konfirm31 Posted March 2, 2020 Posted March 2, 2020 To prawda, Szelka jest urocza. Zalety szczeniaka, bez jego wad. 1 Quote
Isiak Posted March 2, 2020 Posted March 2, 2020 2 godziny temu, malagos napisał: Z ogłoszeń ANI jednego telefonu!....... Bo się ciemny lud nie zna i nie wie, co dobre! A Szelka cud-miód-orzeszki :) 1 Quote
malagos Posted March 3, 2020 Author Posted March 3, 2020 21 godzin temu, Isiak napisał: Bo się ciemny lud nie zna i nie wie, co dobre! A Szelka cud-miód-orzeszki :) He, he - to są my obie co tak uważamy :) Szelka jest ulubienicą mojego Tomka, często się przytulają i coś tam szepczą sobie do uszek, zwłaszcza rankiem, kiedy psiaki nas budzą, a my jeszcze ociągamy się ze wstaniem :) 2 1 Quote
elik Posted March 3, 2020 Posted March 3, 2020 44 minuty temu, malagos napisał: He, he - to są my obie co tak uważamy :) Plus jeszcze pewnie z pół dogomanii :) 2 Quote
malagos Posted March 9, 2020 Author Posted March 9, 2020 A to nam się Szelcia zasiedziała!.... Ogłoszenia wznawiam, wyróżniam, i nic.... Quote
malagos Posted March 9, 2020 Author Posted March 9, 2020 4 godziny temu, Isiak napisał: Czy mój przelew dotarł? Bardzo przepraszam, dotarł, oczywiście! 70 zł, bardzo dziękuję! Już zapisuję na pierwszej stronie! Quote
malagos Posted March 11, 2020 Author Posted March 11, 2020 Szelka nauczyła się kraść - i to od niedawna! Miski dla kotów stoją wysoko, na blacie, a jakoś tak dziwnie puste po nocy... zostawione nieopatrznie kanapki na stole - nie ma, pusty talerz... Jak pannę oduczyć tego? Quote
malagos Posted March 11, 2020 Author Posted March 11, 2020 Kolejny raz wyróżniłam ogłoszenie Szelki na olx - 17,81 zł Quote
Patmol Posted March 11, 2020 Posted March 11, 2020 24 minuty temu, malagos napisał: Szelka nauczyła się kraść - i to od niedawna! Miski dla kotów stoją wysoko, na blacie, a jakoś tak dziwnie puste po nocy... zostawione nieopatrznie kanapki na stole - nie ma, pusty talerz... Jak pannę oduczyć tego? Może jej dawać więcej jedzenia? a może zmienić jej jedzenie? może on jest głodna, albo czegoś jej brakuje w karmie a co ona teraz je? 1 Quote
malagos Posted March 11, 2020 Author Posted March 11, 2020 Je to co moje psy, 3 razy dziennie. Rano puszka, po południu gotowane (mięso, ryż, makaron itp), wieczorem garść Fitminu. Mam wrażenie, ze raz spróbowała sama się poczęstować, udało się i teraz kombinuje, co zwędzić. Quote
konfirm31 Posted March 11, 2020 Posted March 11, 2020 Szelka pewnie taka sama, jak Lerka, czyli wiecznie głodna. Lerka je wszystko i w każdej ilości. 1 Quote
dwbem Posted March 11, 2020 Posted March 11, 2020 Skąd ja to znam, adoptowałam psa i musiałam się nauczyć chowania wszystkiego co jadalne a nawet niejadalne dla psa jak np. mizeria albo wysoko, albo pod pokrywki a dopóki jego nie miałam mogłam zostawiac na szafce czy stole nawet mięso i żaden mój poprzedni pies nie ruszał co było wyżej niz miska na podłodze. On może jeść 24 godziny na dobę. Mam jeszcze suczkę ale od szczeniaka i ona też nie kradnie a ten pies choć adoptowany z domu nie schroniska - zlodziej. 1 1 Quote
Sowa Posted March 11, 2020 Posted March 11, 2020 6 godzin temu, malagos napisał: Szelka nauczyła się kraść - i to od niedawna! Miski dla kotów stoją wysoko, na blacie, a jakoś tak dziwnie puste po nocy... zostawione nieopatrznie kanapki na stole - nie ma, pusty talerz... Jak pannę oduczyć tego? Uczyć chodzenia dookoła stołu, na którym lezy kiełbacha nawet, nakazywać warowanie przy tym stole, odprowadzać na legowisko, tam nagradzać z ręki. Uczyć siedzenia nieruchomo, gdy o metr jest jedzenie na ręce, chwalić, pozwolić jeść, gdy podsuniesz rękę z jedzeniem pod sam pysk i dasz hasło zapraszające. Uczyć chodzenia na smyczy dookoła żarcia leżącego na podłodze, potem za ziemi w ogrodzie, potem uczyć przebiegania na komendę obok takiego żarełka - w domu, potem na ogrodzie. Uczyć trzymania i aportowania kawałka kiełbasy, pochwalić, odebrać, nagrodzić z ręki. Szybciej i bardziej niemiło dla psa - dowiązać do miski-przynęty np garnczek z wodą, tak aby garnczek i woda wylądowały na psim łebku, gdy sięgnie na stół. Ja wolę cierpliwiej stosować pierwsze sposoby. 1 Quote
malagos Posted March 12, 2020 Author Posted March 12, 2020 Dziękuję, Sowo, przyznam, ze właśnie na odpowiedź od Ciebie liczyłam:) Zabieram się za pracę z Szelką, póki jest u mnie, bo o domku ani widu, ani słychu :( Quote
malagos Posted March 14, 2020 Author Posted March 14, 2020 Następne dwa psiaki w kojcu gminnym, nie mam jak pomóc :( https://www.dogomania.com/forum/topic/351540-~-błagam-o-dom-dla-mini-wyżełki-i-jej-synka/ Quote
Nadziejka Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 Malgosiu zdrowka Wam zdrowka wszelkiego calej druzynce lapeczek spokojnosci 1 Quote
malagos Posted March 17, 2020 Author Posted March 17, 2020 Wzajemnie, zdrowia życzę, i wytrwałości w tym wszystkim. W Zooplusie Fitmin wykupiony, zamówiłam więc Bosh i dużo puszek, za 404 zł :( Quote
malagos Posted March 18, 2020 Author Posted March 18, 2020 Może to wyróżnienie za 17 zł, a może ludzie mają czas - ale miałam dwa telefony w sprawie suczek. Jeden - pani się zastanawia... (czyli nic z tego), drugi - wprawdzie pan dzwonił o Niunię/Pienię, ale pokazałam mu Szelkę i wyżełkę. Umówiliśmy się na piątek, ze pan przyjedzie i "zaklepie" którąś sunię. Czekam spokojnie na rozwój wydarzeń. 3 Quote
konfirm31 Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 9 minut temu, Poker napisał: Oby którejś suni się spodobał. Nie wiem, jak wyżełka i jej synek, ale Szelka gotowa na miłość :). 1 Quote
Tyśka) Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 I ja kciukuję bardzo mocno. A Pienia znalazła dom czy też jest u Was na DT, malagos? Quote
Recommended Posts