Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To z tą karmą to nieporozumienie, okazało się, że karmy suchej nie brakuje, ale pani się ciągle upomina o puszki, bo Białasek je chętniej je, a znikają w tempie 1,5 puszki na dzień, czyli w normie.

• Replies 391
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hanek ale to jest pies na DT a nie w DS, nie stac nas na kupowanie puszek dla Bialaska. Tlumaczylam Ewie zeby dawala mu jedna szklanke suchej karmy i do tego 2 lyzki z puszki troche wody czy rosolu 2 x dziennie, i na pewno pies bedzie to jadl, a jak nie to znaczy ze nie glodny. Dziwne ze ja ze swoimi psami nie mam takiego problemu. :shake:

Posted

ok, to tłumacz:) bardzo chetnie pomogę!śpie sobie dzisiaj i nagle dostałam czymś w głowe , okazało się , że Tymuś głodny był i przyszedł mnie miseczką obudzić , żebym mu jeść dała:D łobus mały , ale wyglądał komicznie z tą michą w zębach i jeszcze mnie nią "bił" , haha

Posted

Anja2201 napisał(a):
ok, to tłumacz:) bardzo chetnie pomogę!śpie sobie dzisiaj i nagle dostałam czymś w głowe , okazało się , że Tymuś głodny był i przyszedł mnie miseczką obudzić , żebym mu jeść dała:D łobus mały , ale wyglądał komicznie z tą michą w zębach i jeszcze mnie nią "bił" , haha

:loveu::loveu: pocieszny z Tymusia chlopak :lol:

Anja już pisze instrukcje i wyśle Ci na skrzynkę!

Posted

Anja plakat Bialaska jest do pobrania na stronie 17 tego watku, tylko nr. tel. jest do hanek, ale nie widze w tym problemu, bo gdyby ktos odezwal sie z Twoich okolic to hanek moze podac Twoj nr. tel. jezeli by zaszla taka potrzeba.

Posted

Powiedzcie mi czy jest jeszcze jakiś sposób żeby pomagać tym biednym zwierzakom? Mam teraz sporo czasu (bo szukam pracy , a nie zanosi się żębym szybko znalazła ) więc chciała bym pomagać na wszystki mozliwe sposoby . Czekam...

Posted

Szczescie Bialaska nie trwalo dlugo, dzis zosta wystawiony przez DT za bramke. Koszt Bialaska na DT od 8 maja wieczorem do dzis to, 20 kg suchej karmy i 8 duzych puszek o ktorych juz wspominalam w wczesniejszych postach. Pojechalam dzis o godzinie 18.00 po Bialasa bo mialysmy z IKA & SONIA jechac do wyciagniecia szwow chlopakowi. Tak wiec o 18.00 Bialasek stracil DT doslownym tego slowa znaczeniu zostal mi dostarczony do bramy i reszta jego ekwiounku to znaczy zerwany lancuch, bety ktore IKA zawiozla do budy i ks. zdrowia :angryy::angryy::angryy: Ja glupia uwierzylam razem z hanek i IKA :mad: ze ta pseudo milosniczka zwierzat zrozumiala jak moze pomagac zwierzetom. To bezczelne babsko napisalo na nas przed okolo rokiem lit otwarty do Burmistrza, gdzie podala kilka przykladow w ktorych to dzwonila ona lub jej podobne milosniczki a mysmy nie zareagowaly. List byl wprost smieszny, bo tak naprawde to donosily o psach ktore to koczowaly w miejscach gdzie suki mialy cieczki.
Ale dla milosniczek koczujacy pies pod blokiem lub brama gdzie jest suka z cieczka to pies bezdomny.:angryy: Na szczescie zarowno wladze miasta jak i redakcja Przelomu dobrze znaja nasza dzialalnosc i sa juz zorientowani na czym ona polega, dlatego tez ten smieszny list sie nie ukazal zas do mnie dotarlo z pierwszej reki nazwisko i imnie tej osby ktora to napisla.
Dzisiejsza noc Bialasek spedzi w ciemnym boksie w lecznicy ale juz jutro zawozimy go do naszej kochanej Lintie ktora to zgodzila sie przyjac Bialasa na DT. LINTIE WIELKIE DZIEKI Zobaczycie tez w najblizszym czasie warunki w jakich zamieszka nasz Biala, dla zainteresowanych wkleje zaraz watek Dina ktory ostatnio byl u Lintie na DT zas naszej staruszce Azuni Lintie dala DS. :loveu::loveu::loveu: Dziewczyny wyslijcie tej milosniczce smsa ze chcemy reszte karmy :mad:
Dla zainteresowanych wklejam przyszly DT dla Bialaska.

