Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na początku chciałybyśmy się przywitać.
Ja mam na imię Marlena a moje szczęście Suzi.

Już dosyć dawno zaglądam na Wasze forum w poszukiwaniu przydatnych informacji dot. yorków ale bardziej aby podziwiać śliczne mordeczki Waszych ulubieńców.

Niestety w naszym najbliższym gronie nikt nie ma yorka, więc tym bardziej nam miło, że JESTEŚCIE! :multi:

Pozdrawiamy

• Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jejku,ale ona piękniutka:loveu::loveu:
A dodawanie zdięć idzie Ci całkiem dobrze..Prosimy o więcej...:lol::lol:
Dzięki za cmokasy dla Bonnie jak będe u niej w sobote napewno jej przekaże;)

Posted

Teraz Suzi ma 1rok i 4 miesiące.

Już dawno zastanawiałam się nad kupnem yorka, ale zawsze coś stawało na przeszkodzie.
Pewnego kwietniowego dnia, podczas zakupów w jednym z łódzkich marketów zobaczyłam ogłoszenie o sprzedaży yorków. Jakoś impulsywnie, zadzwoniłam i umówiłam się na spotkanie. Po przybyciu na miejsce przywitała nas kilka pięknych mordeczek i dwa szczenięta.

Właściwie przyjechałam tylko obejrzeć a mój narzeczony stwierdził, że albo ta suczka albo żadna inna.
Ja byłam przerażona, bo to małe psiątko nawet na chwilkę się nie zatrzymało! Biegało jak szalone i nawet nie dało się dobrze obejrzeć nie mówiąc o spokojnym posiedzeniu na kolankach.

http://images47.fotosik.pl/96/095e77b18048f4fa.jpg

http://images39.fotosik.pl/93/e7bba92911353eec.jpg

cdn :)

Posted

WPADLIŚMY ZOBACZYĆ KTO NOWY SIĘ WPROWADZIIŁ DO GALERII I OKAZUJE SIĘ ŻE ŁODZIAKI.hURA BO MY RÓWNIEŻ POCHODZIMY Z TEGO MIASTA.TAK WIĘC JEST NAS JUŻ TROJE DOGOMANIAKÓW Z ŁODZI:multi::multi::multi:.
Piękna sunia:loveu::loveu::loveu:

Posted

ewa2909 napisał(a):
WPADLIŚMY ZOBACZYĆ KTO NOWY SIĘ WPROWADZIIŁ DO GALERII I OKAZUJE SIĘ ŻE ŁODZIAKI.hURA BO MY RÓWNIEŻ POCHODZIMY Z TEGO MIASTA.TAK WIĘC JEST NAS JUŻ TROJE DOGOMANIAKÓW Z ŁODZI:multi::multi::multi:.

A POWITAĆ Gromadkę z Łodzi :loveu: My dokładnie z Retkini,

Ale Ci zazdroszczę takich słodkich pluszaków.
dwa yorki = dwa razy więcej szczęścia :):Dog_run::Dog_run:

Posted

Katie napisał(a):
hej, ja tez z łodzi, no dobra kolo;p ale codziennie tam jestem (nie wilczajac weekendow);p ja myslalam, ze Ty mieszkasz kolo Tatrzanskiej, bo gdzies pisalas, ze pare blokow od Pani Iwony;)

Na dąbrowie(tatrzańska) mieszka moja mamusia.:eviltong:

Posted

ewa2909 napisał(a):

hej, ja tez z łodzi, no dobra kolo;p ale codziennie tam jestem (nie wilczajac weekendow);p ja myslalam, ze Ty mieszkasz kolo Tatrzanskiej, bo gdzies pisalas, ze pare blokow od Pani Iwony;)

Posted

Suzi&Ja napisał(a):
A widzicie Dziewczyny ile tu nas - Łodzianek.
:eviltong:
Ale się cieszę:) od razu mi to raźniej.:evil_lol:

My z KATI mamy pieski z tej samej hodowli.czyli braciszkowie tutaj się nawet odnależli:evil_lol:

Posted

Witam :)
Śliczniutka sunia:loveu::loveu::loveu:

Czy ta żywiołowość pozostała jej do tej pory:cool3:???
Pytam bo moja Fibcia strasznie zwariowana jest, a pisałaś że Suzi też lubi wariacje:evil_lol::loveu:

Posted

laurin napisał(a):
Witam :)
Śliczniutka sunia:loveu::loveu::loveu:

