Mlody666 Posted December 31, 2004 Posted December 31, 2004 Witam, Chcialem prosić o pomoc.Mialem jedną sukę na polu,drugą w domu.Wszystko bylo ok.No ale po wigili,ktoś albo psa wywiozl i wywalil albo uciekl bo strzelano.Tzn.Nie mojego psa tylko przyplatala sei sliczna suczka owczarka niemieckiego.Chcielibyśmy ją zostawić , no ale miedzy dwiema sukami powstaja jednak konflikty i od czasu do czasu sie gryzą.Jak je przyzwyczaić do siebie?Wyslać na specjalistyczne szkolenie ? Czy moze je puszczać do siebie? Pomocy.... Quote
Flaire Posted December 31, 2004 Posted December 31, 2004 A próbowałeś szukać właściciela tej suczki? Od wigilii to dopiero kilka dni, może ktoś jej szuka? Porozwieszałeś ogłoszenia, dałeś znać w gazecie (ogłoszenia o znalezionych psach są za darmo), powiadomiłeś schronisko? Chodziłeś po okolicy szukając ogłoszeń? Sprawdziłeś, czy suczka nie ma tatuaża w uchu lub w pachwinie? Zanim zaczniesz myśleć, jak ją zostawić, może warto by pomyśleć, jak ją zwrócić... Skąd jesteś? Quote
Mlody666 Posted December 31, 2004 Author Posted December 31, 2004 Niema tatuaży,nikt jej nie szukal. Jestem z miejscowości Bochnia (k.Krakowa).Pies w pierwszym dniu juz sie przywiązał.NIe chciala nawet na spacer wyjsc poza ogrodzenie. Quote
Flaire Posted December 31, 2004 Posted December 31, 2004 Moja suka też by się w pierwszym dniu przywiązała, bo tak była wychowywana. A to, że nie chciała wyjść na spacer poza ogrodzenie świadczy głównie o tym, że była wystraszona. Ja bym jednak namawiała, żebyś spróbował poszukać właściciela... Quote
coztego Posted December 31, 2004 Posted December 31, 2004 Ja bym jednak namawiała, żebyś spróbował poszukać właściciela... Ja również. Święta, strzelanie, duży ruch w domu... to czas kiedy łatwo zgubić pieska... Ktoś może za nią płakać. Chociaż porozwieszaj ogłoszenia w okolicy... Jeśli ktoś ją wyrzucił to się po nią nie zgłosi, nie obawiaj się. Quote
Recommended Posts