Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 139
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agabass']dużym umięśnieniem, sprytem, bystrym spojrzeniem i zniewalajacym uśmiechem :lol:
Tylko 2 z tych cech mogą komandosa charakteryzować.
Myślę, że nie bardzo wiesz, kim jest komandos :cry:
zdrówko

Posted

W aktaku, w pełnym pędzie jak to na baska przystało prostuje się ogonek i równowagę łapie. W wodzie jest sterem, a gdy odpoczywa to albo się kręci albo swobodnie leży. Kto w to uwierzy? hihii
Pozdrawiam
zakręcony

Posted

ja też wierzę! bo moje tak samo mają jak Komandos Gomez:))) i najbardziej mnie rozbrajają u nich te "zepsute" ogonki jak są rozluźnioe i śpią albo jak się pieszczą na rękach...

Posted

[quote name='agabass']Basenji zacytuje twoje słowa " każdy ma prawo do własnego zdania"

To prawda, ale pewne pojęcia są zdefiniowane i nawet w "dowolnym" znaczeniu nie wypada próbować zmieniać ich definicji.
Uśmiech raczej nie jest atrybutem komandosa.
To coś takiego jak:
1. statek wojenny
2. dywizja opancerzona
3. kask rycerski itd, itp

Ale rozumiem, że słowo komandos jest żartem. Tylko w opisie jego cech jako komandosa podawaj bardziej odpowiednie określenia.
Zdrówko :lol:

Posted

Basenji ja wiem, że dla ciebie Komandos to umięśniony osiłek, o sportowej duszy, twarzy ostrej jak brzytwa, trzydniowym zaroście, umorusanej twarzy, z zaciśniętymi zębami przedzierajacy się przez busz. Dobrzeby było zeby jeszcze miał blizny widoczne z dużej odległości. Oczywiście sprytny, myślący logicznie i taktycznie, bezwzględny robot. Tak tak rycerski i oddany służbista. Ale ja mam prawo do własnego Komandosa Gomadosa, który charakteryzuje się dużym umięśnieniem, sprytem, bystrym spojrzeniem i zniewalajacym uśmiechem. To mój komiksowofotkowy bal więc pozwole sobie nie brać tym razem Twojego zdania pod uwagę.
Pozdrawiam

Posted

Nasze forum - to zabawa. I jak podczas każdej zabawy - można bawić się słowami, mimiką, zdjęciami, sytuacjami... I tak robi Agabass.

I dlatego nie rozumiem, Basenji, Twojej niewiary w naszą znajomość słowa "komandos". My doskonale wiemy, co oznacza to słowo i dlatego zestawienie Gomandosa z komandosem jest takie zabawne i Agabass to właśnie wykorzystuje. Nie masz co się złościć.
La vie est la joie! (Życie jest zabawą!)
Pzdr.

Posted

Jasne, że nasze forum.
Ale ja jednak jestem konserwatystą i upieram się co do znaczeń określonych słów.
Gomandos- super.
Ale komandos - taki z Uśmiechem bez zębów ( jak pokazuje Aga na fotce) - mnie się to niezbyt podoba.
Oczywiście Aga niech go sobie nazywa jak chce - ale ja nie lubię takich "dywizji opancerzonych".

zdrówko :lol:

Posted

Oj, widzę, że czasami możemy sobie ręce podać! (Co do uporu, oczywiście). Mnie akurat takie określenie nie przeszkadza w śledzeniu przygód Gomeza i nie razi w zestawieniu Gomandos-komandos.
Pzdr.

Posted

Basenji tak tak wiem, że ty tak lubisz z partyzanta. Ale ja mam Gomandosa Komadosa i tyle ty masz Piesiaka i nikt ci się nie wcina czy to inspektor czy też psina. :peace:

Posted

Aga - jeżeli już to Piesiak a nie psina.
Tak go nazywam.
Jak Ci już pisałem- możesz nazywać Gomeza jak chcesz ( on i tak nie łapie o co chodzi) ale jak piszę, nie jest to nazwa prawidłowa.
zdrówka

Posted

Basenji napisał(a):
Aga - jeżeli już to Piesiak a nie psina.
Tak go nazywam.
Jak Ci już pisałem- możesz nazywać Gomeza jak chcesz ( on i tak nie łapie o co chodzi) ale jak piszę, nie jest to nazwa prawidłowa.
zdrówka

niech się nazwa prawidłowa głęboko gdzieś schowa :pissed: