zachary Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Herspri, kąpiele pieska stojącego na okrągło na łańcuchu w piachu, brudzie????? Kąpiele, właściwa opieka i odżywianie- możliwe tylko w dt,ds lub dobrym hoteliku...a tego nie ma!!!:-( Quote
hanek Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 zachary napisał(a):Herspri, kąpiele pieska stojącego na okrągło na łańcuchu w piachu, brudzie????? No właśnie, nic tylko sobie palnąć w łeb z bezsilności. Dzisiaj ma się ukazać w naszej lokalnej gazecie ogłoszenie że szukamy płatnego DT, IKA&SONIA zamieściła, może ktoś odpowie, miejmy nadzieję. Quote
Ada-jeje Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 A moze Ula zgodzila by sie na platne DT.:crazyeye: Quote
Herspri Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 zachary napisał(a):Herspri, kąpiele pieska stojącego na okrągło na łańcuchu w piachu, brudzie????? Kąpiele, właściwa opieka i odżywianie- możliwe tylko w dt,ds lub dobrym hoteliku...a tego nie ma!!!:-( Myślałam że ktoś jest w stanie poświęcić pieskom więcej czasu na miejscu. Kąpieli i tak nie robi się często i i tak trzeba pilnować psa aż wyschnie żeby preparatu nie zlizał... no ale skoro mówicie że to nie możliwe to ja się nie sprzeczam :) Gdyby wpadł mi w oko jakiś DT pusty to na pewno wpadnę i napiszę . Quote
IKA & SONIA Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Herspri napisał(a): Gdyby wpadł mi w oko jakiś DT pusty to na pewno wpadnę i napiszę . Hespri byłoby super gdyby ktoś znalazł się, ale to na razie marzenia ... :-(:-(:-( Quote
dorixx Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Jak sie skończy karma od Ika&Sonia, mogę suchą i puszki zakupić dla piesków, kiedy i komu przekazac? Najlepszy były dt, może jednak Ulaa by się na płatne zgodziła? rozmawiał ktoś w tej sprawie z Ulą?gdyby były pieski u Uli, nie ma problemu co drugi dzien moge podrzucac wieże mięso i takie tam pożywki, witaminki. Do trzebini czy gaja większy problem,moge kupić suche i puszki i komuś podrzucić. Quote
IKA & SONIA Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 dorixx napisał(a):Jak sie skończy karma od Ika&Sonia, mogę suchą i puszki zakupić dla piesków, kiedy i komu przekazac? Najlepszy były dt, może jednak Ulaa by się na płatne zgodziła? rozmawiał ktoś w tej sprawie z Ulą?gdyby były pieski u Uli, nie ma problemu co drugi dzien moge podrzucac wieże mięso i takie tam pożywki, witaminki. Do trzebini czy gaja większy problem,moge kupić suche i puszki i komuś podrzucić. Dorixx super, że możesz jedzonko im zasponsorować :Rose::Rose: Ja jutro przekażę Hanek kolejną porcję puszek, wiec na następne kilka dni wystarczy. Hanek napisała do Ulaa ... wiec zobaczymy czy zgodzi się. Quote
dorixx Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Postaram się do soboty podrzucić, tylko komu? Tobie czy Hanek? kto częściej tam zagląda? Quote
IKA & SONIA Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 dorixx napisał(a):Postaram się do soboty podrzucić, tylko komu? Tobie czy Hanek? kto częściej tam zagląda? Ostatnimi czasy to Hanek tam jeździ ... współczuję jej serdecznie :-(:-(:-( serce ból rozdziera patrząc na życie tych biedactw, bez jakiejkolwiek alternatywy na lepsze życie :placz: Quote
hanek Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 Jutro między 16 a 19 trzeba zawieźć Czarnuszka na kolejną połowę dawki zastrzyku na nurzeńce. Ja muszę jutro jechać do Krakowa, nie wiem czy zdążę obrócić. Czy ktoś z Was da radę tam podjechać i podwieźć psiaka do lecznicy? W lecznicy trzeba bez kolejki poprosić pielęgniarkę o zastrzyk, tylko koniecznie powiedzieć, że ostatnio dostał połowę dawki i wymiotował. Quote
hanek Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 Zdążyłam obrócić, Czarnuszek dostał kolejne 1/2 dawki, kolejna wizyta we wtorek-środę. Quote
hanek Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 Przy nas nie zwymiotował, ale nie wiem co było potem. A faceta nie było, jak zwykle ostatnio. Quote
hanek Posted April 28, 2009 Author Posted April 28, 2009 Jutro trzeba jechać z Czarnuszkiem na kolejny zastrzyk. Ada-jeje, da pani radę ze mną podjechać? Może od razu wstąpimy do tej pani, która zgłosiła chęć tymczasowania psiaków (oby się udało!). Quote
zachary Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 O jejku, trzymam kciuki za tę Panią.Jak będzie trzeba, to mogę zaoferować pomoc w zakupie karmy dla piesków, leczenia, szczepień piszcie na pw. Quote
IKA & SONIA Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Tak bardzo chciałabym żeby one były już bezpieczne. Oby udało się! Quote
zachary Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 I żeby leczenie psiunia z nużycy okazało się skuteczne w końcu i żeby nie musiały już stać tak beznadziejnie na tych łańcuchach w tym menelskim otoczeniu:shake: Quote
Till Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Pytałam o tymczas, ale narazie nic, ma nadzieje, że ten wypali. Należy się chłopakom! Quote
IKA & SONIA Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Hanek jak miewa się Czarnuszek po dzisiejszej wizycie u weta? :cool3: Quote
hanek Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 Zrobiłyśmy wczoraj z Ada-jeje krótki spacerek psiakom, znowu nie było gościa. Czarnuszek nie wymiotował. Karmę od dorixx zostawiłam mu dzisiaj, gościa też nie było, a Czarnuszek nie miał dostępu do wody! Pani od domu tymczasowego się rozmyśliła. A zrobiła nam tyle nadziei! We wtorek zadzwoniła, że się zgadza i że nawet w tym samym dniu możemy przyjechać i się umawiać. A potem przestała odbierać telefon... W międzyczasie zgłosiła się kolejna, ale miała się jeszcze spytać męża. Nie oddzwoniła więc też pewnie z tego nici, a Przełom nie wydrukował w tym tygodniu anonsu o naszych poszukiwaniach płatnego tymczasu, szkoda. Quote
IKA & SONIA Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Prosiłam o wydrukowanie ogłoszenia na 2 tygodnie, ale jak widać nie ma go ... :shake: Quote
IKA & SONIA Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Ogłoszenie o płatnym DT będzie w najbliższym Przełomie. Dałam też do Żółtego Jeża na 2 tygodnie. Quote
Weronikaa Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Oby to dało efekt, bardzo mocno trzymam kciuki ! A gdyby się nie udało to zrobię wątek o poszukiwaniu płatnego DT na dogo. Quote
hanek Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 Trzymajcie kciuki bardzo mocno, proszę! Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to jutro o 18 zabierzemy oba pieski z tej gehenny - Czarnuszka odstawimy do domu stałego, a Białaska na DT (niepłatny). Quote
IKA & SONIA Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Więcej napiszemy jak już wszystko jutro pójdzie po naszej myśli. Godzina W 18:00 - trzymajcie kciuki! Quote
Recommended Posts