Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 391
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z ostatnich informacji od Ani (mail z 25 maja), wynika, że wszystko w porządku, Tymek powoli przerzuca się na gryzienie zabawek (pomaga, żę Ania daje mu je tylko przed wyjściem), a ten nużeniec był już w fazie zaleczania, więc nie mamy się o co martwić.

Posted

Przepraszam , że sie tyle czasu nie odzywałam , ale miałam problem z dostępem do internetu . Tymek ma sie dobrze , wszystkie ranki się juz pogoiły, przestał gryźć i jest coraz bardziej posłuszny . Okazało się , że Tymuś nie jest wcale pozytywnie nastawiony do innych psów , jedynie z Kluskiem żyje w przyjaźni , na inne psy reaguje bardzo agresywnie . Wydaje mi się ,że Tymuś to krzyżówka z american staffordshire terier , teraz jak się trochę poprawił to jest bardzo podobny , a poza tym ma identyczny charakter .

Posted

mam, dam wieczorem ,ja go juz chyba nie oddam , teraz jak jest coraz grzeczniejszy i coraz kochańszy to nie moge mysleć o tym że musze go oddać komuś , zresztą nie chciała bym go oddawać bo boje się , że z jego chrakterkiem cięszko bedzie go wychowywać komus bez doświadczenia z takimi psami, nie chcę żeby znowu musiał sie błąkać albo coś.

Posted

:multi::multi::multi: Anja a czy Twój mąż również chce aby Tymuś został u Was na stałe??
Jeśli tak by się stało, bo sprawdziłyby się moje słowa :lol:. Ja też miałam mojego pieska na DT a potem zdecydowałam, że nie mogę go oddać i jest u mnie.

Posted

Ada-jeje, czy mamy na stanie mocny łańcuch? Białasek zerwał się z tego, którego miał, pani Ewa prosiła o mocniejszy. Biedny bardzo tęskni za towarzystwem, a chyba większość czasu spędza przy budzie:( A nikt nie dzwoni o niego, w ogóle kompletny zastój w adopcjach. Potrzeba też karma dla Białaska, czy zostały jeszcze jakieś zapasy?

Posted

Sa u mnie jeszcze dwa lancuchy, tylko ze ja jutro spadam z domu juz o 10.30 i wracam poznym popoludniem, Bialasek nie ma karmy :crazyeye: przeciez dopiero we wtorek w dzien kastracji zawiozlam 15 kg. suchej i 8 puszek po 1,250 kg.
Niech ona dobrze popatrzy, bo ja mam tyle karmy dla jednego psa na okolo poltora miesiaca a nie na 10 dni. :angryy::shake:

Posted

Anja bo ludzie tak podchodza do zwierzat i sa przekonani ze sa milosnikami zwierzat ale nie rozumieja ze pies jak sama nazwa mowi jest przyjacielem czlowieka a nie do budy na lancuch. Moze tez na przeszkodzie stoi to ze maja wlasne dwa psy w domu.

Posted

A pozwalają mu chociaż troche pobiegać? Trzeba biedakowi szybko domek znaleźć , nie może być na łancuchu :( Nie rozumiem takich ludzi , zamias pomgać jeszcze szkodzą. Przeciesz pies na łancuchu dziczeje i zaczyna się bać ludzi ...:shake:

Posted

Ci ludzie nie są źli. P. Ewa tłumaczyła się, że nie może zabrać Białaska do domu, ponieważ jej psiaki są zazdrosne. Chociaż tyle, że ma dach nad głową i jedzonko, ale brakuje mu na pewno miłości i towarzystwa człowieka. Jego przyszły dom musi być wyjątkowy i nie damy go byle gdzie z Hanek!

Posted

Anja2201 napisał(a):
Ale pies na łancuchu , jak dla mnie to nie w pożądku, to nie mogą mu jakiegoś kojca zrobić?

Jak dla mnie łańcuch to okropieństwo ... Mają robić kojec dla innych tymczasowiczów wiec i może Białasek skorzysta.
Tak bardzo chciałabym, że miał już swój kochający domek ... :-(

Posted

Oj, Białasku, Tymkowi się poszczęściło, a Ty?:-(....na łańcuchu, podobno spuszczany z niego:cool3:.../ nie wierzę!/, na dodatek ...Twoi tymczasowi opiekunowie obkarmiają twoim przydziałem suchej i mokrej karmy od Ada-jeje swoje dwa psy...Jeśli jego karma tak szybko zniknęła, to tylko takie jest wytłumaczenie.Białasku...nie trafiłeś do uczciwych ludzi, może i lubią psy/ swoje!/ ale nie tymczasy!

Posted

zachary napisał(a):
Oj, Białasku, Tymkowi się poszczęściło, a Ty?:-(....na łańcuchu, podobno spuszczany z niego:cool3:...!

Zachary póki co nie mamy innej opcji ... Jak będę u Białaska to zapytam czy nie ma możliwości żeby więcej biegał.

Posted

z dwojga złego u menela chyba gorzej było, więc póki ma "dach" z budy nad głową i pełną miskę cieszmy się tym co jest. Zastanawiąjące jest jednak to, że z tej miski coś za szybko żarełka ubywa :cool1:

Posted

[quote name='dorixx']z dwojga złego u menela chyba gorzej było, więc póki ma "dach" z budy nad głową i pełną miskę cieszmy się tym co jest.

Dorixx masz rację! Skupmy się na szukaniu domku Białaskowi. Miał byc w dzisijeszym Przełomie, ale nie zmieścił się. W przyszłym będzie na pewno! Można go dać do Żółtego Jeża.

Może mógłby ktoś pomóc w ogłoszeniach?

Posted

Anja2201 napisał(a):
Ja chetnie pomogę tylko jak? i niestety tylko u nas w Tomaszowie

Aniu a jakbym Ci wytłumaczyła jak robić ogłoszenia w internecie?
Mam spis stron na których nie ma Białaska, tekst i fotki. Wystarczy umieścić go na tych stronach w województwie małopolskim.