hanek Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 To z tą karmą to nieporozumienie, okazało się, że karmy suchej nie brakuje, ale pani się ciągle upomina o puszki, bo Białasek je chętniej je, a znikają w tempie 1,5 puszki na dzień, czyli w normie. Quote
Ada-jeje Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Hanek ale to jest pies na DT a nie w DS, nie stac nas na kupowanie puszek dla Bialaska. Tlumaczylam Ewie zeby dawala mu jedna szklanke suchej karmy i do tego 2 lyzki z puszki troche wody czy rosolu 2 x dziennie, i na pewno pies bedzie to jadl, a jak nie to znaczy ze nie glodny. Dziwne ze ja ze swoimi psami nie mam takiego problemu. :shake: Quote
Tymonka Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 ok, to tłumacz:) bardzo chetnie pomogę!śpie sobie dzisiaj i nagle dostałam czymś w głowe , okazało się , że Tymuś głodny był i przyszedł mnie miseczką obudzić , żebym mu jeść dała:D łobus mały , ale wyglądał komicznie z tą michą w zębach i jeszcze mnie nią "bił" , haha Quote
Ada-jeje Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Anja przespalas widocznie pore karmienia :evil_lol: szkoda tylko ze nie udalo sie tego uwiecznic w postaci foty, jak budzil Cie Tymus :loveu: Quote
IKA & SONIA Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Anja2201 napisał(a):ok, to tłumacz:) bardzo chetnie pomogę!śpie sobie dzisiaj i nagle dostałam czymś w głowe , okazało się , że Tymuś głodny był i przyszedł mnie miseczką obudzić , żebym mu jeść dała:D łobus mały , ale wyglądał komicznie z tą michą w zębach i jeszcze mnie nią "bił" , haha :loveu::loveu: pocieszny z Tymusia chlopak :lol: Anja już pisze instrukcje i wyśle Ci na skrzynkę! Quote
Tymonka Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Zaraz się biorę za ogłaszanie , a może zrobie parę plakatów i porozwieszam u nas ? Quote
IKA & SONIA Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Anja2201 napisał(a):Zaraz się biorę za ogłaszanie , a może zrobie parę plakatów i porozwieszam u nas ? :loveu: Jasne Anja! Nie zaszkodzi! Quote
Ada-jeje Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Anja plakat Bialaska jest do pobrania na stronie 17 tego watku, tylko nr. tel. jest do hanek, ale nie widze w tym problemu, bo gdyby ktos odezwal sie z Twoich okolic to hanek moze podac Twoj nr. tel. jezeli by zaszla taka potrzeba. Quote
Tymonka Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Ogłoszenia porobione , a zaraz idę trochę plakacików rozwiesić:) Quote
Tymonka Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Powiedzcie mi czy jest jeszcze jakiś sposób żeby pomagać tym biednym zwierzakom? Mam teraz sporo czasu (bo szukam pracy , a nie zanosi się żębym szybko znalazła ) więc chciała bym pomagać na wszystki mozliwe sposoby . Czekam... Quote
Ada-jeje Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Szczescie Bialaska nie trwalo dlugo, dzis zosta wystawiony przez DT za bramke. Koszt Bialaska na DT od 8 maja wieczorem do dzis to, 20 kg suchej karmy i 8 duzych puszek o ktorych juz wspominalam w wczesniejszych postach. Pojechalam dzis o godzinie 18.00 po Bialasa bo mialysmy z IKA & SONIA jechac do wyciagniecia szwow chlopakowi. Tak wiec o 18.00 Bialasek stracil DT doslownym tego slowa znaczeniu zostal mi dostarczony do bramy i reszta jego ekwiounku to znaczy zerwany lancuch, bety ktore IKA zawiozla do budy i ks. zdrowia :angryy::angryy::angryy: Ja glupia uwierzylam razem z hanek i IKA :mad: ze ta pseudo milosniczka zwierzat zrozumiala jak moze pomagac zwierzetom. To bezczelne babsko napisalo na nas przed okolo rokiem lit otwarty do Burmistrza, gdzie podala kilka przykladow w ktorych to dzwonila ona lub jej podobne milosniczki a mysmy nie zareagowaly. List byl wprost smieszny, bo tak naprawde to donosily o psach ktore to koczowaly w miejscach gdzie suki mialy cieczki. Ale dla milosniczek koczujacy pies pod blokiem lub brama gdzie jest suka z cieczka to pies bezdomny.:angryy: Na szczescie zarowno wladze miasta jak i redakcja Przelomu dobrze znaja nasza dzialalnosc i sa juz zorientowani na czym ona polega, dlatego tez ten smieszny list sie nie ukazal zas do mnie dotarlo z pierwszej reki nazwisko i imnie tej osby ktora to napisla. Dzisiejsza noc Bialasek spedzi w ciemnym boksie w lecznicy ale juz jutro zawozimy go do naszej kochanej Lintie ktora to zgodzila sie przyjac Bialasa na DT. LINTIE WIELKIE DZIEKI Zobaczycie tez w najblizszym czasie warunki w jakich zamieszka nasz Biala, dla zainteresowanych wkleje zaraz watek Dina ktory ostatnio byl u Lintie na DT zas naszej staruszce Azuni Lintie dala DS. :loveu::loveu::loveu: Dziewczyny wyslijcie tej milosniczce smsa ze chcemy reszte karmy :mad: Dla zainteresowanych wklejam przyszly DT dla Bialaska. http://www.dogomania.pl/forum/f28/pies-z-wrosnietym-w-szyje-lancuchem-gnijacym-cialem-krakow-szukamy-domku-stalego-130682/ Quote
