__Lara Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Cudo :crazyeye: jak można było pozbyć się takiej pięknej istotki? :angryy: Ah, gdybym mogła mieć psiaka to bym ją chętnie wzięła, jest przepiękna. Mam nadzieję, że znajdzie szybko domek pięknisia :) Właśnie, trzeba ludzi, którzy ją adoptują, zobowiązać do sterylizacji i potem przypilnować! Quote
clo Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 A ludzie od tego zapytania o malutka się nie odezwali?:( Quote
silke Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Takie cudeńko na pewno szybko znajdzie dom. Byle dobry. Swoją drogą, przypuszczam, że takiej kruszynce poprzedni właściciele mogli znaleźć dom; w końcu nie mieszkają na bezludnej wyspie... Quote
truskawa144 Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Właśnie odbyłam bardzo sympatyczna rozmowę z panią zainteresowaną adopcją Miki. Rodzinka mieszka w niewielkim mieszkanku w kamienicy,ale za to mają podwórko. Państwo mają 2 synów 11 i 12 letniego którzy kochają zwierzęta. Mają 2 świnki morskie przygarnięte z zoo w Chorzowie gdzie pracuje mąż pani. Jest opiekunem zwierząt. Cała rodzina uwielbia zwierzaki. A starszy syn cięgle prosi o pieska. Pani szukała właśnie takiego niewielkiego jak Mika. Mika zostanie wysterylizowana,pani jest na to w 100% zdecydowana. Ma zresztą gabinet weterynaryjny po przeciwnej stronie ulicy i mówiła,że gdyby coś się stało to "poleci w laćkach" do weta:evil_lol: Pani ma jeszcze cała sprawę omówić z rodziną i jutro da znać. Niestety nie mają samochodu więc ew. trzeba by było zorganizować transport do Siemianowic Śląskich. Ale nad tym się będziemy zastanawiać jak zapadnie decyzja. Co Wy na to? Dodam,że pani zrobiła przez telefon na prawdę świetne wrażenie,bardzo milo nam się gadało przez 45 minut. Pani chce spełnić marzenie swoich synów o piesku ale nie jest to chwilowa zachcianka,widać,że jest to przemyślane a z rozmowy wynika,że chłopcy mają duży kontakt ze zwierzętami,lubią i potrafią się nimi opiekować. Quote
clo Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Cudownie!jak się wszystko ustali daj znać i transport napewno załatwimy:) Quote
truskawa144 Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Dobrze,że zadzwoniłam do kierownika bo okazało się,że Mike zarezerwowała już pani sekretarz gminy i ma ją odebrać w poniedziałek,sunia zostanie wyciachana. Różni są Ci pracownicy gminy ale ta pani jest akurat ok. A panią z Siemianowic zaprosiłam na wątek Boni/Trelki,może się spodoba,szkoda by było zmarnować taki fajny dom. Quote
clo Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 To super ze milusia Będzie mieć domek:)pani można też kajke zaproponować to wtedy do reni pojedzie ktoś inny jakby sie spodobała ale za boni trzymam kciuki:) Quote
dorcass Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 jak wy to robicie dziewczyny, nie zdarzylam jej zrobic ogloszen a juz jest prawie w domu... gratuluje i bardzo sie ciesze:) Quote
stokrotka Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 O proszę ile chętnych. No to Mikuś pakuj się. Quote
rita60 Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 No to czekamy jak juz bedziesz w swoim domku malenka:lol: Quote
fizia Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 [quote name='truskawa144']Właśnie odbyłam bardzo sympatyczna rozmowę z panią zainteresowaną adopcją Miki. Rodzinka mieszka w niewielkim mieszkanku w kamienicy,ale za to mają podwórko. Państwo mają 2 synów 11 i 12 letniego którzy kochają zwierzęta. Mają 2 świnki morskie przygarnięte z zoo w Chorzowie gdzie pracuje mąż pani. Jest opiekunem zwierząt. Cała rodzina uwielbia zwierzaki. A starszy syn cięgle prosi o pieska. Pani szukała właśnie takiego niewielkiego jak Mika. Mika zostanie wysterylizowana,pani jest na to w 100% zdecydowana. Ma zresztą gabinet weterynaryjny po przeciwnej stronie ulicy i mówiła,że gdyby coś się stało to "poleci w laćkach" do weta:evil_lol: Pani ma jeszcze cała sprawę omówić z rodziną i jutro da znać. Niestety nie mają samochodu więc ew. trzeba by było zorganizować transport do Siemianowic Śląskich. Ale nad tym się będziemy zastanawiać jak zapadnie decyzja. Co Wy na to? Dodam,że pani zrobiła przez telefon na prawdę świetne wrażenie,bardzo milo nam się gadało przez 45 minut. Pani chce spełnić marzenie swoich synów o piesku ale nie jest to chwilowa