Psi Ratownicy Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Witam! Proszę o przeczytanie Wątku na naszym Forum. Może znajdzie się jakiś miłośnik Bernardynów, który mógłby pomóc?? Quote
Dorothy Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 trudno w ogole o komentarz, facet nie chce jej oddac oby sie udalo ja zabrac...:shake: Quote
Psi Ratownicy Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 dzięki:loveu: może ktoś jej pomoże Quote
ANETTTA Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 pozwole sobie skopiowac aby sunia była bardziej widoczna dziś otrzymałem list od Pani Ewy z wrocławskiej Straży dla Zwierząt. oto jego treść i załączone zdjęcia: witam Piszę w sprawie suczki bernardynki. Jestem czlonkiem Strazy dla Zwierzat we Wroclawiu. Ostatnio mielismy zgloszenie dotyczace wlasnie Neli i jeszzce jednego pieska. Nela aktualnie przebywa u swojego "wlasciciela" na jakims pseudoogrodzie. Na za krótkim lańcuchu, w dziurawej budzie. Jest praktycznie zaglodzona, na moich oczach zrobila kupe ( prawie samą ziemią) a następnie ją zjadla. Ma potwornie czerwone oczy, mozliwe że będzie slepa :/ Sunia ma okolo roku, jest agresywna ( z lęku), szczekala na nas, ale gdy wchodzilismy do niej chowala sie do budy ze strachu ( tak też reaguje na swojego wlasciciela). Od sąsiadów wiemy, że facet kopie suczke. Nie ma ich praktycznie calymi dniami w domu a psina potrzebuje kontaktu. Sytuacja psa jest dramatyczna. Niestety wlasciciel nie chce oddać psa dobrowolnie. Ma czas do niedzieli na poprawę warunków, bo takie obowiązuja nas przepisy. Mamy wielką nadzieję, że nie spelni tych wszystkich wymogów i będziemy mogli odebrać mu sukę z wszelkimi konsekwencjami. Tak czy siak zrobimy wszystko żeby ją odebrać. Niestety nie dysponujemy żadnym domem tymczasowym gdzie sunia moglaby przeczekać na adopcję, a schron to bylaby katastrofa w jej przypadku. Jesli uda się nam ją odebrać szukamy dla niej tymczasu lub domu stalego. Musi byc to dom sprawdzony i znający sie na psach ze skrzywioną przez czlowieka psychiką, gdzie Nela moglaby się nauczyć że czlowiek potrafi byc też dobry. Bardzo prosimy o pomoc w " rozreklamowaniu" Neli. Do mejla zalączę fotografie zrobione na miejscu. pozdrawiam Ewa Waligóra Załączniki: Quote
ANETTTA Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Image064.jpg [ 259.08 KiB | Obejrzany 3 razy ] 04.JPG [ 554.02 KiB | Obejrzany 3 razy ] Quote
ANETTTA Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 skurw.......brak słow .. nie wiem od czego zacząc ....gdzie szukac pomocy ..kolejna łaciata sunia ....bez sterylki ..bidna ..... jest obecnie masa benków klikłam do Marki aby ja wrzuciła na strone benków i do Paulinki na NK Quote
xmartix Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 zapisuje sie... gdzie ja odbieracie? dokad bierzecie? Quote
Paulina_mickey Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Już ją dodałam, trzeba ją pokazać jak największej liczbie osób, może ktoś się nad Nią ulituje...:placz: Quote
ANETTTA Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 xmartix napisał(a):zapisuje sie... gdzie ja odbieracie? dokad bierzecie? tu jest własnie problem ze nie ma gdzie ........... Quote
Paulina_mickey Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Jeden z komentarzy: "Jak to ...samorząd Wrocławia nie może zaradzić tragedii? Gdzie Prezydent tego miasta pytam! Gdzie!? Czyżby zabrakło wyobraźni decydentom pełniącym funkcje urzędnicze i społeczne w tym pięknym mieście? Cały czas zachwycam się Wrocławiem,a tu taka ..klapa! Jak tragedia,to tylko media,albo społeczeństwo pomaga...Gdzie są ludzie,którzy winni czuć się odpowiedzialni za los tego psiaka! Wzywam wszystkich dobrej woli w całym kraju wejdźmy na stronę internetową Prezydenta Wrocławia i domagajmy się natychmiastowej reakcji i pomocy dla wrocławskiego psa! Dajmy tak wyraz oburzeniu okrucieństwem postępowania właściciela psa.. Wzywam Wszystkich,których serce jest otwarte na niedole tej psiny!Piszcie do Prezydenta Wrocławia..! Skopiujcie ten list i wstawcie na stronę Pana Prezydenta..Niech się tam ..obudzą! Mieszkanka Swarzędza Wanda Konys " Quote
Paulina_mickey Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Na krótką metę to można by było uzbierać pieniążków, ale nie wydaję mi się żeby w ciągu tygodnia czy dwóch udało się jej znaleźć domek, niestety...:-( Quote
nesssssa Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 witam Jeśli odbierzemy sunię to do czasu prawnego rozwiązania sytuacji nie możemy jej oddać do schronu ( co w ogóle nie wchodzi w grę, bo nikt jej by stamtąd nie wziął nigdy) ani wyadoptować, więc zostaje tymczas plus hotelik na który trzeba byłoby mieć kasę ( nie wiem tylko jak patrzą w hoteliku na zabiedzonego, brudnego, agresywno/lękowego psa?). pozdrawiam i dziękuje za odzew! Ewa Quote
Soema Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Zależy jaki hotel.. jak dogomaniacki to dobrze patrzą i dbają.. :) Ale chyba w okolicy takiego brak, szkoda.. Jakie ceny są w ogóle tam? Orientuje się ktoś? Quote
Dorothy Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 niedobrze! Jak ja zabrac na DT bez szczepien? Nie mozecie jakos tego zalatwic? Quote
Dorothy Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 wiec co MOZNA zrobic? Czego, jakiej pomocy oczekujecie tu, od nas? Co MOZEMY zrobic, jaka pomoc zaoferowac. Quote
nesssssa Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 z pewnością jeśli będzie taka możliwość to Nela zostanie zaszczepiona; niestety całej sprawy nie można tak łatwo "załatwić", prawo jest prawem, bez względu na to jak jest posrane. Quote
Paulina_mickey Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 nesssssa napisał(a):nie ma:mad: Ja Wam powiem,że szczerze mówiąc to bym się zdziwiła gdyby Ona miała jakiekolwiek szczepienia... Wystarczą te trzy zdjęcia,żeby zobaczyć stosunek "właściciela" do psa....:mad: Quote
Dorothy Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 no wiec ponawiam pytanie wiec co MOZNA zrobic? Czego, jakiej pomocy oczekujecie tu, od nas? Co MOZEMY zrobic, jaka pomoc zaoferowac. Quote
ANETTTA Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 a jaki jets problem aby ja zaszczepić ...............o jakim prawie wy mówicie ..jedzie z wami wet i szczepi psa ot tak poprostu ,,,,,,,,,,bo pies nie ma szczepień ...zachaczyc o wscieklizne ...wlasciela ////????i wymieknie Quote
Recommended Posts