Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kiedyś...gdy Lusia wyadoptowana ode mnie z przytuliska uciekła z DS własnie pod Tarczynem....i poczytałam o tym piekle pseudo-schronu w Wągrodnie...obiecałam sobie że pomoge kiedyś jakiejś bidzie z tego miejsca...

Jesi nikt inny się nie znajdzie to podejme się opieki tzn. będe ogarnić jakoś finanse i szukać domu dla tej malizny. Musze tylko pomyśleć do jakiego hoteliku ją wysłac...i tez potrzebowałabym pomocy z transportem....

• Like 3
  • Upvote 2
Posted

Super, że sunię uda się złapać samodzielnie!

Ja też mam w razie czego duży, plastikowy transporter, mogę pożyczyć. Tylko raczej nie dam rady w tym tygodniu zawieźć go na miejsce (mam jakieś problemy z samochodem, wolałabym nie ryzykować jeżdżenia więcej niż to konieczne, a to ode mnie kawałek drogi...), ale do Warszawy mogłabym komuś podrzucić.

Posted

16 minut temu, agat21 napisał:

Czytam od początku, ale nie mam teraz jak pomóc :( Jeśli już to moze jakiś transport jeśli będę na miejscu.

Bardzo potrzebny jest transport do hoteliku, ale nie wiem czy to realne, oczywiście zdaję sobie sprawę, że to daleko i w grę wchodzi pokrycie kosztów przejazdu. 

Posted
38 minut temu, kiyoshi napisał:

Kiedyś...gdy Lusia wyadoptowana ode mnie z przytuliska uciekła z DS własnie pod Tarczynem....i poczytałam o tym piekle pseudo-schronu w Wągrodnie...obiecałam sobie że pomoge kiedyś jakiejś bidzie z tego miejsca...

Jesi nikt inny się nie znajdzie to podejme się opieki tzn. będe ogarnić jakoś finanse i szukać domu dla tej malizny. Musze tylko pomyśleć do jakiego hoteliku ją wysłac...i tez potrzebowałabym pomocy z transportem....

Robię własnie bazarek, Izuniu, jeśli podejmiesz się pomocy, zrobię go dla sunieczki.

Kokosów nie będzie, ale zawsze jakiś grosz

Posted
6 minut temu, Gabi79 napisał:

Robię własnie bazarek, Izuniu, jeśli podejmiesz się pomocy, zrobię go dla sunieczki.

Kokosów nie będzie, ale zawsze jakiś grosz

tzn. z tego co saremarias napisała, to już podjęła się :) jest miejsce dla suni u Moli więc myśle, że moja pomoc juz nie będzie potrzebna tzn w sensie takiego głównego opiekuna

Moge pomóc przy ogłoszeniach itd :)

Posted
2 minuty temu, kiyoshi napisał:

tzn. z tego co saremarias napisała, to już podjęła się :) jest miejsce dla suni u Moli więc myśle, że moja pomoc juz nie będzie potrzebna tzn w sensie takiego głównego opiekuna

Ok. jak zwykle czytałam wybiórczo i na szybko, podtrzymuję propozycję bazarku.

Ile jest km do pokonania do Moli@?

Posted
Przed chwilą, kiyoshi napisał:

Oj zaraz podjęła, tylko trochę się porządziła ;) 

Posted
11 minut temu, Gabi79 napisał:

Ok. jak zwykle czytałam wybiórczo i na szybko, podtrzymuję propozycję bazarku.

Ile jest km do pokonania do Moli@?

Do Białystoku jest ok 200 km, ale dojazd z Warszawy całkiem dobry długi odcinek S8. Moli@ mogłaby przejąć sunię w Białym.

Posted
3 godziny temu, seramarias napisał:

Tysiu będę szczera, ja z natury jestem introwertykiem, do tego nieśmiałek i dzik,  pomogę materialnie, ale do ludzi to ja się nie nadaję :( Może ja źle rozmawiam z tymi fundacjami, naprawdę się staram, sporo mnie nerw te rozmowy kosztują, na pewno osoba bardziej asertywna wypadałoby lepiej. Tylko myśl o tej suni motywuje mnie żeby dzwonić dalej. Ja raczej nie byłabym dobrą osobą decydującą i naprawdę wolałabym, żeby podjął  się tego ktoś operatywny, zorientowany w temacie, kto wie jak rozmawiać i zadbać o interesy suni. Ja to nawet ze znalezieniem hoteliku mam problem....

Mam to samo, moze mniej jak kiedyś bo nauczyłam się właśnie przez ogłoszenia, i w pracy w sumie też ;)

Posted
3 minuty temu, Olena84 napisał:

Mam to samo, moze mniej jak kiedyś bo nauczyłam się właśnie przez ogłoszenia, i w pracy w sumie też ;)

Ja to samo :) Bezdomniaki niejako wymusiły na mnie to, aby przełamywać swoje opory. Aczkolwiek rozumiem jak ktoś nie jest w stanie. 

Ważne, że sunia otrzyma pomoc. Jeszcze nie wie, że jest szczęściarą.

Posted

Sprawa wygląda tak: Pan w weekend wraca do Warszawy, tu mógłby przekazać sunię dalej w trasę. Potrzebujemy, nie to Rudzia bardzo potrzebuje transportu na trasie Warszawa-Białystok. Nie wiem co będzie jeśli nie będzie transportu, Pan nie może jej wziąć do siebie :(

Posted
31 minut temu, seramarias napisał:

Bardzo potrzebny jest transport do hoteliku, ale nie wiem czy to realne, oczywiście zdaję sobie sprawę, że to daleko i w grę wchodzi pokrycie kosztów przejazdu. 

Wszystko zależy od dnia. Czyli trasa Warszawa - Białystok do hotelu?

Posted
1 minutę temu, seramarias napisał:

Sprawa wygląda tak: Pan w weekend wraca do Warszawy, tu mógłby przekazać sunię dalej w trasę. Potrzebujemy, nie to Rudzia bardzo potrzebuje transportu na trasie Warszawa-Białystok. Nie wiem co będzie jeśli nie będzie transportu, Pan nie może jej wziąć do siebie :(

W ten weekend?

Posted

Sunia musi wyjechać w transporterku,  mamy dwie propozycje wypożyczenia, tylko żeby nie było za prosto trzeba by go było przewieźć na wieś, żeby Pan mógł zapakować sunię...

Posted
24 minuty temu, seramarias napisał:

Skontaktuj  mnie bezpośrednio z Panem to dogramy odbiór w Warszawie ,)

• Like 1
  • Upvote 2