Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Faro']Sedalinu NIE NALEŻY podawać bokserom , może to sie dla niej skończyć zejściem śmiertelnym !!!

a czemu tak jest, że bokserom nie można, a inne psy jakoś to znoszą? Co się wtedy dzieje z boksiami i czym spowodowana jest ta nietolerancja przez nich sedalinu? Pytam, bo to bardzo ciekawe, nie wiedziałam o tym, a dobrze jest wiedzieć takie rzeczy

Dobrze, że boksia już złapana i dobrze, że już się nie błąka, tylko siedzi w hoteliku:multi::multi::multi:
może faktycznie komuś nawiała np. w trakcie cieczki i teraz jest szczenna...te jej skoki przez płoty:shake: trzeba na nią uważać i zrobić zwiad w okolicy, czy komuś nie uciekła jakiś czas temu.

Posted

A wet ją już widział? Można przypuszczać w jakim jest wieku? Ma cieczkę..? Gdybym nie wyjeżdżała... chętnie bym pomogła, bo chwilowo mam dość demolki przez szczenięta. :roll: no ale.. moja propozycja wsparcia aktualna.
Jaka ona jest?:) chętnie bym ją osobiście poznała.. oj suniu, suniu..

Posted

[quote name='bico']a czemu tak jest, że bokserom nie można, a inne psy jakoś to znoszą......."

Nie podaje sie go nie tylko bokserom ale i innym "krótkonosym" - specyfika budowy tej części aparatu oddechowego powoduje , że sedalin w swym działaniu jest dla psów tych ras niebezpieczny .

Posted

Faro napisał(a):
[quote name='bico']a czemu tak jest, że bokserom nie można, a inne psy jakoś to znoszą......."

Nie podaje sie go nie tylko bokserom ale i innym "krótkonosym" - specyfika budowy tej części aparatu oddechowego powoduje , że sedalin w swym działaniu jest dla psów tych ras niebezpieczny .

już rozumiem. dzięki za info;) a można im podać coś innego, co ma skutek jak sedalin?:roll:

Posted

Soema napisał(a):
A wet ją już widział? Można przypuszczać w jakim jest wieku? Ma cieczkę..? Gdybym nie wyjeżdżała... chętnie bym pomogła, bo chwilowo mam dość demolki przez szczenięta. :roll: no ale.. moja propozycja wsparcia aktualna.
Jaka ona jest?:) chętnie bym ją osobiście poznała.. oj suniu, suniu..

Była wstępnie oglądnięta przez lekarza. Nie ma guzów. Ma ok 5 lat. Wygląda na to, że właśnie zakonczyła cieczkę. Jest bardzo przyjazna, radosna, przymilna. Idealny pies-towarzysz. Jej zdjęcie będzie pokazywane w tv. Może zgłosi się właściciel. :roll:

Posted

Fajnie, że pokażą ja w TV, może jak się właściciel nie odnajdzie, to jest nadzieja, że może znajdzie się nowy domek:multi: pod tym kątem też tam ją warto pokazać:cool3:

Posted

Na razie siedzi w hotelu. Dzisiaj sprawdzimy jak reaguje na koty. Gdyby reagowała dobrze to byc może miałaby dom w Krakowie. Z ogłoszenia w jednej z lecznic (w sprawie innego psa) zgłosiła się bardzo sympatyczna Pani, która ma w domu jednego kota. Chciała szczeniaka ale namawiam ją na boskerkę bo ona powinna iść w pierwszej kolejności z uwagi na konieczność szybkiej sterylizacji. Bokserka zamieszkałaby w domu z ogrodem w Krakowie, oczywiście gdyby okaząło się że nie goni kotów, gdyby Pani zdecydowała się właśnie na nią i gdyby sprawdzenie domu wypadło pozytywnie. Jedynym minusem jak na razie jest stosunkowo niskie ogrodzenie.

Posted

AdaK napisał(a):
Mówię Ci że uda sie jej. Jest naprawdę ostatanio duże "zapotrzebowanjie na boksie". No i nie każda do pseudo.

Ada masz jakiś dom dla boksia, bo ostatnio ich coraz więcej bez domów :roll:

Frotka, a jak zapędy suni do ucieczek?