_ogonek_ Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Skoro boksia w hotelu to może by tytuł zmienić? Chyba że jeszcze wpłaty potrzebne to wpisać.... Quote
bico Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 [quote name='Faro']Sedalinu NIE NALEŻY podawać bokserom , może to sie dla niej skończyć zejściem śmiertelnym !!! a czemu tak jest, że bokserom nie można, a inne psy jakoś to znoszą? Co się wtedy dzieje z boksiami i czym spowodowana jest ta nietolerancja przez nich sedalinu? Pytam, bo to bardzo ciekawe, nie wiedziałam o tym, a dobrze jest wiedzieć takie rzeczy Dobrze, że boksia już złapana i dobrze, że już się nie błąka, tylko siedzi w hoteliku:multi::multi::multi: może faktycznie komuś nawiała np. w trakcie cieczki i teraz jest szczenna...te jej skoki przez płoty:shake: trzeba na nią uważać i zrobić zwiad w okolicy, czy komuś nie uciekła jakiś czas temu. Quote
Frotka Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Ciagle liczę że znajdzie się dla niej dom tymczasowy w Krakowie. Jeśli nie znajdzie się w ciągu kilku dni zmienię tytuł. Quote
Soema Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 A wet ją już widział? Można przypuszczać w jakim jest wieku? Ma cieczkę..? Gdybym nie wyjeżdżała... chętnie bym pomogła, bo chwilowo mam dość demolki przez szczenięta. :roll: no ale.. moja propozycja wsparcia aktualna. Jaka ona jest?:) chętnie bym ją osobiście poznała.. oj suniu, suniu.. Quote
Faro Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 [quote name='bico']a czemu tak jest, że bokserom nie można, a inne psy jakoś to znoszą......." Nie podaje sie go nie tylko bokserom ale i innym "krótkonosym" - specyfika budowy tej części aparatu oddechowego powoduje , że sedalin w swym działaniu jest dla psów tych ras niebezpieczny . Quote
bico Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Faro napisał(a):[quote name='bico']a czemu tak jest, że bokserom nie można, a inne psy jakoś to znoszą......." Nie podaje sie go nie tylko bokserom ale i innym "krótkonosym" - specyfika budowy tej części aparatu oddechowego powoduje , że sedalin w swym działaniu jest dla psów tych ras niebezpieczny . już rozumiem. dzięki za info;) a można im podać coś innego, co ma skutek jak sedalin?:roll: Quote
Frotka Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 Soema napisał(a):A wet ją już widział? Można przypuszczać w jakim jest wieku? Ma cieczkę..? Gdybym nie wyjeżdżała... chętnie bym pomogła, bo chwilowo mam dość demolki przez szczenięta. :roll: no ale.. moja propozycja wsparcia aktualna. Jaka ona jest?:) chętnie bym ją osobiście poznała.. oj suniu, suniu.. Była wstępnie oglądnięta przez lekarza. Nie ma guzów. Ma ok 5 lat. Wygląda na to, że właśnie zakonczyła cieczkę. Jest bardzo przyjazna, radosna, przymilna. Idealny pies-towarzysz. Jej zdjęcie będzie pokazywane w tv. Może zgłosi się właściciel. :roll: Quote
Frotka Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 Dom tymczasowy nadaL pilnie potrzebny. Sukę czeka sterylizacja. Quote
MyrkurDagur Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Cieszę się, że sunia jest już bezpieczna :) Quote
nika28 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 MyrkurDagur napisał(a):Cieszę się, że sunia jest już bezpieczna :) Też bardzo się cieszę ! :multi: Quote
_ogonek_ Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 nika28 napisał(a):Też bardzo się cieszę ! :multi: I ja! hop,,,,,,,,,,,,:multi: Quote
bico Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Fajnie, że pokażą ja w TV, może jak się właściciel nie odnajdzie, to jest nadzieja, że może znajdzie się nowy domek:multi: pod tym kątem też tam ją warto pokazać:cool3: Quote
Frotka Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 Dziś wieczorem będzie pokazane jej zdjęcie. Może ktoś się zgłosi.:razz: Quote
zdwrdwd Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Uff... dobrze że już bezpieczna. Teraz czekamy na bezpieczny domek (z 3m ogrodzeniem :lol:) Quote
Frotka Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 Była pokazana w tv ale nikt się nie zgłosił. Ani poprzedni właściciel ani nowy opiekun. Quote
MyrkurDagur Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Frotka napisał(a):Była pokazana w tv ale nikt się nie zgłosił. Ani poprzedni właściciel ani nowy opiekun. :shake: To co dalej będzie z sunią... ? :-( Quote
Frotka Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 Na razie siedzi w hotelu. Dzisiaj sprawdzimy jak reaguje na koty. Gdyby reagowała dobrze to byc może miałaby dom w Krakowie. Z ogłoszenia w jednej z lecznic (w sprawie innego psa) zgłosiła się bardzo sympatyczna Pani, która ma w domu jednego kota. Chciała szczeniaka ale namawiam ją na boskerkę bo ona powinna iść w pierwszej kolejności z uwagi na konieczność szybkiej sterylizacji. Bokserka zamieszkałaby w domu z ogrodem w Krakowie, oczywiście gdyby okaząło się że nie goni kotów, gdyby Pani zdecydowała się właśnie na nią i gdyby sprawdzenie domu wypadło pozytywnie. Jedynym minusem jak na razie jest stosunkowo niskie ogrodzenie. Quote
Asior Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Frotka, w schronisku jest też przecudna młodziutka sunia bokserka.. potwornie zagłodzona.. jej tez trzeba na pilnie domek!!!! Quote
Frotka Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 Ale ja nie mam więcej domów oprócz tego jednego, który zgłosił się po małego kundelka i dopiero próbuję przekierować go na bokserkę. Quote
Soema Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Duży rozrzut.. ale trzymam kciuki za domek dla suni.. Quote
_ogonek_ Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Frotka trzymam bardzo mocno kciuki za boksię :-). Quote
Soema Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 AdaK napisał(a):Mówię Ci że uda sie jej. Jest naprawdę ostatanio duże "zapotrzebowanjie na boksie". No i nie każda do pseudo. Ada masz jakiś dom dla boksia, bo ostatnio ich coraz więcej bez domów :roll: Frotka, a jak zapędy suni do ucieczek? Quote
_ogonek_ Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Frotka napisał(a):Na razie nic nie wiadomo. Mówię Ci że uda sie jej. Jest naprawdę ostatanio duże "zapotrzebowanjie na boksie". No i nie każda do pseudo. Quote
Recommended Posts