Frotka Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 Gdyby dom był z górnej półki i gdyby nie zgłosił się równie dobry dom bliżej to możnaby szukać transportu. Basia pisała jednak że Ci ludzie szukają młodego psa (początkowo pisałam, że bokserka jest młoda ale na zdjęciach widzę, że ma siwy pyszczek). Nie wiem czy mi się dobrze wydaje ale tak te zdjecia wyglądają jakby miała guzy na listwach mlecznych (nie chodzi mi o czarane sutki z przodu tylko o wybrzuszenia na różowych cześciach z tyłu). Soema - dziękuję! Trzymaj pieniądze w pogotowiu dopóki nie złapiemy psa. Może w międzyczasie znajdzie się dom stały albo nieodpłatny tymczasowy. Quote
Frotka Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 gonia66 napisał(a):No właśnie...dlaczego ikt nie zauważył propozycji Basi z pierwszej strony??Jesli na JUZ DT jest potrzebny- to chyba dobra opcja..??? Ale kto jutro przewiezie tak daleko psa? I czy ludzie zaakceptują psa starszego, być moze z guzami i na 99 proc. w ciąży, skoro szukają młodszego? Adopcje na taką odległość muszą być dograne w 120 procentach. Quote
Asior Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 a nie rozważałyście zabrania go do schroniska??? Quote
Frotka Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 gonia66 napisał(a):no ale skoro tak się sprawy maja jak napisalas...to faktycznie...trzeba szukac...:razz: Trzeba szukać czegoś na jutro, bo pies autentycznie śpi w polach. Wprawdzie śpi tak od wielu dni ale każda kolejna doba w takich warunkach zwiększa ryzyko że cos złego mu się przytrafi. Quote
Frotka Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 Asior napisał(a):a nie rozważałyście zabrania go do schroniska??? Ta gmina po której biega pies nie ma umowy z żadnym schroniskiem. Quote
Frotka Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 Soema napisał(a):To trzymam w takim razie kciuki i pieniądze.. a do SOS Bokserom, albo Boksery w Potrzebie pisałyście? Może mają coś wolnego..:roll: choć na ich stronach pełno boksiów ..:-( Nika :loveu: poprosiła o pomoc AgaiThea z Bokserów w Potrzebie, która będzie ogłaszać bokserkę. Nika - wszystkie domy tymczasowe są zapchane. Quote
Asior Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 piękna jest!!!!!!! poproś j3nny żeby wrzuciła ją na cafeanimal, bo ona tam ma konto i jest obcykana i umie tak robić, że psiaki zazwyczaj lądują w metrze :) Quote
Frotka Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 Dołożyłam dwa nowe zdjęcia w pierwszym poście. Quote
bico Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Frotka napisał(a):Nika :loveu: poprosiła o pomoc AgaiThea z Bokserów w Potrzebie, która będzie ogłaszać bokserkę. Nika - wszystkie domy tymczasowe są zapchane. Tak właśnie myślałam, że trzeba ja powiadomić, ale widzę, że już to zrobiłyście. Quote
basia0607 Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Mój domek w zeszlym roku stracil bokserkę i do tej pory ją oplakiwał. Suka miała guzy, bardzo chorowała i nie chcą starszej suni aby znowu nie przeżywać. Mieliśmy brać boksię z Olsztyńskiego schroniska ale spóżnilismy się. Dobrze, że Aga i Theta już powiadomiona. Quote
Frotka Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 Dziękuję, Basiu. Wprowadziłam zamieszanie, bo pisałam początkowo, że suka jest młoda. Quote
Asior Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 BASIA.. tu masz maleństwo do adopcji.... http://www.dogomania.pl/forum/12079055-post1020.html Quote
__Lara Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Jestem. Co z małą? jakie są plany? (jak przeczytałam, że Piekary, to myślałam najpierw, że chodzi o Piekary Śląskie :eviltong:) Quote
MyrkurDagur Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Jestem ;) Mogę dorzucić grosik (na ten moment jednorazowo) na ewentualny hotel lub DT, ale kokosów nie obiecuję :shake: Quote
maarit Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Jestem na zaproszenie Niki. Na razie sobie zaznaczę bo jestem na wyjeździe i tylko na chwilkę wpadłam. Jak będę w domu to przeczytam dokładnie. Quote
_ogonek_ Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Jestem i zapisuję się na wątek. Szkoda, że kolejny bokserek musi cierpieć z powodu braku domu :-(. Quote
Frotka Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 Pies zostanie jutro przewieziony do Krakowa (o ile zjawi się na śniadaniu). Jest zgoda KTOZ na umieszczenie suki w Krakowie, w hotelu na łużyckiej, leczenie i sterylizację na koszt KTOZ (z prośbą o zbiórki na pokrycie kosztów). Jest też druga możliwość - Faro :Rose: w imieniu SOS Bokserom zaproponowała przewiezienie suki do Warszawy i przejęcie jej pod opiekę SOS. Skoro jednak jest możliwość zostawienia jej w Krakowie to wydaje mi się, że sensowniej, żeby została na miejscu. Zobaczymy jeszcze jutro. Quote
Frotka Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 Bardzo Wam dziękuję za to, że tak aktywnie włączyliście się w pomoc dla tego psa. Mam nadzieję że rano przyjdzie. Miał być złapany dziś podczas kolacji ale poszedł jeść w inne niż zwykle miejsce. Quote
Soema Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Mam nadzieję, że wyczuję chęć pomocy.. To jak z pieniędzmi, zbieramy na hotel? Czy mam innego boksia szukać?:) Quote
Frotka Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 Soema napisał(a):Mam nadzieję, że wyczuję chęć pomocy.. To jak z pieniędzmi, zbieramy na hotel? Czy mam innego boksia szukać?:) Jeszcze trochę poczekajmy. Na razie ją złapmy, przewieźmy i pokażmy lekarzowi. Quote
Recommended Posts