Suzi&Ja Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Na początku chciałybyśmy się przywitać. Ja mam na imię Marlena a moje szczęście Suzi. Już dosyć dawno zaglądam na Wasze forum w poszukiwaniu przydatnych informacji dot. yorków ale bardziej aby podziwiać śliczne mordeczki Waszych ulubieńców. Niestety w naszym najbliższym gronie nikt nie ma yorka, więc tym bardziej nam miło, że JESTEŚCIE! :multi: Pozdrawiamy Quote
Milka_85 Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Hura!!!:multi: Jestem pierwsza.... Ja tak jak ty jestem tutaj nowa... Koniecznie dodaj jakieś zdiątka swojej psinki!!!:loveu: I zapraszam do nas do galerii Quote
Suzi&Ja Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 Oczywiście! :) Jak tylko opanuję wstawianie fotek. Cmokasy dla Bonnie:loveu: http://images41.fotosik.pl/92/45512d4bee9b71bd.jpg Quote
meja Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Witamy:multi: Suzi jest piękna, napisz coś więcej o niej. Quote
Milka_85 Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Jejku,ale ona piękniutka:loveu::loveu: A dodawanie zdięć idzie Ci całkiem dobrze..Prosimy o więcej...:lol::lol: Dzięki za cmokasy dla Bonnie jak będe u niej w sobote napewno jej przekaże;) Quote
Suzi&Ja Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 Teraz Suzi ma 1rok i 4 miesiące. Już dawno zastanawiałam się nad kupnem yorka, ale zawsze coś stawało na przeszkodzie. Pewnego kwietniowego dnia, podczas zakupów w jednym z łódzkich marketów zobaczyłam ogłoszenie o sprzedaży yorków. Jakoś impulsywnie, zadzwoniłam i umówiłam się na spotkanie. Po przybyciu na miejsce przywitała nas kilka pięknych mordeczek i dwa szczenięta. Właściwie przyjechałam tylko obejrzeć a mój narzeczony stwierdził, że albo ta suczka albo żadna inna. Ja byłam przerażona, bo to małe psiątko nawet na chwilkę się nie zatrzymało! Biegało jak szalone i nawet nie dało się dobrze obejrzeć nie mówiąc o spokojnym posiedzeniu na kolankach. http://images47.fotosik.pl/96/095e77b18048f4fa.jpg http://images39.fotosik.pl/93/e7bba92911353eec.jpg cdn :) Quote
roxi-malina Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Witam! Suzi jest śliczna:loveu::loveu::loveu: wystawacie ją? Bo jest naprawde piękna i ma piękny długi włos:loveu: Quote
Suzi&Ja Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 Dziękuję, za miłe słowa. Aż serce rośnie.:multi: Niestety nie wystawiamy Suzanki bo, nie mamy rodowodu... Quote
ewa2909 Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 WPADLIŚMY ZOBACZYĆ KTO NOWY SIĘ WPROWADZIIŁ DO GALERII I OKAZUJE SIĘ ŻE ŁODZIAKI.hURA BO MY RÓWNIEŻ POCHODZIMY Z TEGO MIASTA.TAK WIĘC JEST NAS JUŻ TROJE DOGOMANIAKÓW Z ŁODZI:multi::multi::multi:. Piękna sunia:loveu::loveu::loveu: Quote
Suzi&Ja Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 ewa2909 napisał(a):WPADLIŚMY ZOBACZYĆ KTO NOWY SIĘ WPROWADZIIŁ DO GALERII I OKAZUJE SIĘ ŻE ŁODZIAKI.hURA BO MY RÓWNIEŻ POCHODZIMY Z TEGO MIASTA.TAK WIĘC JEST NAS JUŻ TROJE DOGOMANIAKÓW Z ŁODZI:multi::multi::multi:. Piękna sunia:loveu::loveu::loveu: A POWITAĆ Gromadkę z Łodzi :loveu: My dokładnie z Retkini, Ale Ci zazdroszczę takich słodkich pluszaków. dwa yorki = dwa razy więcej szczęścia :):Dog_run::Dog_run: Quote
ewa2909 Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 To wcale daleko od siebie nie mieszkamy bo my z ok Obywatelska/Włókniarzy:multi: I dwa razy więcej miłości i roboty z nimi:evil_lol: Quote
ewa2909 Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Katie napisał(a):hej, ja tez z łodzi, no dobra kolo;p ale codziennie tam jestem (nie wilczajac weekendow);p ja myslalam, ze Ty mieszkasz kolo Tatrzanskiej, bo gdzies pisalas, ze pare blokow od Pani Iwony;) Na dąbrowie(tatrzańska) mieszka moja mamusia.:eviltong: Quote
slawi Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 witamy Suzi :multi: piękna jest:loveu::loveu::loveu: Quote
Katie Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 ewa2909 napisał(a):WPADLIŚMY ZOBACZYĆ KTO NOWY SIĘ WPROWADZIIŁ DO GALERII I OKAZUJE SIĘ ŻE ŁODZIAKI.hURA BO MY RÓWNIEŻ POCHODZIMY Z TEGO MIASTA.TAK WIĘC JEST NAS JUŻ TROJE DOGOMANIAKÓW Z ŁODZI:multi::multi::multi:. Piękna sunia:loveu::loveu::loveu: hej, ja tez z łodzi, no dobra kolo;p ale codziennie tam jestem (nie wilczajac weekendow);p ja myslalam, ze Ty mieszkasz kolo Tatrzanskiej, bo gdzies pisalas, ze pare blokow od Pani Iwony;) Quote
Suzi&Ja Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 A widzicie Dziewczyny ile tu nas - Łodzianek. :eviltong: Ale się cieszę:) od razu mi to raźniej.:evil_lol: Quote
ewa2909 Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Suzi&Ja napisał(a):A widzicie Dziewczyny ile tu nas - Łodzianek. :eviltong: Ale się cieszę:) od razu mi to raźniej.:evil_lol: My z KATI mamy pieski z tej samej hodowli.czyli braciszkowie tutaj się nawet odnależli:evil_lol: Quote
