EwaEK Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Fajna jazda, lubię takie klimaty:loveu:, a do kiedy zgłoszenia:cool3: Quote
limnolka Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 Prosze na moj priv o zgloszenia kto chce jechac wspolnie i jaki pies. Musimy zaklepac buisik i dac zaliczke, bo inaczej musze zorganizowac indywidualnie wyjazd. Prosze o info od zaintersowanych na prive do 17 kwietnia lub bezposrdednio do mnie hydra18@op.pl :razz: Quote
amazonka Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 ... mam pytanko, skoro w Bułgarii za 40 euro - dyplom championa dostaje się od ręki to jak jest w Macedonii i Serbii? Ktoś się może orientuje? dzięki wielkie za wszelkie info :) Quote
limnolka Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 w serbii tzreba zaplacic odpowiednia kwote i poslac im kopie rodowodu i ksrowki opisow z wystaw dwoch gdzie zodbylo sie CAC a w macodenii jesze nei wiem a jaks ie dowiem to napisze Quote
panbazyl Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 hej! Z lubelskiego związku kynologicznego najprawdpoodobniej będzie organizownay bus na te wystawy (Bułgaria Serbia). Szukamy ok 5 osób chetnych do wspolnego wyjazdu. Wyjazd z Lublina. Chętnych proszę o info na panbazyl@wp.pl Quote
limnolka Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 Do mnie sie zglosily juz 4 osoby, wiec pewnie juz jest komplet? Chetnie dolaczymy. Jak z noclegami ? macie juz cos zalatwione? czekam na info na maila zeby zintegrowac dzialania. :lol: Quote
panbazyl Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 limnolka napisał(a):Do mnie sie zglosily juz 4 osoby, wiec pewnie juz jest komplet? Chetnie dolaczymy. Jak z noclegami ? macie juz cos zalatwione? czekam na info na maila zeby zintegrowac dzialania. :lol: zintegrować - fajny pomysł! Byle nam się psy nie powtarzały :diabloti: zawsze jak więcej osób to taniej!!!! Po niedzieli planujemy już zamknąć listę i zapłacić zaliczkę na bus i ... jechać!!!! A wcześniej zgłosić wspólnie psy! Limonka - macie już bus???? Noclegi????? Zgłoszeni jesteście???? Może razem???? Szczegóły na lubelskiej wystawie możemy obgadać - bo sie wtedy w realu spotkamy :evil_lol: Quote
amazonka Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 a do kiedy trzeba zgłosić psy na Serbię, Macedonię i Bułgarię? i jak z opłatami? w Bułgarii można wpłacać na konto i na miejscu a jak z pozostałymi państwami? pozdrawiam Quote
panbazyl Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 w Macedonii rok temu mozna było na miejscu wpłacać Quote
amazonka Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 jak zgłosić psa na wystawę do Serbii ? wysłać formularz faksem lub mailem? na ichniej stronie nic nie ma.... A dokładniej : chodzi mi o wystawy w Serbii : NIS i PARACIN fax wysyłac do Belgradu? bo za chiny nie mogę znaleźć konkretnego adresu do tych miejscowości. Dziękuję za dotychczasową pomoc i liczę na dalszą owocną współpracę :) pozdrawiam Quote
limnolka Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 Do napalonych i zapalonych kynologicznie dogomaniakow. Najpierw musimy uzgodnic busika i osoby chetne no i oczywisicie dokonac pierwszej zaliczki na poczet wyjazdu, bo potem ludzie nie jada i bywaja problemy tych co jada. Po drugie musimy zobaczyc czy nie powtarzaja sie rasy bo bezsensownie sobie robic tlok. Po trzecie zalatwimy noclegi jak najszybciej i podamy ceny, bo wtedy ludzie zaczynaja sie kruszyc i rezygnowac. Kiedys organizowalem taki wyjazd tylko na dwa caciby i bylo dosc wesolo przed wyjazdem, bo malo co sam nie pojechalem duzym busem. Na zgloszenia mamy jeszcze czasu troche wiec radze wszystkim spokoj, najpierw formalne sprawy i ustalona trasa, koszty, sklad i noclegi, a dopiero potem wysylamy zgloszenia na wystawe. Wiec jutro tj w czwartek bede sie kontaktowal z lublinem w sprawie zgloszonych ras i liczby osob i innych rzeczy, ktore sa wazne dla wyjezdzajacych. Wiec spokojnie, bo w Bulgarii inaczej mowia a inaczej kreca glowa, pokazuja kiwajac glowa na tak a mowie ne ne, a przy potwierdzaniu jest odwrotnie. Bylem tak wiec doswiadczylem tego szoku. Czuj duch, ahoj Quote
narisowa Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 [quote name='amazonka']jak zgłosić psa na wystawę do Serbii ? wysłać formularz faksem lub mailem? na ichniej stronie nic nie ma.... A dokładniej : chodzi mi o wystawy w Serbii : NIS i PARACIN fax wysyłac do Belgradu? bo za chiny nie mogę znaleźć konkretnego adresu do tych miejscowości. Dziękuję za dotychczasową pomoc i liczę na dalszą owocną współpracę :) pozdrawiam najprościej zgłosić mailem cacib nis: I grupa : - Saso Pesev (MK) II grupa: - Erika Szokol (H) - doberman, pincer, snaucer - Miomir Marcic (SRB) - rotvajler - Saso Pesev (MK) - cane corso - Nenad Stojmenovic (SRB) - sarplaninac III grupa: - Brigita Kremser (SLO) IV grupa: - Dejan Zivadinovic (SRB) V grupa: - Sinisa Sancanin (SRB) VI grupa: - Vel;imir Netkovic (SRB) VII grupa: - Zoran Curcic (SRB) VIII grupa: - Ivan VBasiljevic (SRB) - Tatjana Urek (SLO) IX grupa: - Tatjana Urek (SLO) X grupa: - Dejan Zivadinovic (SRB) Nacin prijavljivanja: mail: kdnisava@gmail.com, fax 018 263 923, uz priavu obavezno poslati i uplatnicu. opłata na miejscu, zgłoszenia do 7 maja. z tego co wiem, to rosjanie i ukraińcy mają "najazd" zrobić na nis :razz: paracin: Sudije na izlozbi : I FCI grupa Ring br. 1Novak Saso ( SLO) podpredsednik UO KZS, podpredsednik Komisije za agiliti pri FCI, sudi FCI prvenstva u agilitiju Mini spec. Border, setlandski i bradati skotski ovcari Ring br. 2Zoltan Vatai - No, Belgijski ovcari, Ring br. 7Dragan Janic - ostale rase II FCI grupa Ring br. 3Andreja Cucnik ( SLO) clan uzgojne komisije za molose u KZS, podpredsednik Kluba Nb Slovenije, clan predsednistva ATIBOX-a, sudi Euro Celje 2010 - Arg. doga, napuljski mastif, Sar pej, Nb, Ring br. 4Dejan Gujanicic - bordoska doga, buldog, Ring br. 5Zeljko Lozic - sudi Bratislava 2009 Nem. doga, Cc, Ring br. 6Zoran Curcic - Snauceri, ruske rase, Sarpalaninac, Ring br. 8Laslo Maglodi ( HUN) - sudio Euro Budimpestu 2008, Rw, Dob III FCI grupa Ring br. 4Dejan Gujanicic - ast,sbt,bt Ring br. 5Zeljko Lozic - ostale rase IV FCI grupa Ring br.11Barbka Novak ( SLO)- sudija za Junior Hendling (sudi JH na CACIB Paracin), sudi Euro Celje 2010 V FCI grupa Ring br. 11Barbka Novak VI FCI grupa Ring br. 9Milan Culinovic ( CRO)- Najstariji sudija za gonice u HKS, pisac standarda za Pg,Ikg,Iog. Sudio na Euro dog Zagreb 2007 Hrvatske gonice VII FCI grupa Ring br. 7Dragan Janic - mini spec. Nkd,Nod Ring br. 10Berislav Pucar ( CRO) ostale rase VIII FCI grupa Ring br. 12Sinisa Salkovic ( CRO) IX FCI grupa Ring br. 13Miodrag Nikic X FCI grupa Ring br.11Barbka Novak (SLO) ORGANIZATOR ZADRZAVA PRAVO IZENA SUDIJSKE LISTE. POSLEDNJI ROK ZA PRIJAVU JE 28. april 2009. godine Fax : +38135569878 Sve informacije na telefone +381638297402, +381640261001 Dejan + 381638338692 Zoran English + 381638138870 Milena Rusia +381655404041 Mihail E-mail za prijavljivanje pasa: cacib.paracin@gmail.com E-mail za infdormacije : aleksandra.pn@neobee.net milenavukvanja@gmial.com opłata też na miejscu :lol::lol::lol: Quote
narisowa Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 [quote name='amazonka']Narisowa wielkie dzięki :sweetCyb: nie ma za co :p jesli chodzi o serbię polecam się :razz: Quote
panbazyl Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 wieści z Lublina - wyjazd majowy przekładamy na późniejszy termin, bo ja muszę w tym czasie być w innej stronie globu (bez psa). Ale wyjazd w tamte strony BĘDZIE!!!! Osoby zainteresowane wyjazdem prosze na pv mi przesylać swoje "CV" (czyli jaki pies rasa i płeć). Planujemy Bulgarię i Serbię, może coś więcej jeszcze. Ale nie w maju. Bulgarzy szybko na maile odpowieadją!!! W Macedonii mozna bez problemu płacić na miejscu. I psy mailem można zgłaszć. Quote
