Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja mysle ze tej pani juz nie polewamy?!
nie Sandrus nie pajaki , takie na dwoch nogach z plaszczami bialymi z krzyzami, mieczami i wiadrami na glowach
na pajaki nie musze wyjezdac jak powinnas pamietac

Posted

Tekla64 napisał(a):
nie Sandrus nie pajaki , takie na dwoch nogach z plaszczami bialymi z krzyzami, mieczami i wiadrami na glowach
na pajaki nie musze wyjezdac jak powinnas pamietac

Tekla, wybacz jej! ona młódka! tamtych czasów nie pamięta :megagrin:

Posted

no nie, musze was rzczarowac , niestety nie pamietam tamtych czasow ale ze w tamtych okolicach mieszkalam wiec ... ze tak powiem sila rzeczy cos nie cos przesiaklo a chcielimy dzieciom troche pokazac, musze powiedziec ze Malbork jednak zawsze bedzie robil wrazenie

Posted

Tekla64 napisał(a):
no nie, musze was rzczarowac , niestety nie pamietam tamtych czasow ale ze w tamtych okolicach mieszkalam wiec ... ze tak powiem sila rzeczy cos nie cos przesiaklo a chcielimy dzieciom troche pokazac, musze powiedziec ze Malbork jednak zawsze bedzie robil wrazenie

Byłam w malborku 2 lata temu;) I usilnie chciałam sie zgubic właziłam w każdy kąt w poszukiwaniu tajemnych przejśc ale... przewodnik mi nie powolił :(

Posted

Saththa napisał(a):
Hmmm no Magda na szczęście ma poczucie humoru :lol: Aleeee pojechałas troszku heheh

serio? :hmmmm: no to powiem inaczej.... jakby kto czytał szkolne lektury to by wiedział o kim mowa :diabloti:

Posted

jambi napisał(a):
serio? :hmmmm: no to powiem inaczej.... jakby kto czytał szkolne lektury to by wiedział o kim mowa :diabloti:

No tak Krzyzaków nie przezyłam... dałam rade przeczytac tylko

Henryk Sienkiewicz
Krzyżacy
Tom 1
\
i na tym sie skonczylo :lol:

Posted

jambi napisał(a):
hehehe... kiedy mi akurat Krzyżacy sie podobali :) ja wymiękłam na innej epoce.... takie "Dziady" na przykład, to przerasta moje możliwości...

A ja "Dziada" mam w domu i tyż przerasta on moje możliwości.

Saththa jak nie czytałaś to może chociaż film oglądałaś?

Posted

WATACHA napisał(a):
Dobrze , że chociaż w Malborku byłaś:evil_lol:

Aaaaa tak byłam :) I bardzo mnie sie podobało ale brakowało mi bardzo sekretnych przejśc a na dziedzińcu tetetu końskich kopyt o bruk :loveu:

Posted

a mnie nie barkowalo tego stukowtu podkutych kopyt , bo byloby to malo patriotyczne , musialyby byc to krzyzackie kunie hihihi
ale w innych zamczyskach czy palacach faktycznie coby byla pelnia szczescia brakuje tetentu kopyt i turkotu drewnianych kol powozow

Posted

Nooo wiem, że sa ale z każdego zakamarka w który wlazłam siłą mnie wyciagali z "idziemy dalej" albo "co Ty wyprawiasz" ewentualnie" dałabyś już spokój"

Hmmm mało ptriotyczne... a coz ja poradze koni mi brakło i tyle :lol:

Posted

Saththa napisał(a):
No tak Krzyzaków nie przezyłam... dałam rade przeczytac tylko

Henryk Sienkiewicz
Krzyżacy
Tom 1
\
i na tym sie skonczylo :lol:

Mnie Sienkiewicz ogólnie przerasta. Ani czytać, ani oglądać tego nie jestem w stanie ;)