Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

2 godziny temu, aagataa8 napisał:

Cioteczki kochane doradźcie coś. Donacik bardzo powoli dochodzi do siebie, po kupie jest delikatne krwawienie. Może któraś miała do czynienia z opieką nad psem po amputacji penisa i wie ile taka rekonwalescencja może trwać. Chirurg twierdzi, że wszystko jest tak jak należy

Ja niestety nie mam takich doświadczeń. Myślę, że to raczej nie częsty przypadek, ale chyba w kale nie powinno być krwi. Ewentualnie w moczu, ale w kale? 
Czy wet o tym wie?

Posted

Też o tym pomyślałam aby skonsultować to jeszcze z innym wetem.Mój tymczasowiczek przyjechał do mnie już wygojony,wprawdzie nie wiem jak on przetrwał tą operację i po operacji w schronie bo był wychudzony, brudny,śmierdzący z tysiącem pcheł.

Posted
14 godzin temu, elik napisał:

Ja niestety nie mam takich doświadczeń. Myślę, że to raczej nie częsty przypadek, ale chyba w kale nie powinno być krwi. Ewentualnie w moczu, ale w kale? 
Czy wet o tym wie?

Źle to opisalam. Krew nie jest w kale, tylko po robieniu kupy delikatnie mu sączy z cewki moczowej (najprawdopodobniej po napięciu zwieraczy).

2 godziny temu, Tyśka) napisał:

A może warto skonsultować to z innym wetem?

2 godziny temu, Anula napisał:

Też o tym pomyślałam aby skonsultować to jeszcze z innym wetem.Mój tymczasowiczek przyjechał do mnie już wygojony,wprawdzie nie wiem jak on przetrwał tą operację i po operacji w schronie bo był wychudzony, brudny,śmierdzący z tysiącem pcheł.

Konsultowane z innym weterynarzem i w tej samej klinice i z "naszym" zaufanym wetem. Każdy twierdzi, że dobrze się goi i musi to trwać. Tylko ile? Minęła dzisiaj 9 doba po operacji...

Posted
29 minut temu, Tyśka) napisał:

To skoro wszyscy weci mówią,  że jest w normie to pozostaje czekać. Regeneracja czasem trwa długo.

Chyba rzeczywiście pozostaje czekać...

18 minut temu, elik napisał:

Czy  piesek chodzi normalnie, czy ma jakieś problemy?

Jeśli chodzi o chodzenie to on ogólnie ma skrzywione kolana i chodzi pokracznie. Teraz po operacji trochę się rozleniwil i za bardzo wychodzić nie chce. Tez mu się nie dziwie. Po tułaczce, budzie trafił do ciepłego domu i nie spieszy mu się na dwór. Po domu za bardzo nie chodzi bo się przyzwyczaił do klatki kennelowej (bardzo dużej jak dla niego) i tam lubi spędzać czas

Posted
2 minuty temu, elik napisał:

Może jednak trzeba byłoby go nieco uaktywnić, żeby nie rozleniwiły się jego mięśnie.

Staramy się go wyprowadzać na krótkie spacery. Ale pochodzi trochę i siada... Pewnie jeszcze go boli, ciągnie, łaskocze :(

Posted
4 minuty temu, aagataa8 napisał:

Staramy się go wyprowadzać na krótkie spacery. Ale pochodzi trochę i siada... Pewnie jeszcze go boli, ciągnie, łaskocze :(

Może dobrze byłoby skonsultować to z wetem, czy przypadkiem nie powinien już więcej chodzić. Żeby nie trzeba było go potem uruchamiać na bieżni.

Posted
4 minuty temu, elik napisał:

Może dobrze byłoby skonsultować to z wetem, czy przypadkiem nie powinien już więcej chodzić. Żeby nie trzeba było go potem uruchamiać na bieżni.

Wlasnie rozmawialam z koleżanką, u której przebywa po operacji. Dzisiaj był na spacerze na podwórku, nawet pobiegal i kupe zrobił na dworze. Z nim jest o tyle problem, że on absolutnie nie chodzi na smyczy. Jak był przed operacja- nie chcialysmy go ciągnąć na smyczy, teraz tez nie bardzo jest jak. Dobrze, ze kolezanka ma teren ogrodzony, dobrze zabezpieczony i z nim wychodzi na spacery po podwórku :)

• Like 1
Posted
3 godziny temu, aagataa8 napisał:

Zanosi się, że jest coraz lepiej ;)

No i oby tak dalej. Pewnie piesiunio wyznaje zasadę, że małymi kroczkami do celu  :)

• Like 1
Posted

Tatty Teddy Cutie Sparkle GIF - TattyTeddyCutie Sparkle - Discover & Share  GIFs

Z calego serca w Nowym roku

Najpiekniejszego Wszelkiego Cudu

Dla Lapeczek Dla Was Kochane Dziewczynki

Malenki skradnie wiele serduszek 

Stokroc stokroc modlimy za wszytko 

Agaciu jak cudnie jak dobrze w duszy w sercu ze maluni ma taka opieke 

Sciskamy Was 

• Like 1
Posted
1 minutę temu, Nadziejka napisał:

Tatty Teddy Cutie Sparkle GIF - TattyTeddyCutie Sparkle - Discover & Share  GIFs

Z calego serca w Nowym roku

Najpiekniejszego Wszelkiego Cudu

Dla Lapeczek Dla Was Kochane Dziewczynki

Malenki skradnie wiele serduszek 

Stokroc stokroc modlimy za wszytko 

Agaciu jak cudnie jak dobrze w duszy w sercu ze maluni ma taka opieke 

Sciskamy Was 

Dziękujemy pięknie Nadziejko Ewuniu i Tobie również życzymy wszystkiego co najpiękniejsze w Nowym Roku :* Przytulam mocno :*

Posted
Dnia 4.12.2020 o 08:53, Nadziejka napisał:

WOŚP zlicytowała serduszko za ponad milion złotych - Po godzinach

Nadziejkowo z calego serducha Agacku

Wysylam ku Tobie z zakonczonego kramku 184 zl

• Like 1
Posted
8 godzin temu, Nadziejka napisał:

Pozdrowienia lapeczkom 

a jak maluszek ruduniek przekochany? sciskam tulinkam ogromnie

Maluszek cały czas dochodzi do siebie. W poniedziałek bylysmy na wizycie kontrolnej. Ładnie się goi, szwy zostały zdjęte, ale kołnierz na razie pozostał z uwagi na obrzęk i podkrwawianie. I juz bez tabletek przeciwbólowych się obywa :)

Posted
11 godzin temu, aagataa8 napisał:

Maluszek cały czas dochodzi do siebie. W poniedziałek bylysmy na wizycie kontrolnej. Ładnie się goi, szwy zostały zdjęte, ale kołnierz na razie pozostał z uwagi na obrzęk i podkrwawianie. I juz bez tabletek przeciwbólowych się obywa :)

Me to you bears Glitter Gifs

Posted

Dzisiaj bardzo dużo się działo! Kalinka pojechała do swojego domku do Warszawy, Label również pojechal do stolicy, na dt, ale Państwo juz chcą go adoptować :)

• Like 1