Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

rany ależ to sie sukces kroi :multi:.

kajka jeszcze wcisne ci po znajomosci do tiwi, co ty na to :razz:?

czekamy spokojnie na telewizornię, maksik siedzi w dt i czeka, aż będzie dosyć dorosły na szczepienia :evil_lol:

• Replies 309
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na razie nie dam rady. Maksik jest pod opieka Fundaji, więc on i inne fundacyjne maja pierwszeństwo :(
Ale dla innych psiaków będzie dostepny ten blog na gazeta.pl!

Chustki, chustki z napisem Szukam domu są potrzebne (każdy kto przyjdzie z psiakiem dostanie takową... Kto je szyje niedrogo? (sory, of topuję ;)

Posted

wiadomo, ze fundacyjne maja pierwszeństwo, ja na wszelki wypadek, jakby co, zapisuje się w wirtualną kolejkę :evil_lol:.
a na blog go wrzucę oczywiście...

chustke dla mojego baraczka (tzn juz nie mojego :loveu:), uszyła siostra mru, koniecznie do mru napisz, czy i ile i za ile siostra da rade uszyć....

Posted

sleepingbyday napisał(a):
maksik siedzi w dt i czeka, aż będzie dosyć dorosły na szczepienia :evil_lol:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:Według tej "Pani Doktor" od Siedmiu Boleści pewnie będzie musiał jeszcze długo poczekać...
A może jej się 10 m-cy z 10 dniami pomyliło?Albo tygodniami?Choć nie,10 tygodni to ponad 2 m-ce,psiak już powinien być raz zaszczepiony...

Maksiku,trzymam kciuki za Twój występ w tv.

Posted

wiadomo, ze fundacyjne maja pierwszeństwo, ja na wszelki wypadek, jakby co, zapisuje się w wirtualną kolejkę :evil_lol:.
a na blog go wrzucę oczywiście...

chustke dla mojego baraczka (tzn juz nie mojego :loveu:), uszyła siostra mru, koniecznie do mru napisz, czy i ile i za ile siostra da rade uszyć....

DziEki. Napiszę na bank. Będę tego sporo potrzebować. Każdy pies ma to nosić! Rany, pół roku będzie szyła :lol:

Klejne dorbre wieści :multi: TVP WOT też jest zainteresowany eventem :multi:

Dziewczyny, prośba do Was: będę od Was potrzebowała ogłoszeń, tzn kontaktu ze wszystkimi wolnotariuszami z dogo, którzy chcą zgłosić psiaki i koty na event. Lada dzień będzie info na stronie z ankietą i regulaminem... pomożecie?

Posted

Magda koniecznie napisz wsowim podpisie

"szuka dt chetne do pokazania psów do adopcji na wielkim evencie w wawie".

i napisz posta w dziale domy tymczasowe (i wolontariusze), już w tytule poproś o przekazywanie informacji dalej. rozniesie się...

Posted

Wpisze wpiszę, oczywiśce. Na razie męczę się z bazarkiem dla spanielki z obory i szlag mnie trafia! wrrr a na dodatek musze wyjść :placz:

Czy wpisałyście tego facia co nie chce kastrcji w czarne kwiatki?

Posted

Dobra... teraz ja.

Maksik został dzisiaj zaszczepiony przeciwko wirusówkom (u bardziej "douczonego" weta).
Pan doktor założył mu również książeczkę zdrowia, przebadał, osłuchał... i nie wziął ani grosza :crazyeye:.
Mój znajomy jest znany w okolicach z zaangażowania w pomoc różnym bezdomnym zwierzakom i chyba dlatego został potraktowany "ulgowo" ?.
Za 2 tygodnie szczepienia przeciwko wściekliźnie.

Ps. Maksio zachowuje się jak na terriera przystało: osoby, które wchodzą na posesję usiłuje capnąć zębami.
Domowników broni szczekaniem i warczeniem. Wystarczy jednak, że człowiek jest wobec niego stanowczy w swoim zachowaniu - odpuszcza i jest miziakiem:loveu:
ale... kopie doły w ogródku :cool3:

Posted

hihi może dobrze, że na DT Maksik trafił do faceta :D to mu nie odpuści i może go ułoży :)

super, że wet nie wziął ani grosza... :)

Posted

mru napisał(a):
hihi może dobrze, że na DT Maksik trafił do faceta :D to mu nie odpuści i może go ułoży :)

super, że wet nie wziął ani grosza... :)

Ciotki - Maksik poczuł się już Panem Terenu :evil_lol: i Obrońcą Właścicieli (bo za takich chyba uznał mojego kolegę i jego babcię - mieszkają we dwoje na co dzień).
Broni tych ludzi przed wszystkimi przebywającymi tam psiakami (4 szczeniaczki, 2 dorosłe psy i 2 dorosłe suki) i każdą osobą, która ma czelność zbliżyć się do "Pana" lub "Pani".
Nie dość, że dziamdże, to jeszcze pokazuje kiełki :mad:

Qrcze, żeby tylko pokazywał... On robi z nich użytek!
Dzisiaj dziabnął sukę, która jest od niego 3 razy większa...
Dzięki Bogu niegroźnie, więc wyjdzie z tego ;) (oczywiście ta sunia).

Posted

hihihi właśnie! oczywiście możemy się spotkać :) tylko zapytam Pawła którego dnia

a jakby koledze pasowało?

hihi to mi przywodzi na myśl Dymka mojego...

Posted

eee, ja raczej miałam na myśli docelowy dom. z miejsca trzeba będzie pawła umówić do nowego domu (tfu tfu, odpukać). na razie to nie ma co, bo mu sie wszystko zmieni przecież jeszcze....

no, taki dymek trochę, fakt :evil_lol:

Posted

ale może już mu wiecie, wybijać to z głowy? :P

ja opiszę Pawłowi sytuacje i powiem co robić :)

żeby nie był jak Dymek to Dymek to serio już cos z głową miał :(
nic na niego nie działało
znaczy dla nas to nie był problem, ale wiecie jacy są "ludzie" ;)

Posted

uwaga!
dziwna i niebezpieczna sytuacja.
dt to małe gospodarstwo we wsi, gdzie osttanio zaczęli grasowac bandyci. włamali się do opiekuna maksika i do innych domostw (w nocy),a potem w dzień jeździli po gospodarstwach i grozili podpaleniami oraz otruciem zwierząt, jeśli ludzie nie będą dawac kasy. koszmar. psy są teraz zamykane na noc, ale co z tego - przeszukajcie codziennie duże podwórko z trawnikiem, czy cos podejrzanego nie leży...
strach - o zdrowie i życie opiekuna maksika i jego babci, oraz o zdrowie i życie tamtejszych psów...

Posted

Rzeczywiście niewesoło...Dużego podwórza nie sposób upilnować...
Swoją drogą-ostatnio oglądałam "Ranczo"...Może ci bandyci też je oglądali...bo sytuacja podobna...
Ale-wracając do sprawy psiaka-co teraz??

Posted

klasyka z kicaniem postów, to jest odpowiedź na post poniżej
no pewnie, że widzieli. ale czy będą widzieć, jak im podpalą dom? wiesz, to klasyczne zastraszanie. tam ponoc policja jeździła na sygnale cały dzień od domu do domu i jakas karetka też. i po pobycie policji panowie się zjawili z propozycjami nie do odrzucenia.... :shake:

Posted

Nie powinni takich bzdur pokazywać w tv bo kretynów niestety nie brak na tym "bożym" świecie.

Jak potem w biały dzień jeździli to ludzie chyba widzieli tych drani...

Posted

Najlepiej w takich sprawach pisać do TV.. niestety. Policja guzik robi, aż stanie się tragedia.. A jakby się media zainteresowały, albo chociaż do tamtej komendy ktoś zadzwonił od nich i spytał, to od razu by coś ruszyło..

Posted

wsi spokojna, wsi wesoła.

a wiecie, swoją droga to tam jest sielsko - ślicznie, cicho... tylko czynnik ludzki zawodzi :cool1:

..."serce roście patrząc na te czasy"...
-wręcz przeciwnie...:roll:

Posted

Soema napisał(a):
Najlepiej w takich sprawach pisać do TV.. niestety. Policja guzik robi, aż stanie się tragedia.. A jakby się media zainteresowały, albo chociaż do tamtej komendy ktoś zadzwonił od nich i spytał, to od razu by coś ruszyło..

Kurcze, cały dzień nie mogę się dodzwonić do mojego kolegi, pod opieką którego jest Maksio....:angryy:
Trochę się denerwuję. Wczoraj rano powiedział mi o włamaniu do garażu w którym trzyma klada.
W międzyczasie okazało się, że z obejścia zginęła jedna sunia.
W płocie nie ma dziur, sunia nie robiła podkopów, furtka na noc jest zamykana na klucz.
Zadzwonił na Policję - zgłosił włamanie i zaginięcie psa:angryy: ..
Co usłyszał? Że DO PSA PRZYJEŻDŻAĆ NIE BĘDĄ !!! Pies to pies. Nawet jak go skradziono - co to kogo obchodzi, a Policja ma co robić...

Po jakimś czasie okazało się, że tej nocy cała wioska padła ofiarą "nie/wiadomo/czego" :angryy:
Mafii? Zorganizowanej grupy przestępczej? Domorosłych złodziei???
Policja, tak jak pisała SBD - jeździła w kółko na sygnale, karetka też.
Teraz nie mogę skontaktować się z kolegą.
Wczoraj obiecał mi, że pozamyka psy. Tylko dlaczego dziś nie odbiera?

Posted

Abra nie strasz..
choć jestem młoda widziałam już wiele, na co tak naprawdę policję stać.
Dom rodzinnym mam w takiej okolicy, gdzie praktycznie większość domów jakaś patologia :roll: wiele razy widziałam jak policjanci uciekali, w 5 + psy nie mogli złapać sąsiada.. Cuda się działy, rzucali się siekierami itd, a policja - nic.. dlatego najlepiej prosić media o pomoc, one liczą na takie incydenty..
Do psów oczywiście policjanci nigdy nie przyjeżdżali interweniować, ale co się dziwić jak i do bitych dzieci nie chcieli;..:shake:
niestety media są 4 władzą i musimy korzystać z tego :roll:
mam nadzieję, że wszystko jest w porządku, a telefon po prostu gdzieś zostawił..