Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Herspri, kąpiele pieska stojącego na okrągło na łańcuchu w piachu, brudzie????? Kąpiele, właściwa opieka i odżywianie- możliwe tylko w dt,ds lub dobrym hoteliku...a tego nie ma!!!:-(

• Replies 391
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zachary napisał(a):
Herspri, kąpiele pieska stojącego na okrągło na łańcuchu w piachu, brudzie?????

No właśnie, nic tylko sobie palnąć w łeb z bezsilności.

Dzisiaj ma się ukazać w naszej lokalnej gazecie ogłoszenie że szukamy płatnego DT, IKA&SONIA zamieściła, może ktoś odpowie, miejmy nadzieję.

Posted

zachary napisał(a):
Herspri, kąpiele pieska stojącego na okrągło na łańcuchu w piachu, brudzie????? Kąpiele, właściwa opieka i odżywianie- możliwe tylko w dt,ds lub dobrym hoteliku...a tego nie ma!!!:-(

Myślałam że ktoś jest w stanie poświęcić pieskom więcej czasu na miejscu. Kąpieli i tak nie robi się często i i tak trzeba pilnować psa aż wyschnie żeby preparatu nie zlizał... no ale skoro mówicie że to nie możliwe to ja się nie sprzeczam :)
Gdyby wpadł mi w oko jakiś DT pusty to na pewno wpadnę i napiszę .

Posted

Jak sie skończy karma od Ika&Sonia, mogę suchą i puszki zakupić dla piesków, kiedy i komu przekazac?

Najlepszy były dt, może jednak Ulaa by się na płatne zgodziła? rozmawiał ktoś w tej sprawie z Ulą?gdyby były pieski u Uli, nie ma problemu co drugi dzien moge podrzucac wieże mięso i takie tam pożywki, witaminki. Do trzebini czy gaja większy problem,moge kupić suche i puszki i komuś podrzucić.

Posted

dorixx napisał(a):
Jak sie skończy karma od Ika&Sonia, mogę suchą i puszki zakupić dla piesków, kiedy i komu przekazac?

Najlepszy były dt, może jednak Ulaa by się na płatne zgodziła? rozmawiał ktoś w tej sprawie z Ulą?gdyby były pieski u Uli, nie ma problemu co drugi dzien moge podrzucac wieże mięso i takie tam pożywki, witaminki. Do trzebini czy gaja większy problem,moge kupić suche i puszki i komuś podrzucić.

Dorixx super, że możesz jedzonko im zasponsorować :Rose::Rose:
Ja jutro przekażę Hanek kolejną porcję puszek, wiec na następne kilka dni wystarczy.

Hanek napisała do Ulaa ... wiec zobaczymy czy zgodzi się.

Posted

dorixx napisał(a):
Postaram się do soboty podrzucić, tylko komu? Tobie czy Hanek? kto częściej tam zagląda?

Ostatnimi czasy to Hanek tam jeździ ... współczuję jej serdecznie :-(:-(:-(
serce ból rozdziera patrząc na życie tych biedactw, bez jakiejkolwiek alternatywy na lepsze życie :placz:

Posted

Jutro między 16 a 19 trzeba zawieźć Czarnuszka na kolejną połowę dawki zastrzyku na nurzeńce. Ja muszę jutro jechać do Krakowa, nie wiem czy zdążę obrócić. Czy ktoś z Was da radę tam podjechać i podwieźć psiaka do lecznicy? W lecznicy trzeba bez kolejki poprosić pielęgniarkę o zastrzyk, tylko koniecznie powiedzieć, że ostatnio dostał połowę dawki i wymiotował.

Posted

Jutro trzeba jechać z Czarnuszkiem na kolejny zastrzyk. Ada-jeje, da pani radę ze mną podjechać? Może od razu wstąpimy do tej pani, która zgłosiła chęć tymczasowania psiaków (oby się udało!).

Posted

I żeby leczenie psiunia z nużycy okazało się skuteczne w końcu i żeby nie musiały już stać tak beznadziejnie na tych łańcuchach w tym menelskim otoczeniu:shake:

Posted

Zrobiłyśmy wczoraj z Ada-jeje krótki spacerek psiakom, znowu nie było gościa. Czarnuszek nie wymiotował. Karmę od dorixx zostawiłam mu dzisiaj, gościa też nie było, a Czarnuszek nie miał dostępu do wody!

Pani od domu tymczasowego się rozmyśliła. A zrobiła nam tyle nadziei! We wtorek zadzwoniła, że się zgadza i że nawet w tym samym dniu możemy przyjechać i się umawiać. A potem przestała odbierać telefon...

W międzyczasie zgłosiła się kolejna, ale miała się jeszcze spytać męża. Nie oddzwoniła więc też pewnie z tego nici, a Przełom nie wydrukował w tym tygodniu anonsu o naszych poszukiwaniach płatnego tymczasu, szkoda.

Posted

Trzymajcie kciuki bardzo mocno, proszę! Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to jutro o 18 zabierzemy oba pieski z tej gehenny - Czarnuszka odstawimy do domu stałego, a Białaska na DT (niepłatny).