Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 391
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najbardziej podobają mi się dwie pierwsze fotki. Tymuś i Klusek wyglądają na nich jak dwa kumple. Tak krótko znają się, a już dzielą się podusią :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Posted

Fotki naprawde wspaniale i potwierdzaja wersje Ika. Tymek boi sie mezczyzn :mad: ciekawe tylko czy jest to efekt wyrzuconych psow i przeganianych, czy tez nabawil sie stracha w Luszowicach. :crazyeye:

Posted

Tymek został dzisiaj pierwszy raz sam w domu , co prawda tylko na 15 minut , ale nie piszczał i nie skakał ( stałam pod dżwiami i słuchałam:lol: )teraz leży grzecznie na swojej podusi , zmęczony po spacerze. To bardzo mądry piesek tylko musi minąć trochę czasu zanim się nauczy wszystkiego.

Posted

Anja2201, witamy na dogo:multi:

Dziękujemy za opiekę nad naszym kochanym Tymkiem!
Nawet sobie nie wyobrażasz jakie to uczucie widzieć go tak wspaniale zaopiekowanego, mając w pamięci to jak był traktowany dotychczas.

No i tak strasznie się cieszę, że Tymuś nie sprawia specjalnych kłopotów, bo po tym co mówili Ci ludzie spodziewałam się, że nie będzie łatwo.

Posted

Wydaje mi się , że dobrze mu tutaj , chyba nawet nie tęskni za Białaskiem , a to co ci ludzie mówili to bzdury wyssane z palca , owszem piesek skacze na mnie jak się cieszy , ale jak tylko powiem mu siad , to siada i patrzy tak słodko:)wydaje mi się , że nawet z zostawaniem samemu nie będzie większych problemów , jutro zostawie go na troche dłużej i zobaczymy , dzisiaj grzecznie czekał.
Ten kto weżmie Tymusia będzie miał wspaniałego przyjaciela.

Posted

Anja witaj!!! :loveu::loveu: Nawet nie wiesz jak się cieszę, że zostawiłyśmy u Ciebie Tymusia. Myślę, że Twój Klusek jest bardzo dobrym przykładem dla Tymusia i dzięki temu jest Ci łatwiej z nim pracować. :lol:
Foty śliczne, a chłopak dzięki zapewnionej opiece wypiękniał!

Jutro odwiedzę Białaska, więc będę miała nowe info. Z tego, co mówiła Hanek Białasek powoli odżywa, zjadł już wczoraj gotowane mięsko i bawił się z psiakami pani :loveu::loveu::loveu:

Posted

na spacerach zaczynają się trochę bawić, ale Klusek nie pozwala Tymkowi na wiele , nawet w zabawie to on musi być na górze, a w domu niestety różnie bywa , nie gryzą się , śpią na jednej poduszce , ale jak klusek jest u mnie lub Łukasza ( mojego "mężą" ) na kolanach a Tymek podchodzi to powarkuje , ale staram się żeby zawsze oba były głaskane jednocześnie, czasem Klusek na niego warknie ale Tymek wtedy wystawia brzuszek (pokazuje że się poddaje) i Klusek odchodzi . Myśle, że jeszcze parę dni i będą się i w domu bawić . Bo już dzisiaj jest lepiej niż wczoraj . Zapomniałam dodać wcześniej , że Tymek uwielbia wode , na spacerze ( nad rzeką) ledwo go utrzymałam tak chciał wskoczyć , zanużył tylko łapki .:lol:

Posted

Anja2201 napisał(a):
Zapomniałam dodać wcześniej , że Tymek uwielbia wode , na spacerze ( nad rzeką) ledwo go utrzymałam tak chciał wskoczyć , zanużył tylko łapki .:lol:

Widziałam dowód tego na fotkach, które przysłałaś. Jutro je wstawię to zobaczycie jak Tymuś brodzi w rzece ;)

Posted

super, ja też postaram się na bierząco wstawiać nowe zdjęcia , a i nie chcę zapeszać , ale jest ktoś kto Tymka bardzo polubił i wydaje mi się , że zastanawia się nad wzięciem go , nie chce niczego obiecywać bo narazie to tylko domysły , ale jak by tam trafił to miał by naprawde wspaniały domek:lol:w końcu jak można takiego psiaka nie polubić?

Posted

Byłoby wspaniale gdyby Tymuś miał już swój domek :diabloti:, ale spokojnie poczekajmy. W przyszłym tygodniu zmienię fotki Tymusia w ogłoszeniach.
Gdybyś mogła coś więcej powiedzieć o jego zachowaniu to dopiszę.

Posted

więc: Tymek ma pozytywne nastawienie do innych zwierząt , maił już kontakt z psami , kotem , kurami i świnką morską i żadnego nie próbował atakować , bardzo łądnie jeździ w samochodzie, jest jeszcze mały problem ze skakaniem na stół itp. ale to kwestia nauczenia go że nie wolno , pracujemy nad tym;) )nie ma problemów z zachowaniem czystości w domu . Lubi dzieci , na spacerach zawsze do nich ciąnie , wydaje mi się , że on nie ma jeszcze roku , poniewasz na brzuszku ma taką sierść jak by zmiieniał dopiero ze szczenięcej na dorosłom. Zaczyna reagować na "nie" i "zejdź". Jak zauwarze coś nowego to będę pisać

Posted

Anja2201 napisał(a):
więc: Tymek ma pozytywne nastawienie do innych zwierząt , maił już kontakt z psami , kotem , kurami i świnką morską i żadnego nie próbował atakować , bardzo łądnie jeździ w samochodzie, jest jeszcze mały problem ze skakaniem na stół itp. ale to kwestia nauczenia go że nie wolno , pracujemy nad tym;) )nie ma problemów z zachowaniem czystości w domu . Lubi dzieci , na spacerach zawsze do nich ciąnie , wydaje mi się , że on nie ma jeszcze roku , poniewasz na brzuszku ma taką sierść jak by zmiieniał dopiero ze szczenięcej na dorosłom. Zaczyna reagować na "nie" i "zejdź". Jak zauwarze coś nowego to będę pisać

:crazyeye: toż to anioł a nie pies z Tymusia :loveu::loveu: A ci okropni ludzie zrobili z niego potwora :angryy::angryy::angryy: jak można :shake:

Anja dzięki za to info, poprawię tekścik będę robiła maluszkowi ogłoszenia.

A oto foty ze spacerku:

:smilecol: