Ada-jeje Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Obawiam sie ze na naszym terenie jest to tylko marzenie :-(:-(:-( Quote
IKA & SONIA Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Hanek jak Cię proszę wstaw je na stronkę, bo chcę im szybko ogłoszenia zrobić i allegro. Quote
hanek Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 Białasek dostał dziś zastrzyki na tasiemca - dosłownie wyłaziły mu z tyłka, pierwszy raz widziałam takie obrzydlistwa. Czarnuszek według oceny dr Lucynki lepszy - tzn goją mu się powoli te rany odnużeńcowe. Dostał tabletki na odrobaczenie też. No i jeszcze przez tydzień ma jeść antybiotyk, za tydzień do kontroli ponownie. Quote
dorixx Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Bazarek dla Chłopaków :loveu: http://www.dogomania.pl/forum/f99/kundelkowy-bazarek-bizuteria-ozdoby-na-leczenie-kundelkow-do-20-kwietnia-135368/#post12114671 Quote
hanek Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 W końcu udało mi się dodać je na stronę: Fundacja Pro Animals – Na Pomoc Zwierzętom: Białasek Fundacja Pro Animals – Na Pomoc Zwierzętom: Czarnuszek Jutro jedziemy z malgos na kontrolę z Czarnuszkiem, zostaną ponownie pobrane zeskrobiny i dostanie kolejną dawkę Advocata. Quote
hanek Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 Byłyśmy z malgos u psiaków. Zastałyśmy je przywiązane na krótkich łańcuchach. Wzięłyśmy Czarnuszka do kontroli. Niestety pojawiają się nowe rany, a w zeskrobinach wciąż są obecne pasożyty nużeńca. W związku z tym dr Lucynka nie podała ponownie Advocate, lecz dała jakiś zastrzyk na próbę. Czarnuszek zwymiotował po nim w aucie, więc nie wiem czy będzie można stosować ten lek, w poniedziałek znowu trzeba się z nim pokazać w lecznicy. Dzisiejsza wizyta była bezpłatna. Tak żyją pieski, do jedzenia mają chleb z kaszą, jak Czarnuszek ma zdrowieć w takich warunkach?? Oba tak strasznie płakały jak odchodziłyśmy... Quote
IKA & SONIA Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 To jakiś koszmar :placz::placz::placz::placz::placz: Czarnuszek nie wyzdrowieje bez należytej opieki i warunków ... Quote
Till Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 No pełny koszmar, nie mam pomysłu na DT, jak tylko coś będę wiedzieć to się odezwę Quote
zachary Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Oj, nie mają szans na wyzdrowienie w tych warunkach:shake:...A Pan , ....pewnie też do czyścioszków nie należy, więc ich dolegliwości mogą nie mieć końca, niestety...Ot, trafiły z deszczu pod rynnę...Cóż to za życie w syfie, na krótkim łańcuchu, o chlebie i kaszy,w chorobie, bez warunków do wyleczenia... Quote
IKA & SONIA Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Gdyby miały DT to byłoby już do przpdu, a tak to siedzą w tym gnoju ... :placz::placz::placz: Quote
zachary Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 A nie ma w Waszych stronach jakiegoś płatnego dt, pierwszy miesiąc im zapłacę. Quote
IKA & SONIA Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 zachary napisał(a):A nie ma w Waszych stronach jakiegoś płatnego dt, pierwszy miesiąc im zapłacę. Zachary byłoby super!!!! U nas w okolicy nie ma raczej płatnego DT, ale możemy poszukać. Może ktoś zgodziłby się, kasa zawsze ma działanie mobilizujące ... Poczekajmy aż wypowie się Hanek. Quote
IKA & SONIA Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Czarnuszek jest na: www.petworld.pl www.mojpupil.pl www.ogloszenia.aleokazja.pl www.ale.gratka.pl/ www.kupsprzedaj.pl www.adopcjapsa.pl www.4lapy.pl www.gieldaogloszen.pl www.eoferty.com.pl www.kokosy.pl www.ogloszenia.24polska.pl www.zwierzeta.5aleja.pl www.afisze.pl www.drobny.com.pl www.isu.pl www.dwukropek.pl www.owi.pl www.nasipupile.pl www.zoonet.pl www.przygarnijzwierzaka.pl www.przygarnij.pl www.spacerek.net www.ogloszenia.moje.pl www.karusek.com.pl www.zwierzaki.org www.ogloszenia.web-marketing.pl www.krakow.szerlok.pl www.adopcje.org www.ogloszenia.vtele.info www.ludzie.cafeanimal.pl Zrobię mu jeszcze Allegro. Quote
IKA & SONIA Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Allegro: Czarnuszek - jego tułaczka, głód i cierpienie:( (613994340) - Aukcje internetowe Allegro Białasek - tułaczka, głód i cierpienie :( (614021022) - Aukcje internetowe Allegro Quote
