Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej. Czy ktoś z Was korzystał ze szkolenia stacjonarnego pupila? Zastanawiam się nad takim szkoleniem, ale mam wiele obaw. Czy mój pies nie będzie miał jakiejś traumy po rozstaniu na tak długo i czy nie wpłynie to na niego negatywnie. Czy po szkoleniu będzie mnie słuchał skoro szkolić go będzie obca osoba? Proszę o informacje od osób które korzystały z takiego szkolenia imogą coś na ten temat powiedzieć.

Posted

w/g mnie, jeśli chcesz szkolić psa, to raczej wybrała bym normalne szkolenie. Na takim szkoleniu sama (pod okiem trenera) szkolisz/uczysz swojego psa. Jest to fajne, bo uczysz się, odpowiednio stosować komendy, pracujesz z psem, poznajesz go, a przez to wzmacniasz wasze relacje, widzisz jego (i swoje) postępy, i jest to fajna zabawa. Natomiast jakoś nie mam przekonania co do szkolenia stacjonarnego, bo zostawiam psa w obcym miejscu, nie wiem jak będzie traktowany. No ale to jest moje zdanie, i może wypowie się ktoś kto oddał psa na takie szkolenie

• Upvote 1
Posted
1 minutę temu, Daga_01 napisał:

Tylko, że to szkolenie stacjonarne to nie jest mój pomysł a obecnego trenera.

No to...co? Przecież pies jest Twój.W życiu nie oddałabym psa na szkolenie bez możliwości współuczestnicvtwa w nim.Poza tym - szkolenie zawsze dotyczy i psa i opiekuna.Nie oddawaj psa!

Posted

Nie rozumiem. A dlaczego pies ma być oddany na szkolenie stacjonarne i czego ma się uczyć? Trener - moim zdaniem - powinien uczyć nie psa, a właściciela, w jaki sposób można porozumiewać się z psem. Jeśli pies jest niebezpieczny dla otoczenia, a właściciel nie radzi sobie czy boi się własnego psa, to szkolenie stacjonarne może pomóc zrozumieć, w czym jest problem. A w czym jest problem w tym przypadku?