na bobra trzeba znalezc sposob bo maupa sie nie boi ludzi i probuje se zrobic swoje terytorium w srodku wsi wsrod ludzi a psow nie moge wykorzystac do straszenia go bo wlasnie za mocno zaludniony teren mamy wiec trz mu ino przeszkadaz burzac jego prace , ciekawam kto da pierwszy spokoj

Posted

O kurcze, ale się naczytałam o tej kurze.....jestem trochę w szoku. Nie podejrzewałam kur o takie rzeczy.

Same atrakcje u Was są:)

Miłego piątku.

Posted

do tej pory byl calkiem fajny jesienny dzionek a teraz nzowu pada i wieje jak dzikie!!!!

wilczy
gospodarka wodna padla razem z odejsciem niemcow!!!!
teraz sa zakusy coby kazdy dbal o swoje ino jaki row jest moj a jaki nie????!

dylematy lenistwo wiec bober sie zabral do dziela skoro niewykorzystane
ale nie na kawalakcha przylegajacych do mnie !!!! o nie!!!!!

Posted

jaaa jak wieje znowu !!!
psy mi wepchlo do srodka jak drzwi otoworzylam!!!!
po raz pierwszy sie zastanawialy czy isc ze mna czy nie
poza Borysem bo ten to sie nawet nie poderwal hihihi tchorz jeden

Posted

[quote name='Tekla64']jaaa jak wieje znowu !!!
psy mi wepchlo do srodka jak drzwi otoworzylam!!!!
po raz pierwszy sie zastanawialy czy isc ze mna czy nie
poza Borysem bo ten to sie nawet nie poderwal hihihi tchorz jeden

łaaaaaaał :crazyeye:

Posted

tekla to ja mogę wypozyczyć Wege, ona chętnie pogoni boberki, dla niej to nie problem wzleść w bobrze nory i pospacerować w nich ;-)

co do rowów melioracyjnych - za dzieciaka pamiętam jak chodziłam na rozlewiska/pastwiska Warty i rowy były takie na jakieś 1,5m szerokie, czyste i przepływowe ... a teraz - rowów nie widać :-(