Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam chyba fajna wiadomosc(jezeli sie wszystko uda). A mianowicie mozliwe ze kupimy trojkolowke i bedziemy z psami jezdzic po lesie:D Mam nadzieje, ze plan wypali.

I mam pytanie- ile przecietna trojkolowka kosztuje?? Bo my mamy tu taka za 620zl, a moze wiecie czy mozna gdzies kupic taniej??

I jakie wybrac uprzeze i linki?? Jak psy do tego przygotowac?? Ogolnie poprosze o wszystkie wskazowki dotyczace nauki psow i wyboru akcesoriow!!!:D

Z góry dziekuje:)

Posted

Taniej wózek kupić to raczej bedzie problem . Szelki zobacz sobie na www rowerland lub manmat a linki samemu trzeba zrobić . Poszukaj w starszych topikach tam dużo na ten temat już było .

Posted

Sprawdzilam w kilku sklepach, ktorych adresy znalazlam, ale nadal nie wiem, jak dobrac rozmiary do moich psow:(

Czytalam tez, ze Wiosna szyje szelki dla zaprzegowcow, tylko nie wiem, czy to wciaz aktualne:/. Jak cos, to ja moge je pomierzyc, ale jak juz mowilam nie wiem co i jak, bo ja sie tym nie interesuje. Jestem w sprawie zaprzegow zieloniutka :oops:

I nadal pytam, jak psy nauczyc biegania w zaprzegu?

A linki do kupienia widzialam(chyba to wlasnie takie) tyle z etakze nie wiem jakie mialabym kupic:(

Posted

Wiesz co, najlepiej skocz w dowolna niedziele, ale rano,8,9 na Choszczowke, masz przeciez blisko. Tam sie zorientujesz, psy sie tez naucza. 8)

Posted

Zakla, własnie... Pierwsze szelki kupowałam w Internecie na czuja (zresztą byle jakie :-? ) i w sumie to są za małe na starszego, a na młodszego od biedy dobre. Potem drugie rowerlandowskie przymierzalismy na zawodach i teraz wiem, ze dla obu pasuje M tej firmy. 8) I tyle.

Teraz widząc psa na żywo jestem w stanie ocenić, który rozmiar szelek rowerlandowskich będzie pasował tak na 80% :roll: , ale nigdy nie mierzyłam psów pod katem tej tabelki nawet...

Widziałas te tabelkę wyliczania rozmiaru szelek ? :D Dotyczy szelek firmy ManMat akurat... i jest chyba na ich stronie, a na pewno na stronie Lodowego Jeziora - powinno Ci to pomóc :D

Posted

Dzieki:)

A rozmiary moich psó są nastepujące(okolo oczywiscie)

Matrix, wiek 4 lata i10 mies., 72cm w klebie, waga ok. 57kg(latem/wiosną), w klacie ma 92cm, a w szyjce ok. 76cm

Żwirek, wiek 3lata i 7 mies., 68cm w klebie, waga ok.51kg, w klacie 87cm a w szyjce 66cm:)

Posted

Szybszy od dyliżansu- problem w tym, ze moje psy to straszne dominanty, a w zaprzegu to chyba z samymi sukami moglyby biegac:D

No ale moze skorzystamy z zaproszenia:)

Posted

Ja też radziłabym na pierwsze parę treningów umówić z kimś kto już trenuję ze swoimi pieskami, i ma doświadczenie. Najszybszej nauczyć , podpinając psa do zaprzęgu.

Rzecz jasna, dużo tez zalezę od charakteru psa, ale wydaje mnie że ta pasja do biegania jest w każdym SH wystarczę ją obudzić.

Zapraszam też na treningi do Częstochowy,

mamy dużo suczek. :D :D :D

Pozdrawiam Śnieżna Rakieta

www.sniezna-rakieta.w.pl

Posted

Sniezna Rakieta- to są alaskany, a nie husky:D A Czestochowa troszku jednak za daleko....:)

Tylko z treningami proponowanymi przez Was wszystkich widze jeszcze jeden (chyba) problem- Wy macie SH, a ja AM:)

Posted

Tylko z treningami proponowanymi przez Was wszystkich widze jeszcze jeden (chyba) problem- Wy macie SH, a ja AM:)

To nie jest żaden problem, z nami na treningach biegali różne pieski.

Była Łajka i Owczarek niemiecki.

Najważniejsze spróbować.:D

Posted

Też bym się chetnie spotkała z ludźmi w trakcie treningów bo muszę się zorientować troche dokładniej co i jak... Vanity ma już prawie 10 m-cy i muszę zaczać ją przyzwyczajać do biegania przy mnie, przed rowerem, a nie do ciagania mnie tylko po krzakach :lol: ...może ktos mógłby nam wyjaśnic jak psa nauczyc takich sztuczek magiczek??? :wink: 8)

:Help_2:

Posted

Jak chcesz, zeby pies biegal ladnie kolo roweru, to musi umiec ladnie chodzic przy nodze :lol: A jak juz to opanuje, to z gorki! Na poczatku moze Ci sie platac troche, ale po kilku jazdach powinno byc juz dobrze;)

Posted

Jestes z Bemowa? W tamtych okolicach tez jest jakas grupa trenujaca, gdzies tu sie ktos kiedys meldowal.. A jak nie, zapraszam do siebie, na pozak karkolomnej jazdy z uzyciem springera.

Zakla, to niekoniecznie tak. Moje mlodsze za chiny przy nodze nie pojdzie, chwile w miejscu nie ustoi, a przy rowerze truchta. Czasami tylko probuje zeby na smyczy zaczepic. Niewygodnie jej czy cus? :evilbat:

Posted

Zgadza się jestem z Bemowa i niestety nie spotkałam tu nikogo kto trenuje z psiakami...chętnie bym się spotkała...ETM może z Twojego zaproszenia też skorzystam :wink: 8)

Posted
Zapraszam. Bede mial naocznego swiadka, ze na sprinerze da sie jechac. :lol:
Będziesz miał przede wsyzstkim naocznego świadka, że istniejesz.. 8) :wink: