Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przy trzykrotnym powiększeniu widzę szaroczarne coś co byc może jest kaukazem ale to za mało aby coś dopasować. A i tak mam problem żeby znaleźć psa który nie zeżre im zwierząt i dzieci, a będzie miał wygląd kaukaza. To może być niewykonalne.

Posted

[quote name='KWL']Przy trzykrotnym powiększeniu widzę szaroczarne coś co byc może jest kaukazem ale to za mało aby coś dopasować. A i tak mam problem żeby znaleźć psa który nie zeżre im zwierząt i dzieci, a będzie miał wygląd kaukaza. To może być niewykonalne.[/quote]
No właśnie:shake:
A może jakiś benek by się nadał,one są chyba łagodniejsze?:roll:

Posted

Owszem można zaproponować, ale chcieli coś kaukazowatego to najpierw tego poszukam. Muszę po prostu przejżeć co wiem o dwudziestu paru psach, a jutro jeszcze pare zobaczyć na żywo. A i benki to nie moja działka :-)

Posted

Droga Elmiro!

Ty masz w domu zdjecia Wotana. Czy bys mogla pare z nich tutaj pokazac? Pan KWL by chcial zobaczyc jak on wyglada, a ja jestem ciekawa jakim typem Kaukaza, jest moj kochany Wotan. Pan KWL bardzo duzo wie o tej rasie i jestem ciekawa jego odpowiedzi.
Mira

• 2 weeks later...
  • 10 months later...
Posted

[FONT=Arial]Piesek jest bardzo socialny jak na szczeniaka w tym wieku. Bardzo lubi sie bawic z kotami i z psami. Doslownie bawi sie w berka z kotami tzn. one udaja ze od niego uciekaja a on je goni w wielkiej radosci ze ma za kim biec, a nawed ma szanse kota dogonic i na niego skoczyc. Bardzo mu sie nie podoba jak kot ma dosyc tych szczeniecych harcow i wskakuje na stol lub na blat w kuchni. Wtedy szczeniak staje pod stolem i szczeka do kota zeby tamten zeskoczyl i bawil sie dalej. Kot to ignoruje dlatego ze jest doroslym kotem i juz chce miec swiety spokoj, zreszta miska z karma stoi na stole i trzeba cos zjesc po zabawie. W miedzy czasie szczeniak stara sie wskoczyc na kszeslo zeby byc blizej jedzacego kota ale nie moze bo jest za maly, wiec zaczyna piszczec z nieszczescia. Widzi ze weszly psy z podworka wiec biegnie do nich. One go witaja lizaniem po pyszczku. Psy sa zmeczone i chce sie polozyc na dywanikach, szczeniak jednak chce sie dalej bawic. W koncu jest szczeniakiem i taka jest jego funkcja w zyciu. Ale nie ma z kim. Przytula sie do jednej suni i sie kolo niej kladzie azeby tez odpoczac. Sa tez inne bardzo smieszne sytuacje w domu. Musze przyznac ze jak moje psy wyczuja ze jest ktos przy furtce to biegna tam pozadnie poszczekac. Trzeba pokazac ze jako psia grupa bronia wlasnego domu. Moj stary wyzel juz nie ma sily biec do furtki ale staje przez schodami do domu i szczeka ile tylko moze swoimi pietnastoletnimi plucami. Szczeniak jest tez czescia grupy tych udomowionych wilkow ale skoro jest maly i nie doswiadczony to staje kolo progu domu, ale od weznacz, i tez szczeka swoim wysokim prawie zabim glosem. Ma taki dobry cielecy wyraz twarzy ale stara sie zeby jego szczekanie bylo tez odstraszajace wiec imituje szorstkie szczekanie doroslych psow. Mam nadzieje ze on trafi do kochajacego domu gdzie by mial towarzystwo innych psow do zabawy. Jest naprawde rozkasza go odserwowac jak sie uczy byc doroslym i meznym psem.[/FONT]

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Oj dzieje się w domu Pani Miry, dzieje. Kotusia dla której szukany był lek, lek dostała i nawet poczuła się lepiej. Niestety wyszła z domu i przepadła. Być może poszła szukać zacisznego miejsca na rozstanie z tym życiem i wkroczenie w nowe?
Odeszła też staruszka sunia, która przez wiele lat towarzyszyła Pani Mirze w złych i dobrych chwilach.