hanek Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 ---------------- edit [20 czerwca]: Białasek ma DT w Porębie Żegoty (małopolskie) u Lintie, w towarzystwie babci Azuni. Odrobaczony, odpchlony, zaszczepiony, wykastrownay. Tymek od 9 maja ma DT w Tomaszowie Mazowieckim (łódzkie). Odrobaczony, odpchlony, wyleczony z nużycy. -------------- 3 kwietnia 09: Te dwa pieski koczowały przez jakiś czas na jednym z trzebińskich osiedli. Życzliwi ludzie je dokarmiali, zrobili im legowisko z materaców pod zadaszeniem. Ale oczywiście znaleźli się też tacy, którym ich obecność na osiedlu bardzo przeszkadzała, więc je przeganiali, szczuli, niszczyli posłanie. Jakiś tydzień temu pewien pan wziął je do siebie pod opiekę. Mieszka w domu bez bieżącej wody, bez prądu, bez ogrodzenia, w pobliżu drogi. Karmi psiaki kaszą i chlebem, nie jest w stanie zapewnić im jakiejkolwiek opieki weterynaryjnej. Trzyma psy na krótkich łańcuchach, zdjęcia poniżej. 2 kwietnia zabrałyśmy z IKĄ&SONIĄ oba psiaki do weterynarza. Okazało się, że Murzynek ma nużycę... Za tydzień w środę trzeba go ponownie pokazać u weta (na razie dostał m.in. Advocate i antybiotyk w tabletkach). Białasek waży jakieś 30 kg, Murzynek 15 kg. Te psiaki się uwielbiają, sprawiają wrażenie jakby poszły za sobą w ogień. Murzynek jest strasznym pieszczochem, ufnie wtula się w każdego człowieka. Białas nie tuli się aż tak, ale też ufny i przyjazny. OBA PIESKI PILNIE POTRZEBUJĄ DOBREGO DOMU, GDZIE WŁAŚCICIELE BĘDĄ W STANIE ZAPEWNIĆ IM GODZIWĄ OPIEKĘ. Edit [17 kwietnia]: Zabrałyśmy z malgos Murzynka na kontrolę. Niestety dotychczasowe leczenie nie przynosi zadowalających efektów, w zeskrobinach wciąż są obecne pasożyty nużeńca. Tak żyją psiaki :placz: Właściciel nie reaguje na zalecenia odnośnie poprawy warunków: Bardzo prosimy o wsparcie finansowe na opiekę weterynaryjną dla piesków! Fundacja Pro Animals – Na Pomoc Zwierzętom ul. Żeromskiego 6 32-500 Chrzanów PKO BP Oddz. I w Chrzanowie 24 1020 2384 0000 9502 0095 0717 z dopiskiem "darowizna - pieski z gaja" Wpłaty - lista darczyńców: pani z lecznicy - 10 zł [SIZE=2]Kajetan D. z Głogowa - 25 zł [SIZE=2]Wioletta M. z Trzebini - 20 zł Kasia D. z Trzebini, czyli IKA&SONIA - 100 zł Danuta R. ze Złotoryi, czyli Maruda666 (bazarek dorixx)- 50 zł Maria K. ze Szczecinka, czyli mariamc (bazarek dorixx) - 35 zł Razem: 240 zł Wydatki: rachunek z lecznicy za wizytę i leki z 2 kwietnia - 70 zł faktura z apteki za Keflex - 19,50 zł rachunek z lecznicy za leki z 8 kwietnia - 70 zł kastracja Białaska - 120 zł karma dla Białaska (15 kg suchej i 8 puszek po 1,250 kg) - 110 zł Razem: 389,50 zł ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Oba kumple przed i w lecznicy: Quote
hanek Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 No i chora skóra Murzynka. Na razie ma zmiany w okolicy głowy, na szyi, na łapce i pod pachami. Quote
IKA & SONIA Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Hanek postanowiłam przeznaczyć kasę z bazarku, który miał być dla Sybira dla Murzynka. Dorixx wystawi go w przyszłym tygodniu. Przydałby się jakiś DT dla obu chłopaków. Żal ich rozdzielać, oni tak pięknie bawią się ze sobą. Murzynek płacze jak nie ma w pobliżu Białaska :-(:-(:-( Quote
hanek Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 Piesiaczki kochane, chciałoby się wam nieba uchylić... Quote
IKA & SONIA Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Dałam chłopaczki na NK i rozesłałam kilkanaście linków z prośbą o DT. Quote
Ada-jeje Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Koniecznie trzeba dla nich kase zbierac bo pieniazki uzbierane na olkuskie psy niestety ale juz sie koncza, nie mam pomyslu komu by je na DT wcisnac :shake: Quote
hanek Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 Czyli tez pani uważa, że nie należy ich zostawiać u tego gościa? Quote
Ada-jeje Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Gdyby tylko sie znalazl inny DT to oczywiscie ze powinni zmienic lokum, tym bardziej ze jeden z nich ma nuzyce i powinien byc w odpowiedzialnych rekach. Quote
hanek Posted April 5, 2009 Author Posted April 5, 2009 Chyba nikogo nie obchodzi los tych psiaków. Quote
IKA & SONIA Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Gdyby to były jakieś rasowe psiaki, to tłumy interesowałyby się nimi. a to to cisza :-( :-( :-( Quote
Ada-jeje Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Tak kundlami male zainteresowanie a mamy ich sporo i to niektore juz sa rok na naszym utrzymaniu, Rudaska i Czarusia, Kajtus tez juz za dlugo czeka na DS a czy Lola nowa sunia u p. Kasi ma juz swoj watek, bo tez trzeba o steryle myslec, nie ma na co czekac. :shake: Quote
hanek Posted April 5, 2009 Author Posted April 5, 2009 Prosiłam Weronikęę o zrobienie wątku Polci, ale się nie odezwała. Quote
IKA & SONIA Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 To jeszcze u p Kasi przybyła jakaś nowa sunia opróz Polci? Quote
IKA & SONIA Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Aha, wszystko jasne. Zrobię sunci wątek wieczorem. Quote
Ada-jeje Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 To ja widocznie nadalam jej nowe imie :evil_lol: Quote
Weronikaa Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 [quote name='hanek']Prosiłam Weronikęę o zrobienie wątku Polci, ale się nie odezwała. Hanuś, ja nic nie wiem :-o Nie było mnie ostatnio na dogo, bo miałam remont i neta nie było.. Chodzi o TĄ Polcię ? Potwierdź, jeśli tak, a jeszcze dziś założę wątek ! Quote
hanek Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Tak Weroniko, ja pisałam do Ciebie na naszym wątku fundacyjnym głównym, mogło Ci umknąć. Tak, chodzi o tą Polę, ale z nią się wstrzymaj bo zadzwonię do pani Kasi czy przypadkiem nikt jej nie adoptował. I jeszcze jakbyś mogła Lali zrobić, dobrze? Fundacja Pro Animals – Na Pomoc Zwierzętom: Lala edit: możesz robić wątek Polci, wciąż szuka domu. Quote
Weronikaa Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Tak, nie zauważyłam prośby :oops: Zaraz zrobię tym ślicznotkom wątki ! Quote
hanek Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 Jutro do południa jedziemy z malgos na kontrolę z czarnuszkiem do lecznicy. Quote
IKA & SONIA Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Jedyną szansą jak na razie jest ogłoszenie w Przełomie, ale czy to pomoże biedactwom? :-(:-(:-( Gdzie one się podzieją? Czarnuszek potrzebuje specjalistycznej karmy i przede wszystkim troskliwej opieki. Quote
hanek Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 O ile wcześniej miałam wątpliwości, to teraz jestem pewna, że tym psiakom trzeba jak najszybciej znaleźć nowe lokum. Byłyśmy dzisiaj podpisać umowę adopcyjną Sybira, u państwa, którzy mieszkają na tej samej ulicy co ten pan. No i niestety, nic dobrego o nim nie usłyszałyśmy. Ci Państwo przekazali 20 zł na leczenie Czarnuszka. Quote
Recommended Posts