Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do Pani Magdy trafił kolejny tymczasowicz - szczeniaczek Sonia

"Od wczoraj mam u siebie 5-cio miesięczną Sonię - były prezent gwiazdkowy dla 70 letnich schorowanych rodziców. Jeszcze tak zadbanego , wypielęgnowanego, pachnącego psiego dziecka nie widziałam. Jest śliczna, grzeczna, przytulasna i posłuszna. Je wszyyyyyyyyyystko!!! Bidulka żyła w bytomskiej kamienicy , wysoko pod dachem - z dala od hałasu i zgiełku ulic. Na odgłos stuknięcia reaguje strachem i ucieczką.Przesyłam jej pierwszą partię fotek / ze wszystkich stron/ "

kontakt w sprawie adopcji:

[SIZE=4]Tarnowskie Góry, śląskie, tel.kom. 0604-253-456

Szukamy Domku stałego, na początek potrzebne będą ogłoszenia, banerek i oczywiście odwiedziny niezastąpionych ciotek:evil_lol:

Posted

Brysio - gorąco dziekuję za wsparcie!!! Sonia jest już u mnie 3 dzień. Nastąpiła pełna socjalizacja ze wszystkimi psami. Najbardziej lubi rottweilera. Jego jąderka podgryza od spodu tak, że rottek ucieka w podskokach.Raz tylko się zdenerwował, bo chciał spać - a Sonia latała mu po łbie. Warknął na nią .....i tyle.
Dzisiaj zjadła na śniadanie biały serek półtłusty z żółtkiem, Chlebek z masełkiem. W południe kaszkę z mięskiem. Suchą karmę jadła razem z rottkiem z jego miski.Podchodzi do jedzących domowników i je to co oni. Lubi bardzo grzanki. W nocy sikała na swój ręczniczek przeznaczony do tego celu. Ma bardzo wyczulony słuch. Na odgłosy hałasu i obecności "kogoś" za drzwiami reaguje szczekaniem.

Posted

ło Boże !! Wygląda jak moja Fiolka !!!! - przygarnięta 10.2008 ze Ślaska ( sierotka po bezdomnej suczce ). Czy Sonia jakos z tego samego źrodła nie przywędrowała ???

Posted

Dziękuję za pomoc w ogłaszaniu Soni. Odzew jest! Muszę jednak być wierna złożonej obietnicy poprzednim właścicielom / popieram Ich pogląd/ - mianowicie Sonia NIE MOŻE BYĆ KOLEJNYM PREZENTEM! Dzwonią osoby , które chcą zrobić prezent dzieciom. Dorośli zaangażowani w sprawy zawodowe zapewniają mnie, że 10 lub 12 letnie dziecko poradzi sobie z opieką nad pieskiem. Rodzice pracują dłużej niż 8 godz dziennie. Soni, nie można zostawić samej na 5 minut! Strasznie płacze! Miałam wiele szczeniąt, które przy próbie pozostawienia odreagowywały stres na drzwiach, wykładzinie, zabawkach - ale wyciszały się fonetycznie.Sonia odwrotnie - nie niszczy tylko porusza serca swoim płaczem podobnie jak Bąbel / już w adopcji w Częstochowie/. Ponadto , mamy przykład traktowania szczeniąt przez dzieci w stylu "bytomskim" : tzn. "kopanie w ruchomy cel". Po interwencyjnym odbiorze biednych psiaków " kochani" rodzice załatwiają swoim pociechom następne żywe "zabawki". Nie sprowadzam wszystkich do wspólnego mianownika. Wyadoptowałam psy do rodzin z dziećmi, ale WIEDZIAŁAM NA 100% KOMU DAJĘ! KONTAKT MAM Z NOWYMI DOMAMI STAŁY!!! Takiego miejsca dla kruszynki szukam.
P.S. Sonia jest bardzo kochana przez moich tymczasowiczów. W 3 dniu zestawiania podjęli już ze sobą "psią" zabawę. Szkoda ,że nie mam czym tego nakręcić. Powstałby wspaniały filmik.
Co do wsparcia finansowego - bardzo proszę. Kazdy grosz się liczy.

Posted

śliczna sunieczka !!
absolutnie nie może być zabawką dla dzieci ! zresztą żaden pies nie może być. Jak mało trzeba mieć wyobraźni, żebu uważać, że dziecko podoła wszelkim obowiązkom związanym z psem

Posted

Cisza przerwana telefonicznymi mediacajmi adopcyjnymi. Jutro w godz 10-11 nastąpi adopcja zaakceptowana przez poprzednich właścicieli. Sonia będzie miała nową rodzinkę / domek z ogródkiem/ i kontakt z byłymi właścicielami. Super rozwiązanie!