zachary Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 No cóż, Ada-jeje, myślę,że gdyby ta miłośniczka miała zamiar oddać resztę karmy, zrobiłaby to wraz z Białaskiem... Lintie, cudowna cioteczka:loveu: Quote
dorixx Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 to chyba była miłośniczka karmy a nie psów Lintie- kolejny raz można na Tobie polegać :loveu: Quote
Ada-jeje Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Ona zatruwala nam zycie przez dosc dlugi okres czasu glupimi telefonami, to teraz naszy kolej wysylania smsow o zwrot karmy :angryy::angryy::angryy: Quote
Ada-jeje Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Anja dziekujemy w imieniu Bialaska i trzymamy kciuki wszyscy razem :loveu: Quote
Tymonka Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Tak czułam ,że tam jest coś nie tak już po tym jak się okazało , że Białasek na łańcuchu jest :angryy:, dobrze , że biedaczek ma gdzie sie podziać . Jak tak można ? Mam nadzieje , że plakaty i ogłoszenia pomoga w znalezieniu DS . Powiesiłam plakaty gdzie się dało i porobiłam jeszcze takie jakby ulotki i zosawiłam u nas w sklepie. Trzymam kciuki. Quote
IKA & SONIA Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Anja2201 napisał(a):Tak czułam ,że tam jest coś nie tak już po tym jak się okazało , że Białasek na łańcuchu jest :angryy:, dobrze , że biedaczek ma gdzie sie podziać . Jak tak można ? Mam nadzieje , że plakaty i ogłoszenia pomoga w znalezieniu DS . Powiesiłam plakaty gdzie się dało i porobiłam jeszcze takie jakby ulotki i zosawiłam u nas w sklepie. Trzymam kciuki. Anja wielkie dzięki:loveu::loveu::loveu: gdybyś mogła pomagać w ogłaszaniu psiaków na necie to byłoby super! Quote
IKA & SONIA Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Nawet nie wiecie jak mnie zamurowało kiedy usłyszałam, że nasz kochany Białasek stracił DT :angryy::angryy::angryy: . Ta wredna kobieta wydawała się taka sympatyczna - wielki miłośnik zwierząt, myślałby kto ... Na szczęście dzięki LINTIE chłopak w końcu odżyje w DT :loveu::loveu::loveu: będzie biegał luzem i miał towarzystwo Azuni :lol: Ta noc będzie dla niego nieciekawa :-(, ale musi wytrzymać do jutra! Quote
IKA & SONIA Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 [quote name='Ada-jeje'] Koszt Bialaska na DT od 8 maja wieczorem do dzis to, 20 kg suchej karmy i 8 duzych puszek o ktorych juz wspominalam w wczesniejszych postach. / Do tego doliczcie 10 puszek dużych ode mnie i 3 od Till. Kobieta zaszalała i chyba swoje psiaki żywiła tym jedzonkiem :mad::mad::mad: Quote
Tymonka Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Pewnie ,że bym mogła:) No tak pani sobie pewnie wymysliła , żę wezmie psiaka na DTto zaoszczdzi na jedzeniu dla swoich psów . Z kąd się biorą tacy ludzie? Szkoda gadać... Quote
Ada-jeje Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Dobrze ze go zwrocila bo bylby to najdrozszy DT jaki dotad mialysmy, chyba drozszy od hotelu p. Tomka w Wieliczce. Dziewczyny ale ja tez jestem wredna, poprosze was o nauczenie mnie pisac esmsy, zeby was nie obciazac. :angryy::angryy::angryy: Chociaz tyle musze sobie ulzyc, za ten stres i strach co zrobimy z Bialasem. :-( Quote
Ada-jeje Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Czy ktos moze to sprawdzic, nawiazac kontakt, ja nie :shake: bo znaja moj glos. Biuro matrymonialne "Dwa serca" zaprasza (również osoby niepełnosprawne fizycznie). Promocja- wpis gratis! Zgłoszenia nadsyłać pocztą: "Secura", ul. Oświęcimska 9/14, 32-500 Chrzanów, biuro.matrymonialne.dwaserca@interia.eu Chrzanów, Jaworzno Quote
Tymonka Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Dziewczyny , zmieńcie podziekowania na stronie , tej kobiecie (od Białaska )sie napewno nie należą !! Quote
dorixx Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 [quote name='Ada-jeje']Czy ktos moze to sprawdzic, nawiazac kontakt, ja nie :shake: bo znaja moj glos. Biuro matrymonialne "Dwa serca" zaprasza (również osoby niepełnosprawne fizycznie). Promocja- wpis gratis! Zgłoszenia nadsyłać pocztą: "Secura", ul. Oświęcimska 9/14, 32-500 Chrzanów, biuro.matrymonialne.dwaserca@interia.eu Chrzanów, Jaworzno Ada, a co Ty drugiej połówki szukasz?:evil_lol: ps. są jakieś wieści od onki? Quote
Recommended Posts