http://www.dogomania.pl/forum/f28/pies-z-wrosnietym-w-szyje-lancuchem-gnijacym-cialem-krakow-szukamy-domku-stalego-130682/

Posted

Tak czułam ,że tam jest coś nie tak już po tym jak się okazało , że Białasek na łańcuchu jest :angryy:, dobrze , że biedaczek ma gdzie sie podziać . Jak tak można ? Mam nadzieje , że plakaty i ogłoszenia pomoga w znalezieniu DS . Powiesiłam plakaty gdzie się dało i porobiłam jeszcze takie jakby ulotki i zosawiłam u nas w sklepie. Trzymam kciuki.

Posted

Anja2201 napisał(a):
Tak czułam ,że tam jest coś nie tak już po tym jak się okazało , że Białasek na łańcuchu jest :angryy:, dobrze , że biedaczek ma gdzie sie podziać . Jak tak można ? Mam nadzieje , że plakaty i ogłoszenia pomoga w znalezieniu DS . Powiesiłam plakaty gdzie się dało i porobiłam jeszcze takie jakby ulotki i zosawiłam u nas w sklepie. Trzymam kciuki.

Anja wielkie dzięki:loveu::loveu::loveu: gdybyś mogła pomagać w ogłaszaniu psiaków na necie to byłoby super!

Posted

Nawet nie wiecie jak mnie zamurowało kiedy usłyszałam, że nasz kochany Białasek stracił DT :angryy::angryy::angryy: . Ta wredna kobieta wydawała się taka sympatyczna - wielki miłośnik zwierząt, myślałby kto ...

Na szczęście dzięki LINTIE chłopak w końcu odżyje w DT :loveu::loveu::loveu: będzie biegał luzem i miał towarzystwo Azuni :lol:

Ta noc będzie dla niego nieciekawa :-(, ale musi wytrzymać do jutra!

Posted

[quote name='Ada-jeje'] Koszt Bialaska na DT od 8 maja wieczorem do dzis to, 20 kg suchej karmy i 8 duzych puszek o ktorych juz wspominalam w wczesniejszych postach. /

Do tego doliczcie 10 puszek dużych ode mnie i 3 od Till. Kobieta zaszalała i chyba swoje psiaki żywiła tym jedzonkiem :mad::mad::mad:

Posted

Pewnie ,że bym mogła:) No tak pani sobie pewnie wymysliła , żę wezmie psiaka na DTto zaoszczdzi na jedzeniu dla swoich psów . Z kąd się biorą tacy ludzie? Szkoda gadać...

Posted

Dobrze ze go zwrocila bo bylby to najdrozszy DT jaki dotad mialysmy, chyba drozszy od hotelu p. Tomka w Wieliczce. Dziewczyny ale ja tez jestem wredna, poprosze was o nauczenie mnie pisac esmsy, zeby was nie obciazac. :angryy::angryy::angryy: Chociaz tyle musze sobie ulzyc, za ten stres i strach co zrobimy z Bialasem. :-(

Posted

[quote name='Ada-jeje']Czy ktos moze to sprawdzic, nawiazac kontakt, ja nie :shake: bo znaja moj glos.

Biuro matrymonialne "Dwa serca" zaprasza (również osoby niepełnosprawne fizycznie). Promocja- wpis gratis! Zgłoszenia nadsyłać pocztą: "Secura", ul. Oświęcimska 9/14, 32-500 Chrzanów, biuro.matrymonialne.dwaserca@interia.eu Chrzanów, Jaworzno

Ada, a co Ty drugiej połówki szukasz?:evil_lol:
ps. są jakieś wieści od onki?