zachcianka,widać,że jest to przemyślane a z rozmowy wynika,że chłopcy mają duży kontakt ze zwierzętami,lubią i potrafią się nimi opiekować. Oo to ja dostałam też maila od tej Pani - myślę, że to bardzo fajny dom i skoro Mika już ma zaklepany dom, to może Boni się uda - ona wiadomo, że nie załatwia się w domu Dzień dobry. Mam na imie Monika,jestem mamą dwóch synów zastanawiam się nad adopcją pieska.Koniecznie musi to byc malutki piesek gdyż mieszkamy w malutkim mieszkanku (pokój z kuchnia ok.40m2).Niedawno zmarł nam żółw stepowy pamiątka z komuni mojego starszego syna (12lat),syn bardzo to przeżył.Bardzo potrzebuje kontaktu ze zwierzeciem,ma problemy z integracją,to bardzo spokojne dziecko,które ponad wszystko potrzebuje miłości.Syn bardzo kocha wszystkie zwierzęta,mimo małej powierzchni mieszkalnej zawsze mamy jakieś zwierzątko.Zastanawiam się nad pieskiem ponieważ syn mało wychodzi na podwórka gdyz twierdzi,że nie ma się tam z kim bawić.Piesek dałby mu mnóstwo szczęścia i miłości zapewne a on odwazajemniłby się tym samym.Młodszy syn chodzi do szkoły sportowej ma 11 lat i trenuje piłkę nożną,często go nie ma w domu a wtedy starszy syn czuje się samotny.Szukam pieska trochę straszego,który wytrzyma kilka godzin sam w domu gdy chłopcy będą w szkole a my w pracy,szcenia nie wchodzi w grę b0o musiałby czasem być 8 godz. sam. Bardzo prosze o odpowiedź.Interesuje mnie piesek o imieniu Mika malutki roczny,śliczny pieseczek.Ma bardzo miła ,,mordkę" myślę,że dzieci byłyby zachwycone tym pieskiem.Jeśli ten piesek znalazł już swój dom to proszę o ewentualne inne zdjęcia pieska-koniecznie malutkiego i nauczonego wytrzymywać kilka godzin bez załatwiania potrzeb fizjologicznych. Mam jeszcze jeden kłopot,mieszkamy na sląsku w mieście Siemianowice Śląskie bardzo blisko Katowic natomiast nie mamy samochodu i nie wiem jak możnaby od państwa odebrać pieska.Jestem skłonna zapłacić za transport pieska jeśli jest to możliwe. Pozdrawiam serdecznie Quote
majqa Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Cieszę się, że los tej kruszyny ma szansę się odmienić. Powodzenia maleńka!!! :cool2: Quote
truskawa144 Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Clo - Kaja odpada bo pani Monika nie chce szczeniaka i wolałaby psa który jest "sprawdzony" na sikanie. Zaproponowałam jej Boni/Trekle bo ona już wytestowana na wszystko co możliwe i też jest maleńka. A Kaja jest trochę większa od Boni i pewnie jeszcze trochę urośnie. Quote
clo Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 ok rozumiem;)no to kajunia do renatki w takim razie pakuje manatki;)malenstwo bedzie sie musiala wszystkiego nauczyc:) Quote
fizia Posted April 5, 2009 Author Posted April 5, 2009 A ja mam kolejne zapytanie o Nią z gumtree :) Quote
truskawa144 Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Nie dziwie się. Może lepiej usunąć ogłoszenie. Quote
Poker Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 truskawa144 napisał(a):Nie dziwie się. Może lepiej usunąć ogłoszenie. nie usuwac ogłoszenia tylko proponować inne bidy !!!! tyle ich czeka na domki !!!! Quote
fizia Posted April 5, 2009 Author Posted April 5, 2009 Narazie zaproponowałam właśnie Kaję i Boni - też małe i fajniutkie, ale Pani już nie odpisała Quote
truskawa144 Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Poker - Teoretycznie tak. Ale trochę ciężko komuś wcisnąć psa innego niż sobie upatrzył. Poza tym jeśli psa nie ma w schronisku to nie mam zamiaru oszukiwać że jest. Quote
__Lara Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 To super, że maleńka tak szybko znalazła domek :loveu: zresztą nie ma się co dziwić, taka piękność ;) Quote
fizia Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Mam nadzieję, ze nic się nie zmieniło i malutka jedzei dzisiaj do Domu Quote
zulugula Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 truskawa144 napisał(a):Poker - Teoretycznie tak. Ale trochę ciężko komuś wcisnąć psa innego niż sobie upatrzył. Poza tym jeśli psa nie ma w schronisku to nie mam zamiaru oszukiwać że jest. Nie tak ciężko. Na ogłoszenie mojej Rudki (która błyskawicznie znalazła domek), odpowiedziało mnóstwo ludzi. Bardzo fajnych zresztą. Proponuję im inne pieski, zgodnie z ich preferencjami i dzięki temu wiele innych bidek trafia do ciepłego domku, prosto ze schroniska :multi: Quote
Recommended Posts