Fides79 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Magda te Twoje kociaste są po prostu niesamowite, a w Ani obiektywie fantastyczne, nie mozna od nich oczu oderwac :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Saththa Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Fides79 napisał(a):Mada te Twoje kociaste są po prostu niesamowite, a w Ani obiektywie fantastyczne, nie mozna od nich oczu oderwac :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Podpisuję się pod tym rekoma nogami i zebami też:loveu: http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/DSC_0352.jpg jaki ma kolor oczków :iloveyou: Quote
ahedok Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Saththa napisał(a):Podpisuję się pod tym rekoma nogami i zebami też:loveu: i ja, i ja ;) Quote
#Etna# Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Świetna galeria:lol: tyle różnych zwierzoli, że aż pozazdrościłam:eviltong: Kociaki cudowne, wyglądają na małe rozrabiaki:evil_lol: Quote
Tekla64 Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 a tu sie nic nie dzieje bo i u nas tyz wsio normalnie Quote
Saththa Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 A jak Dona? zarosła już dziewuszka? A Nikoś? a Gustaw jak się czuje? a Tekla nadal sie wygrzewa jak jest słoneczko? a jak Borysowa dusza? Nieuszczerpkowana?:) Quote
Tekla64 Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 Borys ma znowu etap zwiewania przede mna hihihi chyba wie ze powinnam go wyczesac i sie ukrywa , mial tydzien jedzenia a teraz znowu ma zastoj, Dona se zarasta na bialo hihihi i za chwile bede ja ciela sama , Tekla zaczela cieczke i wyleguje sie z racji wieku wszedzie gdzie sie da, ma ino czasem napady wiekszej aktywnosci, Niko czatuje na moje pozostalosci po kurczakach, bo chyba mu sie spodobalo mordowanie malych kurow a Gustaw .... zapolowal wczoraj na zielona zabe i we dwojkie mieli radoche mordujac ja niestety paskudy dwa. kury mnie zaczynaja wkurzac mialam nadzieje ze na przyjazd Szymka beda male swiezutkie kuraczki a jedna druga zgonila i na 4 dni przed wykluciem zostawily jajki w .... no nie bedzie malych kurczaczkow i tyla chyba je wybije i bede miala spokoj z maupami Quote
WATACHA Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Nie wybijaj ich na razie.Daj pierwsze ostrzeżenie np.wywieś siekierkę w stodole ;). Quote
Erhan Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 A może by te jajki Tekli podrzucić skoro i tak się wyleguje, to może by wysiedziała :D Quote
wilczy zew Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 WATACHA napisał(a):Nie wybijaj ich na razie.Daj pierwsze ostrzeżenie np.wywieś siekierkę w stodole ;). :roflt: :roflt: Quote
malawaszka Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 WATACHA napisał(a):Nie wybijaj ich na razie.Daj pierwsze ostrzeżenie np.wywieś siekierkę w stodole ;). hahaha :lol: Quote
Saththa Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Tekla64 napisał(a):Borys ma znowu etap zwiewania przede mna hihihi chyba wie ze powinnam go wyczesac i sie ukrywa , mial tydzien jedzenia a teraz znowu ma zastoj, Dona se zarasta na bialo hihihi i za chwile bede ja ciela sama , Tekla zaczela cieczke i wyleguje sie z racji wieku wszedzie gdzie sie da, ma ino czasem napady wiekszej aktywnosci, Niko czatuje na moje pozostalosci po kurczakach, bo chyba mu sie spodobalo mordowanie malych kurow a Gustaw .... zapolowal wczoraj na zielona zabe i we dwojkie mieli radoche mordujac ja niestety paskudy dwa. kury mnie zaczynaja wkurzac mialam nadzieje ze na przyjazd Szymka beda male swiezutkie kuraczki a jedna druga zgonila i na 4 dni przed wykluciem zostawily jajki w .... no nie bedzie malych kurczaczkow i tyla chyba je wybije i bede miala spokoj z maupami co Ty mas\z za kury?:) trza było zainwestowac w takie co to dobrymi matkami są i dobrze wodzą pisklaki:lol: Mój Tami (jamnik) kiedyś zezarł żabę;) Mama miała zawał;) WATACHA napisał(a):Nie wybijaj ich na razie.Daj pierwsze ostrzeżenie np.wywieś siekierkę w stodole ;). :lol!: dobre dobre;) Erhan napisał(a):A może by te jajki Tekli podrzucić skoro i tak się wyleguje, to może by wysiedziała :D Ale tu umarłam :roflt: To się nazywa pomysł;) Quote
eria Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 jak już ubijesz te wszystkie kury to daj znać, będzie przynęta :D i zwiedzą trochę świata :D Quote
Fides79 Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 eria napisał(a):jak już ubijesz te wszystkie kury to daj znać, będzie przynęta :D i zwiedzą trochę świata :D :errrr::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: ale najpierw Gosia je obfoci, coby miała co na fejsbuka wrzucać :turn-l::turn-l::turn-l: albo poczekaj z tym ubijaniem do wrzesnia, przyjadę to sie chociaż nie zmarnuja, jakis rosół sie zrobi, upiecze albo na grila wrzuci :cool3: Quote