Czy ta żywiołowość pozostała jej do tej pory:cool3:???
Pytam bo moja Fibcia strasznie zwariowana jest, a pisałaś że Suzi też lubi wariacje:evil_lol::loveu:

Witaj Laurin i śliczna Fibi :)

Nic jej nie zostało. Już pierwszego dnia u nas w domu, sie uspokoiła i aniołek jest...:multi:

Nic nam nigdy nie pogryzła a szczeka tylko jak się ją ładnie poprosi. ;)

Pozostałości tego Diabełka :diabloti: ujawniają się tylko na spacerze na łące. Czasem się boję, że jej łepek odpadnie :evil_lol:

Jedyny problem jaki z nią mamy to to, że jest przylepa. Idzie do każdego kto tylko się do niej uśmiechnie, lub coś powie.

Aha i jeszcze dość uciążliwe jest posikiwanie z radości.:oops:

Posted

Suzi&Ja napisał(a):
Witaj Laurin i śliczna Fibi :)

Nic jej nie zostało. Już pierwszego dnia u nas w domu, sie uspokoiła i aniołek jest...:multi:

Nic nam nigdy nie pogryzła a szczeka tylko jak się ją ładnie poprosi. ;)

Pozostałości tego Diabełka :diabloti: ujawniają się tylko na spacerze na łące. Czasem się boję, że jej łepek odpadnie :evil_lol:

Jedyny problem jaki z nią mamy to to, że jest przylepa. Idzie do każdego kto tylko się do niej uśmiechnie, lub coś powie.

Aha i jeszcze dość uciążliwe jest posikiwanie z radości.:oops:

Jestem Ania;)

No to moja diabliczką chyba zostanie:evil_lol:

I też niestety lgnie do każdego, zwłaszcza do dzieci:roll:
i też siusia z radości:evil_lol: jak nas wita np. po powrocie do domu z zakupów

Posted

Suzi&Ja napisał(a):
:multi:Miło mi MARLENA.:multi:

U nas w domu jest taka zasada, jak przychodzą goście to muszą postać 2min w przedpokoju i przywitać się z Suzką :lol:. Bo tylko w przedpokoju mam kafelki. Później są zapraszani na salony (czyt. dywany):evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Nawet listonoszowi polecony podpisuje na klatce schodowej.:p

u mnie jest identycznie:lol:

najbardziej byłam w szoku jak właśnie posiusiała się przy witaniu listonosza:roll:

Posted

laurin napisał(a):
Jestem Ania;)

No to moja diabliczką chyba zostanie:evil_lol:

I też niestety lgnie do każdego, zwłaszcza do dzieci:roll:
i też siusia z radości:evil_lol: jak nas wita np. po powrocie do domu z zakupów

:multi:Miło mi MARLENA.:multi:

U nas w domu jest taka zasada, jak przychodzą goście to muszą postać 2min w przedpokoju i przywitać się z Suzką :lol:. Bo tylko w przedpokoju mam kafelki. Później są zapraszani na salony (czyt. dywany):evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Nawet listonoszowi polecony podpisuje na klatce schodowej.:p

Posted

laurin napisał(a):
u mnie jest identycznie:lol:

najbardziej byłam w szoku jak właśnie posiusiała się przy witaniu listonosza:roll:

A wiesz jak to mówią...

Że jak pies cieszy się na listonosza to dla chłopaków/narzeczonych/mężów powód do niepokoju.:oops:

a co dopiero jak sika z radości:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Normalnie rozwód murowany :P

Posted

Katie napisał(a):
Marlena, a Suzi w ogole nie pochodzi z normalnej hodowli /zrzeszonej w ZK/, nie ma metryki?
pytam, bo niektorzy pisza /niekoniecznie na tym forum/, ze ich pies nie jest rodowodowy, a metryke maja:P

To bardzo skomplikowane.
Ale w skrócie wygląda to tak.
Sunia pochodzi z zarejestrowanej hodowli. Oboje rodziców z rodowodami. Tatuś nawet z dość znanej. Jednak Sunia i jej rodzeństwo nie maja metryk. Z tego co się dowiedziałam to drugi miot tej Parki. W pierwszym miocie szczenięta miały metryki.
Podejrzewam, że ten miot nie był zgłoszony do związku kynologicznego.
Reasumując, Su to taki mały bezrodowodowiec :D

Posted

Marlena, a Suzi w ogole nie pochodzi z normalnej hodowli /zrzeszonej w ZK/, nie ma metryki?
pytam, bo niektorzy pisza /niekoniecznie na tym forum/, ze ich pies nie jest rodowodowy, a metryke maja:P