Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 726
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jayo napisał(a):
Czy mozna zobaczyc zdjecia psow do adopcji z tego przytuliska?
Jakies informacje rzeczowe na ich temat?

Moze ta droga uda nam sie znalezc domy dla psow z przytuliska?

Jaka jest ustalona sciezka adopcji?

Poprosze o odpowiedz bez zgryzliwych komentarzy.
Ponawiam pytanie.

Posted

Tosia2 napisał(a):
tymczasem to u Ciebie psy się zagryzały, umierały w
męczarniach za sprawą psa husky który wpadł Ci pod samochód w marcu...
(był za pewne świetnie pilnowany)...

Do tej pory powyzsza informacja nie zostala sprostowana. Czekam jeszcze do
srody do godz. 24:00. Po tym terminie na podstawie art. 212 § 4 k.k.
skladam do prokuratury wniosek o ściganie z oskarżenia prywatnego
przestępstwa z art. 212 § 1 i § 2 k.k. czyli pomowienia za pomoca
srodkow masowego komunikowania.

Posted

Do Lania2-tak jak wspominałam tel, prawnik P.D kategorycznie odradza jej układów "z Wami" w sytuacji kiedy sprawę oddała do sądu... Dlatego szanuję jej decyzję dot. nie oddawania suczek do hotelu....
Jeśli chcesz usłyszeć argumenty, służę nr tel do adwokata P.Liliany.

Z odbiorem pieniędzy z pewnością nie będzie problemów...

Szybszy-tak jak Ci odpisałam na pw-nie odwołam tych słów, gdyż pochodzą od wiadomych Ci osób... Nie będę rozstrzygać kto z Was mówi prawdę... Nie wyssałam tego z palca, a jedynie przekazałam informację w jakiej posiadanie weszłam i w dodatku podałam od kogo pochodzi....
Forum to miejsce do wymiany informacji, poglądów, itd, dlatego zupełnie nie czuję się winna....

Posted

Tosia2 napisał(a):
Do Lania2-tak jak wspominałam tel, prawnik P.D kategorycznie odradza jej układów "z Wami" w sytuacji kiedy sprawę oddała do sądu... Dlatego szanuję jej decyzję dot. nie oddawania suczek do hotelu....
Jeśli chcesz usłyszeć argumenty, służę nr tel do adwokata P.Liliany.

Z odbiorem pieniędzy z pewnością nie będzie problemów...

Mnie nie interesuje telefon do adwokata pani D. bo to nie moje zadanie jest przekonywać kogokolwiek, to Ty beztrosko stwierdziłaś, że problemu z wyjęciem psów nie będzie.

Tu nie chodzi o żaden "układ na nami", p. D. nie chce wydać psów nawet Twojej mamie, bo na jej nazwisko i do jej wyłączności psy miały przebywać w hotelu zgodnie z umową.

Jak widać kolejna pomyłka ... niedeceniłaś przeciwnika, dowiedziałaś się tego co my wiemy już od dawna.

Posted

Do Pani wiadomości P.Liliana wczoraj podczas wizyty mojej mamy bardzo chciała by mama wzieła suczki do siebie... Niestety dopóki duży wybieg jest zajety nie ma mowy aby do nas przyjechały...

Posted

Tosia2 napisał(a):

Szybszy-tak jak Ci odpisałam na pw-nie odwołam tych słów, gdyż pochodzą od wiadomych Ci osób... Nie będę rozstrzygać kto z Was mówi prawdę... Nie wyssałam tego z palca, a jedynie przekazałam informację w jakiej posiadanie weszłam i w dodatku podałam od kogo pochodzi....
Forum to miejsce do wymiany informacji, poglądów, itd, dlatego zupełnie nie czuję się winna....

Raglewski Janusz
Czasopismo Prawa Karnego i Nauk Penalnych 2003/2/63
artykuł
Numer publikacji : 43112

Wybrane zagadnienia prawnokarnej ochrony czci w Kodeksie karnym z 1997 r.