Tekla64 Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 nie wszystkie ino te dwie walniete co to wysiedziec do konca nie potrafia Sandra a masz takie miejsce gdzie legna sie takie dobre kwoki???? bo dzis wiekszosc z wylegarni to cierpliwosci im deczko brak, no i te dwie walniete to wlasnie z wylegarni i dlatego mnie tak wkurzaja bo moje liliputki siedza bez problemow ,zrobilam eksperyment z tymi z wylegarni i juz druga partie jajcow zmarnowaly a z ta siekerka i pienkiem na postawienie kur na bacznosc to wcale nie zabawa ino tak sie zmusza kury do niesienia hihihi Quote
Fides79 Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 a z ta siekerka i pienkiem na postawienie kur na bacznosc to wcale nie zabawa ino tak sie zmusza kury do niesienia hihihi i, że niby one tak rozumieją co to znaczy? Quote
Saththa Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Tekla64 napisał(a):nie wszystkie ino te dwie walniete co to wysiedziec do konca nie potrafia Sandra a masz takie miejsce gdzie legna sie takie dobre kwoki???? bo dzis wiekszosc z wylegarni to cierpliwosci im deczko brak, no i te dwie walniete to wlasnie z wylegarni i dlatego mnie tak wkurzaja bo moje liliputki siedza bez problemow ,zrobilam eksperyment z tymi z wylegarni i juz druga partie jajcow zmarnowaly widzisz i tutaj mam problem bo nie pamiętam ze studiów ras heh. A teraz na tej weterynarii na chowie zwierząt skupili się tylko na wadze ilości jaj i walorach mięsa :mad: Z chowu ekologicznego pamiętam, że tzw rasy rodzime, prymitywne dobrze wodzą i wysiadują. I tutaj mam sprzeczne informacje bo zielononózka kuropatwiana i żółtonóżka bodajże są właśnie takimi "rodzimymi" ale z drugiej strony w tych moich piekielnych notatkach sa uznane jako typ ogólnoużytkowy i idac dalej tym tropem kury typu niesnego (lekkiego) w piekielnych notatkach sa uznane za " nie wysiadują jaj, są całkowicie pozbawione instynktu kwoczenia". I wymieniona jedna rasa : White Leghorn... Kto pisał te notatki wrrr O a z ras amatorskich kury andaluzyjskie też sa pozbawione instynktu wysiadywania jaj... Zabijmnie nie pamietam nie moge znaleźć :( Mam milion informacji na temat danej rasy kury ale nic o kwoczeniu chyba, ze go totalnie nie ma... Mam za to opisany ten typ niesny co to kwoki nie kwoczą: -kształt ciała przypomina trójkąt, któego ostry koniec jest zwrócony w kierunku przedniej części ciała -nierównomierny rozwój przedniej i tylnej części ciała, słabo rozbudowana klatka piersiowa a silnie wykształcona tylna część ciała(brzuch) -drobnokoścista lekka budowa - bardzo silnie rozwinięte przydatki głowowe: grzebien wrazliwy na odmrożenia zimą i dzwonki upierzenie dość skąpe, pióra pokrywowe złabo podpuszone, silnie przylegające do ciała, żywy temperament, nieduże, płochliwe, mają zdolność do podfruwania, samice ważą 1,2-1,5 kg, samce 1,7-2,1kg -niesność zaczyna się w wieku 140-150 dni, znosza około 300 jaj w roku o wadze średnio 60g -nie wysiadują jaj, są całkowicie pozbawione instynktu kwoczenia. To wszystko co mam w notatkach heh. I dupa człowiek się nie dowie które dobrze wysiadują tylko ile z nich mięsa heh. Na tą chwilę nie mogę bardziej pomóc, lub namieszać w głowie (niepotrzebne skreslić:)) - Quote
malawaszka Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Saththa napisał(a): Kto pisał te notatki wrrr :roflt: też się często nad tym zastanawiałam swego czasu :D Quote
Saththa Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 malawaszka napisał(a)::roflt: też się często nad tym zastanawiałam swego czasu :D gwoli ścisłości to naprawde nie byłam ja :lol: Quote
Saththa Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 malawaszka napisał(a):aaa to przepraszam :evil_lol: :) spoko;) Jakos przeżyję;) co do moich notatek to jak ktos ode mnie kserował to potem przychodził z kolorowym kserem od pisaków tam gdzie się rozczytac nie mógł :lol: I koleżanka zawsze się smiała, ze nie wie czemu kseruje je ode mnie skoro ja tak bazgram :lol: Quote
Tekla64 Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 ja tez sie ciesze a zwlaszcza ci co musza mnie czytac ze sa takie rzeczy jak komputer i ewentualnie maszyny do pisania , Irek sie zawsze smial ze moje listy do niego do wojska to przechodzily bez cenzury , bo nie bylo takiego szyfranta coby dal se z nimi rade hihihi a co do kur to pewne ze sa takie z predyspozycjami ale i wazne jest to coby same byly wyprowadzone przez kwoke a o to dzis strasznie ciezko, malo kto sie bawi w kwoki i wlasne pisklaki, chyba ino takie hobbysty jak ja co to z tego nie zyja a ino maja. a twierdze tak na podstawie dotychczasowych obserwacji na razie ino jedna wylegarniana kura prowadza kurczaki i to tylko dlatego ze podsiadla w koncowce inna i akurat zdazyly sie wykluc pod nia byc moze ze nastepne juz clakiem sama wysiedzi i lepiej przypilnuje bo dwa jednak stracila a liliputka nie stracila zadnego ale ja sie na kurach w ogole nie znam i mam se je bo se mam a co se je podpatruje to moje Quote
jambi Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 [FONT=Georgia][SIZE=6]SFORO HEKTORA SZYKUJ SIE... NADCHODZI KLAN CZARNYCH :diabloti: [/FONT] Quote
Recommended Posts