Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, malagos napisał:

Z ogłoszeń ANI jednego telefonu!.......

Bo się ciemny lud nie zna i nie wie, co dobre! A Szelka cud-miód-orzeszki :)

• Like 1
Posted
21 godzin temu, Isiak napisał:

Bo się ciemny lud nie zna i nie wie, co dobre! A Szelka cud-miód-orzeszki :)

He, he - to są my obie co tak uważamy :)

Szelka jest ulubienicą mojego Tomka, często się przytulają i coś tam szepczą sobie do uszek, zwłaszcza rankiem, kiedy psiaki nas budzą, a my jeszcze ociągamy się ze wstaniem :)

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
44 minuty temu, malagos napisał:

He, he - to są my obie co tak uważamy :)

Plus jeszcze pewnie z pół dogomanii  :)

• Like 2
Posted
4 godziny temu, Isiak napisał:

Czy mój przelew dotarł?

Bardzo przepraszam, dotarł, oczywiście! 70 zł, bardzo dziękuję!

Już zapisuję na pierwszej stronie!

Posted

Szelka nauczyła się kraść - i to od niedawna! Miski dla kotów stoją wysoko, na blacie, a jakoś tak dziwnie puste po nocy... zostawione nieopatrznie kanapki na stole - nie ma, pusty talerz... 

Jak pannę oduczyć tego?

Posted
24 minuty temu, malagos napisał:

Szelka nauczyła się kraść - i to od niedawna! Miski dla kotów stoją wysoko, na blacie, a jakoś tak dziwnie puste po nocy... zostawione nieopatrznie kanapki na stole - nie ma, pusty talerz... 

Jak pannę oduczyć tego?

Może jej dawać więcej jedzenia? a może  zmienić jej jedzenie?  może on jest głodna, albo czegoś jej brakuje w karmie

a co ona teraz je?

• Like 1
Posted

Je to co moje psy, 3 razy dziennie. Rano puszka, po południu gotowane (mięso, ryż, makaron itp), wieczorem garść Fitminu. Mam wrażenie, ze raz spróbowała sama się poczęstować, udało się i teraz kombinuje, co zwędzić. 

Posted

Skąd ja to znam, adoptowałam psa i musiałam się nauczyć chowania wszystkiego co jadalne a nawet niejadalne dla psa jak np. mizeria albo wysoko, albo pod pokrywki a dopóki jego nie miałam mogłam zostawiac na szafce czy stole nawet mięso i żaden mój poprzedni pies nie ruszał co było wyżej niz miska na podłodze. On może jeść 24 godziny na dobę. Mam jeszcze suczkę ale od szczeniaka i ona też nie kradnie a ten pies choć adoptowany z domu nie schroniska - zlodziej.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
6 godzin temu, malagos napisał:

Jak pannę oduczyć tego?

Uczyć chodzenia dookoła stołu, na którym lezy kiełbacha nawet, nakazywać warowanie przy tym stole, odprowadzać na legowisko, tam nagradzać z ręki. Uczyć siedzenia nieruchomo,  gdy o metr jest jedzenie na ręce, chwalić, pozwolić jeść, gdy podsuniesz rękę z jedzeniem pod sam pysk i dasz hasło zapraszające. Uczyć chodzenia na smyczy dookoła żarcia leżącego na podłodze, potem za ziemi w ogrodzie,  potem uczyć przebiegania na komendę obok takiego żarełka - w domu, potem na ogrodzie. Uczyć trzymania i aportowania kawałka kiełbasy, pochwalić, odebrać, nagrodzić z ręki.

Szybciej i bardziej niemiło dla psa - dowiązać do miski-przynęty np garnczek z wodą,  tak aby garnczek i woda wylądowały na psim łebku, gdy sięgnie na stół. Ja wolę cierpliwiej stosować pierwsze sposoby.

• Like 1
Posted

Dziękuję, Sowo, przyznam, ze właśnie na odpowiedź od Ciebie liczyłam:)

Zabieram się za pracę z Szelką, póki jest u mnie, bo o domku ani widu, ani słychu :(

Posted

Wzajemnie, zdrowia życzę, i wytrwałości w tym wszystkim.

W Zooplusie Fitmin wykupiony, zamówiłam więc Bosh i dużo puszek, za 404 zł :(

Posted

Może to wyróżnienie za 17 zł, a może ludzie mają czas - ale miałam dwa telefony w sprawie suczek. Jeden - pani się zastanawia... (czyli nic  z tego), drugi - wprawdzie pan dzwonił o Niunię/Pienię, ale pokazałam mu Szelkę i wyżełkę. Umówiliśmy się na piątek, ze pan przyjedzie i "zaklepie" którąś sunię.

Czekam spokojnie na rozwój wydarzeń.

• Like 3