"[...]Przestępstwo zniesławienia można [...] popełnić zarówno przez osobiste podniesienie zarzutu, jak i rozgłoszenie zarzutu podniesionego już przez inną osobę (zacytowanie wypowiedzi innej osoby).[...]"

Posted

Tosia2 napisał(a):
Do Pani wiadomości P.Liliana wczoraj podczas wizyty mojej mamy bardzo chciała by mama wzieła suczki do siebie... Niestety dopóki duży wybieg jest zajety nie ma mowy aby do nas przyjechały...

Zabawne !!!!!
Znam miejsce przetrzymywania zwierząt przez Pani mamę i nawet nie stanowi połowę tego co oferuje hotel Bazyli rzeczonym suczkom husky (nawet po remoncie).

Posted

Główny wybieg o którym wspomniałam jest większy lub porównywalny z tym w Bazylim... Jedynie różnica polega na tym, że tam jest budynek a u mamy solidna buda...
Jednak jak już pisałam wcześniej - szczególnie na zimę nie chciałybysmy by były tam psy... Jednak jeśli nie będzie innego wyjścia przyjadą...

Posted

Tosia2 napisał(a):
Główny wybieg o którym wspomniałam jest większy lub porównywalny z tym w Bazylim... Jedynie różnica polega na tym, że tam jest budynek a u mamy solidna buda...

Dobre, to chyba Pani dawno mamy nie odwiedziała :lol::lol::lol:

Tosia2 napisał(a):
... Jednak jeśli nie będzie innego wyjścia przyjadą...

Dobre, czy to kolejna pusta deklaracja, że psy opuszczą w końcu klatkę u p. D.

Posted

Tosia2 napisał(a):
Jest Pani po prostu zabawna....i z pewnością lepiej zna mój dom rodzinny...

Nie interesuje mnie ani Pani ani jej rodzinny dom, tylko kiedy psy opuszczą klatkę u p.D. ... a na to pytanie jakoś odpowiedzi nie widzę.

Posted

polecam czytać uważniej... Napisałam że do czasu gdy wybieg będzie zajęty przez sunię, husky się nie pojawią...a kiedy znajdzie się dom dla niej-chyba nikt nie potrafi określić... to logiczne...

Posted

a dlaczego pani adwokat odradzila umieszczenie suczek w hotelu, w boksie wynajetym na nazwisko pani mamy? przeciez prawnie to jest bez roznicy, czy pani mama wezmie je na swoja posesje czy do wynajetego przez siebie miejsca w hotelu

Posted

ReiMar napisał(a):
a czy zostala zawarta umowa na finansowanie ich pobytu w hotelu? w jaki sposob zostaly przekazane pieniadze?

Pieniądze zostały wpłacone gotówką. W dokumentacji hotelu zostało wpisane, że pieniądze są przeznaczone na pobyt + wyżywienie 2-ch suczek husky dostarczonych przez p. Ewę Gontarek i że tylko ona ma prawo nimi dysponować.
W dokumentach nie ma nawet mojego konta zwrotnego na wypadek gdyby psy nie przyjechały.

Posted

Przeczytałam ten wątek i ogarnęło mnie przerażenie. Tracenie czasu na wzajemne obrzucanie się błotem, powtarzanie wypowiedzi osób nieobecnych na forum zamiast kreatywnego myślenia i działania. Nieprzyjemnie...

Posted

ReiMar napisał(a):
a czy widnieja gdzies na wplacie twoje dane?

Dsotałam kwitek na wpłatę (ale go gdzieś posiałam) zdaje się, że wpłacającym była Sfora (ponieważ wszystkie ustalenia z dr Rodzkim robiła P. Ela ze Sfory).

Tak czy siak dziś zadzwonię do hotelu z informacją że odbiorę pieniądzę.

Posted

Otóż gdyby nie był prawdziwy, nie podawałabym kontaktu do adwokata P.D, za którego radą suczki nie zostały przewiezione.... Nie zamierzam się wiecej tłumaczyc..........