Suzi&Ja Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 Nie dość, że sympatycznie to i rodzinnie :):loveu::loveu::loveu: Quote
laurin Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Witam :) Śliczniutka sunia:loveu::loveu::loveu: Czy ta żywiołowość pozostała jej do tej pory:cool3:??? Pytam bo moja Fibcia strasznie zwariowana jest, a pisałaś że Suzi też lubi wariacje:evil_lol::loveu: Quote
Suzi&Ja Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 laurin napisał(a):Witam :) Śliczniutka sunia:loveu::loveu::loveu: Czy ta żywiołowość pozostała jej do tej pory:cool3:??? Pytam bo moja Fibcia strasznie zwariowana jest, a pisałaś że Suzi też lubi wariacje:evil_lol::loveu: Witaj Laurin i śliczna Fibi :) Nic jej nie zostało. Już pierwszego dnia u nas w domu, sie uspokoiła i aniołek jest...:multi: Nic nam nigdy nie pogryzła a szczeka tylko jak się ją ładnie poprosi. ;) Pozostałości tego Diabełka :diabloti: ujawniają się tylko na spacerze na łące. Czasem się boję, że jej łepek odpadnie :evil_lol: Jedyny problem jaki z nią mamy to to, że jest przylepa. Idzie do każdego kto tylko się do niej uśmiechnie, lub coś powie. Aha i jeszcze dość uciążliwe jest posikiwanie z radości.:oops: Quote
laurin Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Suzi&Ja napisał(a):Witaj Laurin i śliczna Fibi :) Nic jej nie zostało. Już pierwszego dnia u nas w domu, sie uspokoiła i aniołek jest...:multi: Nic nam nigdy nie pogryzła a szczeka tylko jak się ją ładnie poprosi. ;) Pozostałości tego Diabełka :diabloti: ujawniają się tylko na spacerze na łące. Czasem się boję, że jej łepek odpadnie :evil_lol: Jedyny problem jaki z nią mamy to to, że jest przylepa. Idzie do każdego kto tylko się do niej uśmiechnie, lub coś powie. Aha i jeszcze dość uciążliwe jest posikiwanie z radości.:oops: Jestem Ania;) No to moja diabliczką chyba zostanie:evil_lol: I też niestety lgnie do każdego, zwłaszcza do dzieci:roll: i też siusia z radości:evil_lol: jak nas wita np. po powrocie do domu z zakupów Quote
laurin Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Suzi&Ja napisał(a)::multi:Miło mi MARLENA.:multi: U nas w domu jest taka zasada, jak przychodzą goście to muszą postać 2min w przedpokoju i przywitać się z Suzką :lol:. Bo tylko w przedpokoju mam kafelki. Później są zapraszani na salony (czyt. dywany):evil_lol::evil_lol::evil_lol: Nawet listonoszowi polecony podpisuje na klatce schodowej.:p u mnie jest identycznie:lol: najbardziej byłam w szoku jak właśnie posiusiała się przy witaniu listonosza:roll: Quote
Suzi&Ja Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 laurin napisał(a):Jestem Ania;) No to moja diabliczką chyba zostanie:evil_lol: I też niestety lgnie do każdego, zwłaszcza do dzieci:roll: i też siusia z radości:evil_lol: jak nas wita np. po powrocie do domu z zakupów :multi:Miło mi MARLENA.:multi: U nas w domu jest taka zasada, jak przychodzą goście to muszą postać 2min w przedpokoju i przywitać się z Suzką :lol:. Bo tylko w przedpokoju mam kafelki. Później są zapraszani na salony (czyt. dywany):evil_lol::evil_lol::evil_lol: Nawet listonoszowi polecony podpisuje na klatce schodowej.:p Quote
Suzi&Ja Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 laurin napisał(a):u mnie jest identycznie:lol: najbardziej byłam w szoku jak właśnie posiusiała się przy witaniu listonosza:roll: A wiesz jak to mówią... Że jak pies cieszy się na listonosza to dla chłopaków/narzeczonych/mężów powód do niepokoju.:oops: a co dopiero jak sika z radości:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Normalnie rozwód murowany :P Quote
Suzi&Ja Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 Katie napisał(a):Marlena, a Suzi w ogole nie pochodzi z normalnej hodowli /zrzeszonej w ZK/, nie ma metryki? pytam, bo niektorzy pisza /niekoniecznie na tym forum/, ze ich pies nie jest rodowodowy, a metryke maja:P To bardzo skomplikowane. Ale w skrócie wygląda to tak. Sunia pochodzi z zarejestrowanej hodowli. Oboje rodziców z rodowodami. Tatuś nawet z dość znanej. Jednak Sunia i jej rodzeństwo nie maja metryk. Z tego co się dowiedziałam to drugi miot tej Parki. W pierwszym miocie szczenięta miały metryki. Podejrzewam, że ten miot nie był zgłoszony do związku kynologicznego. Reasumując, Su to taki mały bezrodowodowiec :D Quote
Katie Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Marlena, a Suzi w ogole nie pochodzi z normalnej hodowli /zrzeszonej w ZK/, nie ma metryki? pytam, bo niektorzy pisza /niekoniecznie na tym forum/, ze ich pies nie jest rodowodowy, a metryke maja:P Quote
Recommended Posts