Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
20 minut temu, Tyśka) napisał:

Portos jest przepiękny. 

Ale macie wysyp :(

Wysyp jest, dodatkowo kolejne już widać na ulicach :(

13 minut temu, jankamałpa napisał:

A żaden do domku nie wybył?

Nie chce zapeszać, ale w najbliższym czasie chyba będzie się działo co nie co. Jutro przyjeżdżają Państwo z Pionek (to niedaleko od nas) poznać Lunę.  Dziś dzwoniła Pani z Łodzi o Bianco, bo zobaczyła go na łódzkich Marmurkach (kocia strona- ruru wrzucila wczoraj w nocy, dziś już odzew)...

Posted
Przed chwilą, aagataa8 napisał:

Wysyp jest, dodatkowo kolejne już widać na ulicach :(

Nie chce zapeszać, ale w najbliższym czasie chyba będzie się działo co nie co. Jutro przyjeżdżają Państwo z Pionek (To niedaleko od nas) poznać Lunę.  Dziś dzwoniła Pani z Łodzi o Bianco, bo zobaczyła to na łódzkich Marmurkach (kocia strona- ruru wrzucila wczoraj w nocy, dziś już odzew)...

Ooo, a ja wyróżniłam jeszcze Lune na Kraków jakby co to podmienie na innego psiaka z tych co mi podesłałaś. Biancko jest uroczy. Elvis ma takie trochę  malo wyraziste zdjęcia :(.

• Like 1
Posted
6 godzin temu, jankamałpa napisał:

Ooo, a ja wyróżniłam jeszcze Lune na Kraków jakby co to podmienie na innego psiaka z tych co mi podesłałaś. Biancko jest uroczy. Elvis ma takie trochę  malo wyraziste zdjęcia :(.

Dziękuję bardzo za wyróżnienie:*

Co do zdjęć postaram się jutro o lepsze;) niestety marny ze mnie fotograf:(

Posted

Próbuj robić zdjęcia z pozycji psa - w tym celu kucnij i pstrykaj na poziomie psich oczu :) Najlepiej wychodzą zdjęcia przy wybraniu zdjęć seryjnych (kiedy psiak jest ruchliwy) - wtedy można wybrać najlepsze zdjęcie. Próbuj też tak łapać, aby były ostre oczka. Najlepiej jest robić zdjęcia z kimś - jedna osoba zajmuje psa, druga skupia się na robieniu zdjęć.

• Like 1
Posted
19 minut temu, jankamałpa napisał:

Na OLX miałam zapytanie takie bardzo enigmatyczne zapytanie  o Lunę, ale odpisałam,że należy zadzwonić i o wszystko zapytać.

Prawidłowo, dziękuję:*

W ogóle ludzie są niepoważni. Pani do mnie na olx się odezwała o Lunę, wszystko ładnie pięknie, tylko jak przyszło co do czego to Pani sobie " przypomniala" że ma kota w domu i nie wie jak Luna na kota zareaguje. 

Pani z Łodzi dzwoniła o Bianco (Bianco jest w dt z kotem).

Też ładnie było, ale się zmyło. Wysłałam Pani filmiki, gdzie Bianco z kotem sobie siedzą, jedzą itd. Pani ma swoje 3 koty i bardzo zależało jej żeby pies był kociolubny.  Pani podjarana, ale mąż zobaczył filmik i czar prysł. Pies patrzy się na kota, który je. I na pewno ma złe zamiary itd. (dla chętnych mogę wysłać filmik na maila- tu to nie potrafię wstawić , zobaczycie sami)...

Szkoda słów:(

Posted
6 minut temu, jankamałpa napisał:

Pan mi odpisał ok. raczej nie zadzwoni :(.

A nie wiesz skąd jest? Bo pisał do mnie ktoś ze Śląska o Lunę. Ale wszystko chciałby wiedzieć, opisałam i cisza...

Posted
Dnia 17.02.2021 o 18:14, Nadziejka napisał:
Sciskam tulam za wszystkie lapunki
Agatko narazie bez mroziskow u was tez? 

U nas dopiero dzisiaj Ewuniu się ociepliło:)

A poza tym walczymy z parwo;(

Portos (na zdjeciu) dostał wczoraj krwawej biegunki, szybko do weta. W nocy wróciłam... Kroplówki, leki, lał sie przez ręce;( myślałyśmy, że już po nim :( Dzisiaj jest lepiej, chodzi sam. Kolejna dawka kroplowek i leków dzisiaj.... Mam nadzieję że z tego wyjdzie

42 minuty temu, jankamałpa napisał:

Grześ znalazł  dom, więc podmieniłam ogloszenie na Moona na Kraków jest wyróżnione do 26.

Dziękuję bardzo:*

Posted
Dnia 14.02.2021 o 21:58, jankamałpa napisał:

z ogłoszenia Luny na Katowice.

Lunka pojechała do swojego domu do Warszawy :) Pani znalazła posta na fb, wrzuconego na adoptuj owczarka:)

Mieli wcześniej psiaki adoptowane z Palucha, niestety odeszły ze starości:( 

Państwo dużo podróżują, Luna będzie jeździła z nimi jako pełnoprawny członek rodziny :)

• Like 1
Posted
17 minut temu, aagataa8 napisał:

Lunka pojechała do swojego domu do Warszawy :) Pani znalazła posta na fb, wrzuconego na adoptuj owczarka:)

Państwo dużo podróżują, Luna będzie jeździła z nimi jako pełnoprawny członek rodziny :)

Wspaniałe wieści o Lunce! Bardzo się cieszę :)

Natomiast wiadomość o parwo mrozi krew w żyłach, oby Portos wyszedł z tego!

Posted
3 godziny temu, aagataa8 napisał:

To muszę podmienić ogloszenie Lunki na innego psiaka - bo jendo mam nawet wyróżnione, szkoda aby się zmarnowało.

Posted
1 godzinę temu, jankamałpa napisał:

To muszę podmienić ogloszenie Lunki na innego psiaka - bo jendo mam nawet wyróżnione, szkoda aby się zmarnowało.

Super, jeśli możesz  :*

4 godziny temu, agat21 napisał:

Wspaniałe wieści o Lunce! Bardzo się cieszę :)

Natomiast wiadomość o parwo mrozi krew w żyłach, oby Portos wyszedł z tego!

Portos ma się lepiej, codziennie kroplowki i leki. Siedzi taki osowialy narazie, ale przynajmniej drepcze.  Do weta Jak żeśmy jechały w czwartek to myślałam, że to koniec... A on walczy! Młody jest, ma ok. 6 m-cy

Posted
17 minut temu, aagataa8 napisał:

Super, jeśli możesz  :*

Portos ma się lepiej, codziennie kroplowki i leki. Siedzi taki osowialy narazie, ale przynajmniej drepcze.  Do weta Jak żeśmy jechały w czwartek to myślałam, że to koniec... A on walczy! Młody jest, ma ok. 6 m-cy

matko jedyno 
niechaj bedzie lepiej coraz 
dzielny i wy dzielne ponad wszystko
Posted
2 minuty temu, Nadziejka napisał:
matko jedyno 
niechaj bedzie lepiej coraz 
dzielny i wy dzielne ponad wszystko

Jest lepiej i to widać, ale do całkowitego wyleczenia długa droga... Teraz przy parwo trzeba uważać na każdy szczegół, żeby nie pozarażać innych psiaków. Jesteśmy uzbrojone w Agrisan i  Virkon i myślę że będzie dobrze:)