ThomasPL Posted May 15, 2020 Posted May 15, 2020 Mam psa Husky szczeniaka ok.2 miesiące ma, śpi na ganku, na noc zamykam drzwi, tylko gdy zamknę zaczyna wyć i drapać do drzwi, jak drzwi zostawiam otwarte to siedzi cicho ale jest mały i sika wtedy po domu, dałem teraz tam taką pół metrową furtkę i zostawiłem otwarte drzwi ale teraz drapię furtkę i dalej wyje (zamykam go tylko na noc na ganku)(opisze trochę gdzie śpi wejście do domu>ganek>drzwi) Quote
Sowa Posted May 15, 2020 Posted May 15, 2020 Zakładasz drugi wątek dotyczący tego samego szczeniaka - odradzano Ci kupno szczeniaka niepewnego pochodzenia; kupiłeś. Byleś ze szczeniakiem u weta, odrobaczyleś, zaszczepiłeś? Piszesz, że malec ma ok, 2 miesiące - czyli mógł być zbyt wcześnie sprzedany, np 5-tygodniowy, i nie potrafi jeszcze zostać w nocy sam, rozpaczliwie przyzywa matkę; może być mu zimno na ganku, futerko jeszcze jest szczenięce - zacznij nie od pytań na Dogo, tylko od wizyty u weta i zapewnij szczeniakowi ciepłe i bezpieczne miejsce na sen. Szczeniak sika po domu, bo trzeba wyprowadzać go najrzadziej co 2-3 godziny, w nocy też. Chyba o tym wiedziałeś decydując się na psa? 1 Quote
ThomasPL Posted May 15, 2020 Author Posted May 15, 2020 6 godzin temu, Sowa napisał: np 5-tygodniowy Gdy go odebrałem miał 8 tygodni Quote
ThomasPL Posted May 15, 2020 Author Posted May 15, 2020 To ten temat można zamknąć żeby nie było że 2 tematy o tym samym założyłem Quote
ThomasPL Posted May 15, 2020 Author Posted May 15, 2020 6 godzin temu, Sowa napisał: nie potrafi jeszcze zostać w nocy sam W dzień też wyje i dobija sie do furtki, ale jak otworzę furtkę to idzie dalej siedzieć na ganku ale nie wyje Quote
bou Posted May 15, 2020 Posted May 15, 2020 4 godziny temu, ThomasPL napisał: W dzień też wyje i dobija sie do furtki, ale jak otworzę furtkę to idzie dalej siedzieć na ganku ale nie wyje Dorośli ludzie zamknięci w izolatkach i odseparowani od innych - też wyją..bezgłośnie,ale rozpaczliwie.To maleństwo domaga się bezskutecznie towarzystwa,opieki,milości...ganek mu tego nie może ofiarować...a człowiek (TY ) - nie chce,bo? Nie umie,nie wie,ma to gdzieś?Przytulaj,kochaj tego dzieciaczka psiego,ucz go bycia ze sobą,baw się z nim...wziąłęs go - to ponosisz odpowiedzialnośc za jego dobrostan. 1 1 Quote
uxmal Posted May 15, 2020 Posted May 15, 2020 Wspólne życie z psem to jedna z najwspanialszych sytuacji, które mogą spotkać człowieka. Weź maluszka do domu. Zaopiekuj się nim. Dbaj, baw się i ucz. Na przyszłość zaowocuje. Quote
Recommended Posts