amazonka Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Szkoda, że Polska ekipa topnieje :-( my bedziemy na całym maratonie i mam nadzieję, że godnie zaprezentujemy Polskę na Bałkanach ;) pozdrawiam Quote
limnolka Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 :lol: Osoby, jak na razie szykuje sie 6 osobowa ekipa, ktore sie do mnie zglosily na prive, prosze nie opadac na duchu. Dalej organizuje wyjazd. PLanujemy wyjazd do Bulgarii i Macedonii - razem 4 CACIBy: dwa w Sofii i dwa w Macedoni. Do konca tygodnia dam wszystkim znac, planuje 3 noclegi jeden w sofii i dwa w Skopje. ceny za nocleg okolo 15-25 euro za noc ze sniadankiem!!!! Quote
panbazyl Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 "moja" ekipo! Jeśli macie wolę to pojedźcie z ekipą z postu powyżej(bo oni do Macedonii jadą, a my nie planujemy), bo wyjazd lubelski przeniesiony na poźniej - co nie znaczy że go nie będzie!!!!! Będzie, ale w późniejszym terminie! Jeśli ktoś nie pojedzie na te wystawy w tych terminach a będzie miał ochotę pojechac poźniej - proszę męczyć mnie na pv :p Quote
Reni Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Chętnie bym się "przytuliła" do jakiejś ekipy . Moge być "ogonem" , ewentualnie zabrać do mojego autka kogoś z psem kto mnie zmieni za kierownicą. Taki maraton wystawowy po Bałkanach kusi. Samej nie mam jak, nie dam rady!!!! Quote
gorcorgi Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 limnolka napisał(a):Czy ktoś jest chetny na 4 CACIBy w Bułgarii i Macedonii w połowie maja ? Moze bysmy sie skrzyknęli na jakiś busik? z centralnej Polski ? Kto chetny?? Ja Gorcorgi z cavalerkami tylko ile by to kosztowało kto zna dane.I jaki termin zapisu. Quote
limnolka Posted April 19, 2009 Author Posted April 19, 2009 Czasu jeszcze jest duzo, bo do 1 maja lub nieco dluzej. Koszt noclegow po okolo 25 euro (planuje 3 noclegi), fee jest okolo 40 euro za jedna wystawe. No a transport w trakcie zalatwiania. Koszt okolo 1.2-1, 4 za km a jest kolo 3000km w dwie strony(liczony z warszawy plus oplaty i noclegi dla kierowcy). Wiec przy 6 osobach policz sobie to kolo 600-700 zl tylko za transport. Ale jak sie to podzieli na 4 CACIBy to wychodzi nie najgorzej, tylko kase trzeba miec od razu na jeden wyjazd. A ja mam problem ledwo podleczylem sunie starsza, to dzis moja mloda sunia- wystawowa pokazala objawy pierwsze pokleszczowej choroby. Dostala dzis pierwsza dawke, mam nadzijeje ze jest to poczatek choroby to sie da uratowac jak jej matke przed klikoma dniami. Psikalem frontlinem i nic. A u veta kolejki starszne, psy zapychaja gabinety siedzac na kroplowkach. Jest to jeden z wiekszych wysypow kleszcze od kilku lat, ze wzgledu na brak opadow od ponad 2 tygodni. Wiec jeszcze nie wiem czy bede mial kogo pokazywac na wystawie? mam nadzije na opanowanie choroby. Wiec ja czekam z finalizacja wyjazdu jeszcze z kilka dni, jak sie poprawi stan zdrowotny suni mojej. A moze ktosby przejal ode mnie organizacje tej wyprawy?? Bym powiedizal co i jak i pomogl , bo sami rozumiecie jaka mam sytuacje Pozdrawiam Andrzej index :crazyeye: Quote
narisowa Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 uuu.... andrzej... kiepska sprawa :-(:-(:-( trzymamy kciuki za dziewczynę :kciuki: przechodziłam to z moją starszą suńką. ale dała radę zwalczyć "dziadostwo". mam nadzieję, ze wam też się uda !!! Quote
JOLY Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Ja też trzymam mocno kciuki za suczynkę. Musi być dobrze i będzie.!!!! Czekamy na lepsze wieści. Quote
amazonka Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 .... może się ktoś orientuje, czy w Bułgarii można wystawić psa z kopiowanym uchem? wielkie dzięki za wszelkie info ;) Quote
Recommended Posts