hanek Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 Tylko jest taki kłopot z płatnymi DT, że nie można za nie płacić z konta fundacyjnego, bo na to potrzebna jest faktura. Ale tym się będziemy martwic jak znajdziemy takie. Jutro spróbuję ponownie zadzwonić do tej pani z Trzebini, która oferowała bezpłatnie dom tymczasowy, ale nie wiem czy się zgodzi dla obu i czy znowu nie wyjeżdża. Quote
hanek Posted April 18, 2009 Author Posted April 18, 2009 Dzwoniłam do pani, powiedziała, że to nieaktualne bo ona za bardzo się przywiązuje do psów i potem to odchorowuje. Nie umiałam jej przekonać, tak to kategorycznie zabrzmiało, ale kurde mam wrażenie, że ona by się zgodziła gdyby ktoś ją umiał przekonać... Quote
Ada-jeje Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Moze faktycznie zgodzil by sie ktos z dogo zabrac psiaka na platny DT, nawet jesli nie bedzie faktury, mysle ze damy rade finansowo, najwazniejsze zeby psiaka zabrac, bo w tej chwili to wyrzucamy kase w bloto. Quote
zachary Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Ada-jeje, otóż to! A pani z Trzebini?....no,cóż, bardziej się troszczy o swoje emocje niż o los psa...Przecież oczywistym jest,że pies żyje krócej niż człowiek, a w sytuacji, gdy pies cierpi na samotność,głód, chorobę,jakie znaczenie ma to, czy ma 2 lata, czy 12??? Podziwiam pewną aktorkę/Krystyna Janda/, która mając własne psy, bierze zawsze ze schroniska najstarszą sukę, która nie ma szans na adopcję, po to właśnie, aby zapewnić jej godną, szczęśliwą starość i odejście za TM wśród kochających ją ludzi.Pewnie,że odejście psa po wielu latach życia z nami, boli, bardzo boli.Wielu dogomaniaków opowiada o swoim bólu,tęsknocie za pupilem na dogo.I dobrze, trzeba się wypłakać i pamiętać, wspominać, ale jeśli jest się prawdziwym dogomaniakiem, to ...będzie następny psiak, którego pokochamy i który nas pokocha! Quote
Ada-jeje Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Zachary, prosimy zatem o pomoc w szukaniu DT na dogo, tak jak wspomialam moze byc nawet platnego, zeby pies dostal sie do rak odpowiedzialnych, bo to w jego przypadku najwazniejsze. :-( Quote
IKA & SONIA Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Ogłoszenia dla Białaska: www.petworld.pl www.mojpupil.pl www.ogloszenia.aleokazja.pl www.ale.gratka.pl/ www.kupsprzedaj.pl www.adopcjapsa.pl www.4lapy.pl www.gieldaogloszen.pl www.eoferty.com.pl www.kokosy.pl www.ogloszenia.24polska.pl www.zwierzeta.5aleja.pl www.afisze.pl www.drobny.com.pl www.isu.pl www.dwukropek.pl www.owi.pl www.nasipupile.pl www.zoonet.pl www.przygarnijzwierzaka.pl www.przygarnij.pl www.spacerek.net www.ogloszenia.moje.pl www.karusek.com.pl www.zwierzaki.org www.ogloszenia.web-marketing.pl www.krakow.szerlok.pl www.adopcje.org www.ogloszenia.vtele.info www.ludzie.cafeanimal.pl Quote
hanek Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 Czarnuszek dzisiaj znowu dostał połowę dawki leku na nużycę, bo po ostatnim razie wymiotował. I dzisiaj znowu biedulek zwymiotował, ale mam nadzieję, że to lekarstwo mu pomoże. Dzięki IKA&SONIA przez tydzień pieski będą jadły suchą karmę i puszki zamiast kaszy, chleba i ziemniaków. W piątek kolejny zastrzyk Czarnuszka, jak bardzo bym chciała żeby do tego czasu znalazł się tymczas dla nich:( Quote
IKA & SONIA Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Biedactwo :-( tak bardzo chciałabym mu pomóc ... Quote
Herspri Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Cześć. dostałam PW z pytaniem o to czy mogłabym psiaki na DT zabrać. Niestety ostatnio dużo jestem na wyjazdach i zwalam mamie na głowę swojego psa więc nie dam rady zabrać dodatkowego :shake: Trzymam kciuki za pieski Przypomniało mi się coś. Widziałam na dogo TANI i skuteczny sposób na walkę z nużycą . Zaraz poszukam i wstawię linka . Quote
Herspri Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Przeczytajcie temat http://www.dogomania.pl/forum/f1090/niekonwencjonalne-wyleczenie-nuzycy-124989/ "Ogólnie leczenie polega na stosowaniu kąpieli w nasyconym roztworze boraksu w 1% wodzie utlenionej." Trzeba by było tylko kogoś do kompania i do tego żeby dbał o wyżywienie piesków . Kąpiele w lecie to przecież nie jest taki problem wielki Quote
Recommended Posts