Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 391
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

będzie miał do dyspozycji budynek gospodarczy w którym całom zime pali się w piecu , a sunia mojej mamy ma dwupokojową :D budę z podwójną ścianą ocieploną słomą i styropianem w której zimą jest cieplej niż w niejednym domu . A co najważniejsze będzie miał miłość , opiekę i odpowiedzialnych właścicieli:)

Posted

Może by się i znalazło , tylko problem by był wtedy kiedy mama wyjeżdża bo u mnie (w bloku) 3 psy to już za dużo , nie dała bym rady:D , a mam pytanie może wy się orientujecie gdzie są jakieś studia , studium lub jakieś kursy po których można zostać zoopsychologiem lub behawiorystom? Przeszukałam cały internet i nie znalazłam nic oprucz kursu za 5000 zł , zreszta nic ciekawego . Jak ktoś coś wie to proszę o informację , bardzo mi zależy.

Posted

Anja2201 napisał(a):
będzie miał do dyspozycji budynek gospodarczy w którym całom zime pali się w piecu , a sunia mojej mamy ma dwupokojową :D budę z podwójną ścianą ocieploną słomą i styropianem w której zimą jest cieplej niż w niejednym domu . A co najważniejsze będzie miał miłość , opiekę i odpowiedzialnych właścicieli:)

Aaa to będzie miał takie wygody jak psiaki moich rodziców :loveu::loveu::loveu: super!!!

Posted

ick napisał(a):
Cioteczko :loveu:Aniu po co wydawać tyle kasy na kursy,
polecam książeczkę znanego angielskiego behawiorysty J. Fishera
pod tytułem " Okiem psa. Poradnik psiej psychologii " . Pierwszy w Polsce.

Ale mi chodzi o to , że ja bym chciał pracować potem z psami , a do tego chyba potzrebuje jednak czegos więcej

Posted

Anja fotki są rewelacyjne :loveu::loveu::loveu: Za każdym razem odnoszę wrażenie, że ratowane psiaki pięknieją w oczach dzięki miłości i opiece i faktycznie tak jest!
A te miejsca, gdzie były ranki na Tymusia ciele pozarastały już całkowicie?

Dzięki za wszystko co robisz dla Tymusia, podziękuj również mamie za to, że chce zając się chłopakiem i da mu wspaniały domek :Rose::Rose::Rose:

Anja ogłoszenia Tymusiowe mogę już usuwać? :diabloti:

Posted

Ranki Tymka już wszystkie były zagojone , ale wczoraj zauwarzyłam nową pod szyjką , nie wiem tylko czy to on nużycy czy może mu się wytarło od obroży , ale pójdziemy dzisiaj lub jutro do weterynarza i sprawdzimy:)

Posted

niestety musieliśmy Tymusia zabrać wczoraj od mamy musi już zostać u nas. Był u mamy od piątku ,ale tak strasznie tęsknił ,że nic nie jadł , cały czas uciekał ,kopoał dziury pod płotem , żeby tylko wyjść , nie dało się go tam zostawić , co znaczy że Tymuś zostaje u nas , tak się przywiązał , że nie możemy go oddać ,dzisiaj znowu nie odstępuje mnie na krok . No ale już jest postanowione , że Tymek zostaje u nas na stałe:lol:

Posted

Super Anja :multi::multi::multi::multi: bardzo cieszę się, że Tymuś zostaje u Ciebie. Ty byłaś pierwszą osobą, która dała mu ciepło, okazała uczucia po tym co przeżył do tej pory. Widocznie Tymuś tak Cię pokochał, że wybrał Cię na swoją opiekunkę i Panią :loveu::loveu::loveu: dlatego tak zachowywał się u Twojej mamy.

Posted (edited)

To jest najpiękniejsza nagroda jaką można dostać od psa z ciepło które mu się daje , jak wczoraj Tymuś sie przytulił jak po niego pojechaliśmy to wiedziałam że to jest miłość na całe życie :lol: , mama się bardzo starała , żeby go do siebie przekonać , ale nawet spędzane z nim noce nic nie dały :) Więc mam dwa psy. Szkoda tylko , że juz nie bedę mogła pomagać tym wszystkim bidom , ale mam nadzieję , że znajdziecie mi jakieś nowe zajęcie . :cool3:Czekam .

Edited by Anja2201
Posted

Anja, dziękujemy Ci! Tymuś to bardzo wrażliwy psiak, a przeszedł w życiu tyle złego... Też się bardzo cieszę, że zostaje u Was na stałe!

Posted

Anja poniewaz teraz juz decyzja zapadla, i jest juz pewna ze Tymus zostaje z wami ciesze sie ogromniasto :loveu::loveu::loveu: ale tak jak i Tobie zal Twojego DT.
Lintie pokaz sie prosze na watku i napisz jak tam nasz Lobuz Bazyl. :razz: Moze dlatego siedzisz cicho bo za bardzo daje Ci w kosc :evil_lol:

Posted

[quote name='Ada-jeje']Lintie pokaz sie prosze na watku i napisz jak tam nasz Lobuz Bazyl. :razz: Moze dlatego siedzisz cicho bo za bardzo daje Ci w kosc :evil_lol:[/quote]

Bazyliszek daje w kość umiarkowanie (Korka-potworka pd tym względem nie przebije :evil_lol:) Co mi w tym momencie daje w kość to sesja i beznadziejna pogoda - trawa mi na łące gnije, nie ma jak skosić, moje konie zimą to chyba tynk ze ścian będą jeść... :wallbash: W dodatku internet mi co chwila siada, bo burza...:roll:
Baziu opanował już komendę 'siad', i chyba przyswoił, że nie należy cioci wskakiwać na plecy. :grins: Dołki w ogródku faktycznie kopie- poluje na gryzonie, kopie tam gdzie są krety lub myszy - ale jak na razie nie udało mu się rozkopać niczego za czym bym tęskniła ;) Z kotem dogaduje się dobrze - wykazuje zainteresowanie, ale nie jest namolny. Babci Azie czasem daje popalić: jak się nakręci, to zaprasza do zabawy trochę za energicznie. Konie omija z respektem. Z jedzeniem przestał grymasić - chętnie zje nawet suche jak nie ma nic lepszego. Chyba po prostu nie smakowała mu karma z tego mniejszego worka, który przyjechał zaczęty. Jak się pogoda w końcu unormuje, to wykąpię całe to towarzystwo. I postaram się podebrać rodzicom aparat i zrobić Panu Przystojnemu parę nowych zdjęć.

• 2 weeks later...
Posted

Zgodnie z obietnicą: zdjęcia Bazyla w kąpieli :evil_lol:

A tu Bazyl w ekstazie: czesanko w wykonaniu mojej Mamusi :loveu:

A tutaj czysty Bazyl :evil_lol:

Posted

Bazylek ma kolegę: nowa rodzina Dingusia wyjechała na krótkie wakacje i mój poprzedni tymczasik wrócił do mnie na parę dni. Chłopcy zakumplowali od razu i rozrabiają jak dwa pijane zające, a ja na spacerkach potrzebuję asysty, bo mam więcej psów niż rączek... :roll:

Posted

Bazylek widac nawet na fotkach ze zrobil sie bielusienki, :loveu: a jak tam sianko dla konikow, :crazyeye: bo juz mialam przejecha i zaproponowac ze bedziemy Ci suszarkami pomagc :evil_lol: