2010 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 :loveu:Co za wspaniała parka z jednej miseczki:lol: Quote
Lintie Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 [quote name='Ada-jeje']Nie musimy pytac Lintie co z Bialaskiem, jest bezpiczny i szczesliwy :loveu: jak nigdy dotad, :shake: a Lintie napisze nam jak bedzie cos nowego, czy Bialas cos popsul :angryy: czy juz kon go kopnal i ile dziur wykopal :crazyeye: Białas wykopał jak na razie dwie okazałe dziury, ale w tej części ogródka, która i tak przeznaczona jest do przekopania. Doceniam, że chłopak stara się pomagać :evil_lol: Konie przezornie omija szerokim łukiem. W domku Białas zachowuje się bardzo grzecznie - wczoraj tylko obszczekał garnek z jedzonkiem, żeby się szybciej gotował :evil_lol: Straszny z niego niejadek, jak na psiaka o takich gabarytach: suchym jedzonkiem zasadniczo gardzi, z ryżu z wołowinką wyjada głównie wołowinkę... Za to bardzo szybko przyswoił instrukcję obsługi piłeczki, a nad przyswojeniem podstawowych komend pracujemy (z naciskiem na 'do mnie', 'siad' i 'zejdź z cioci' :diabloti:) Aha, i z jakiś niejasnych dla mnie przyczyn zaczęłam na niego wołać 'Bazyl' :???: Quote
Ada-jeje Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 A to mamy Bazyla zamiast Bialasa i niech tak zostanie, mnie sie podoba to imie, pasuje do niego. Paskudny niejadek :angryy: tylko miesko by sie jadlo :mad: a dla Azuni i cioci Lintie ryz z jarzynkami :evil_lol: Quote
2010 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Fajnie :loveu:Bazyl ! a ryżyk z jarzynkami to bardzo zdrowo. Ja też to lubię:lol: Quote
Lintie Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Cioci Lintie też by nie zaszkodziło więcej jarzynek zamiast piwa i ciasteczek :diabloti: A na Babcię Azę Bazyl ma wpływ wręcz zbawienny: od razu poprawił się stan jej uszu - nie ma czasu chorować, jak taki przystojny blondyn na podwórku :evil_lol: Quote
Weronikaa Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Anja2201 napisał(a):Sama nie wiem ,z jednej strony pokochałam już tego psiaka i ciężko by było nam sie rozstać ,a z drugiej strony jeśli tymuś zostanie to nie bedę mogła już żadnemu psiakowi pomóc . Sama nie wiem. Dajcie mi jeszcze troche czasu Jasne, ja pytałam, bo by myślałam, że decyzja już podjęta :) Ale spokojnie poczekamy ;) Quote
IKA & SONIA Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Lintie napisał(a):Białas wykopał jak na razie dwie okazałe dziury, ale w tej części ogródka, która i tak przeznaczona jest do przekopania. Doceniam, że chłopak stara się pomagać :evil_lol: Konie przezornie omija szerokim łukiem. W domku Białas zachowuje się bardzo grzecznie - wczoraj tylko obszczekał garnek z jedzonkiem, żeby się szybciej gotował :evil_lol: Straszny z niego niejadek, jak na psiaka o takich gabarytach: suchym jedzonkiem zasadniczo gardzi, z ryżu z wołowinką wyjada głównie wołowinkę... Za to bardzo szybko przyswoił instrukcję obsługi piłeczki, a nad przyswojeniem podstawowych komend pracujemy (z naciskiem na 'do mnie', 'siad' i 'zejdź z cioci' :diabloti:) Aha, i z jakiś niejasnych dla mnie przyczyn zaczęłam na niego wołać 'Bazyl' :???: :loveu::loveu::loveu: jaka zadowolona mordeczka :multi: BaZyL jak ładnie!!! Hanek trzeba zmienić tytuł :evil_lol: Quote
Tymonka Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Super imie :) na fotkach odrazu widać że Bazyl szczęśliwy . Quote
Tymonka Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Długo nad tym myślałam i podjęłam decyzję . Tymus będzie u mnie dopuki nie znajdziemy mu idealnych państwa , jednak nie moge go zatrzymać bo wtedy nie będę mogła juz pomagać innym psiakom , cięszko mi będzie się z nim rozstać . Jednak chciałam brać pieski na DT żeby im pomóc ,a jeśli tymuś by został to juz żadnemu bym nie pomogła ... Quote
IKA & SONIA Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Anja2201 napisał(a):Długo nad tym myślałam i podjęłam decyzję . Tymus będzie u mnie dopuki nie znajdziemy mu idealnych państwa , jednak nie moge go zatrzymać bo wtedy nie będę mogła juz pomagać innym psiakom , cięszko mi będzie się z nim rozstać . Jednak chciałam brać pieski na DT żeby im pomóc ,a jeśli tymuś by został to juz żadnemu bym nie pomogła ... Anju rozumiem i szanuję Twoją decyzję. Miejmy nadzieję, że trafi na swojej drodze na jakąś wspaniałą rodzinkę i że będzie szczęśliwy! Quote
Tymonka Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Ale oddam go dopiero wtedy kiedy się znajdą ludzie którym będę mogła zaufać , a nie pierwszej osobie która się trafi:) Quote
hanek Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 A tutaj filmik z biegającym Bazylkiem: Bazylek on Vimeo Quote
Lintie Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Melduję, że dzisiaj Bazylek opanował komendę 'siad' (z niewielką pomocą kiełbasy grilowej :evil_lol:) i grzecznie zjadł miskę wołowinki z ryżem (chyba się zorientował, że nic lepszego w tym lokalu nie dają i nie ma sensu grymasić :evil_lol:) Quote
Tymonka Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Mam super wieści , jeśli nic się nie zmieni , a nie zapowiada się , to Tymuś od 20 czerwca będzie u mojej mamy. Mama od początku sie w nim zakochała i kiedy dowiedziała się , że chce Tymusia oddać jednak to ppowiedziała , że ona go wezmie . Jedynym problemem było to , że mama w okresie letnim parę razy wyjeżdża (co roku) , ale to nie problem bo Tymuś zawsze może u nas spędzić te dwa- trzy tygodnie . Tymuś będzie mieszkał z drógim psiakiem mojej mamy na dworze, ale w ocieplanej dużej budzie , będzie też miał do dyspozycji cały budynek gospodarczy no i oczywiscie do domku będzie wchodził kiedy bedzie chciał . Moge obiecać , że tam będzie tak samo szczęśliwy jak u mnie bo mija mama też uwielbia psy ( mam to po niej :) ) . Mam nadzieję , że nie macie nic przeciwko? No i najważniejsze cały czas będzie kontakt z Tymusiem :) Quote
IKA & SONIA Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Anja2201 napisał(a):Mam super wieści , jeśli nic się nie zmieni , a nie zapowiada się , to Tymuś od 20 czerwca będzie u mojej mamy. Mama od początku sie w nim zakochała i kiedy dowiedziała się , że chce Tymusia oddać jednak to ppowiedziała , że ona go wezmie . Jedynym problemem było to , że mama w okresie letnim parę razy wyjeżdża (co roku) , ale to nie problem bo Tymuś zawsze może u nas spędzić te dwa- trzy tygodnie . Tymuś będzie mieszkał z drógim psiakiem mojej mamy na dworze, ale w ocieplanej dużej budzie , będzie też miał do dyspozycji cały budynek gospodarczy no i oczywiscie do domku będzie wchodził kiedy bedzie chciał . Moge obiecać , że tam będzie tak samo szczęśliwy jak u mnie bo mija mama też uwielbia psy ( mam to po niej :) ) . Mam nadzieję , że nie macie nic przeciwko? No i najważniejsze cały czas będzie kontakt z Tymusiem :) :loveu::loveu::loveu: Anja a czy Tymuś zgadza się z pieskiem mamy? Myślę, że super by było gdyby miał takie warunki jak piszesz. Bieganie po ogrodzie i towarzysz do zabawy :lol: Quote
IKA & SONIA Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 [quote name='hanek']A tutaj filmik z biegającym Bazylkiem: Bazylek on Vimeo Aż mi się łezka zakręciła w oku jak zobaczyłam szczęśliwego Bazylka :loveu::loveu::loveu: Quote
Weronikaa Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Zapraszam na bazarek dla potrzebujących astów : <KLIK> :smile::smile::smile: Quote
Tymonka Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Z psem mamy dogaduje się dobrze , to malutka sunia (jakies 6 -7 kg) Pauza (tak się nazywa sunia) troszkę się Tymka boi ale myśle że się dogadają:) Quote
Ada-jeje Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Anja byle by nie bylo malych Tymeczkow, czy sunia jest wysterylizowana :crazyeye: Quote
Tymonka Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Sunia wysterylizowana :) nie bedzie małych Tymeczków:) Quote
Ada-jeje Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Uff, nawet nie wiesz jak mi ulzylo :lol: pozdrowionka dla mamy, :loveu: gratulacje za udana adopcje :multi::multi::multi: Quote
IKA & SONIA Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Ada-jeje napisał(a):Anja byle by nie bylo malych Tymeczkow, czy sunia jest wysterylizowana :crazyeye: Właśnie też miała napisać to samo :lol: Anja ale Tymuś bedzie mógł przebywać w domku jak będzie chciał albo np. w mroźne noce? Quote
Ada-jeje Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 IKA & SONIA nwet w to nie watpie, i nie pytam, przeciez Anja sama pisala ze nie odda Tymusia byle komu i ja ufam jej decyzji. :lol: Quote
Recommended Posts