Aska7 Posted February 13, 2020 Posted February 13, 2020 Super. Brawo Pikusia : )))) Jeszcze może się naprawi : ) Dzielna dziewczynka : ) 1 Quote
Moli@ Posted February 13, 2020 Author Posted February 13, 2020 7 minut temu, uxmal napisał: Czyli czuje że chce kooo ? :)))))) Tak :) Quote
uxmal Posted February 13, 2020 Posted February 13, 2020 19 minut temu, Moli@ napisał: Zwiedziła lecznicę, załapała się na gryzaki. Do ludzi, psów nastawiona przyjaźnie...., niestety zaobserwowałam dziwne zachowanie ludzi - przyglądają się z niechęcią, z lekkim obrzydzeniem..., odsuwają się, odwracają..., zabierają własne psy od Pikusi :( Może trzeba ludziom wyjaśniać że ktoś ja potrącił i porzucił. Ludzie ze strachu i niewiedzy tak reagują. Może myślą że to psi koronawirus :) Quote
uxmal Posted February 13, 2020 Posted February 13, 2020 Przed chwilą, Moli@ napisał: Tak :) Aaaaaa. Tak się cieszę:))) 1 Quote
Moli@ Posted February 13, 2020 Author Posted February 13, 2020 7 minut temu, uxmal napisał: Może trzeba ludziom wyjaśniać że ktoś ja potrącił i porzucił. Ludzie ze strachu i niewiedzy tak reagują. Może myślą że to psi koronawirus :) Mówiłam / tłumaczyłam że zdrowa ..., po wypadku samochodowym z niedowładem kończyn. Nie słuchają, patrzą tępym wzrokiem przed siebie :( Dziś trafiłyśmy na wyjątkowych bufonów 1 Quote
rozi Posted February 13, 2020 Posted February 13, 2020 10 minut temu, Moli@ napisał: Mówiłam / tłumaczyłam że zdrowa ..., po wypadku samochodowym z niedowładem kończyn. Nie słuchają, patrzą tępym wzrokiem przed siebie :( Dziś trafiłyśmy na wyjątkowych bufonów Miałam bliską, na tamten moment, koleżankę. I psa, w przededniu eutanazji. Pies sapał, ślinił się trochę, no w bólu żył. Przyszła ta k...a, spojrzała i mówi weź uśpij, bo TO OBRZYDLIWE JEST. Quote
Aska7 Posted February 13, 2020 Posted February 13, 2020 Życie wiele rzeczy weryfikuje. Wiele relacji. Niestety. 3 Quote
uxmal Posted February 13, 2020 Posted February 13, 2020 57 minut temu, rozi napisał: Miałam bliską, na tamten moment, koleżankę. I psa, w przededniu eutanazji. Pies sapał, ślinił się trochę, no w bólu żył. Przyszła ta k...a, spojrzała i mówi weź uśpij, bo TO OBRZYDLIWE JEST. Spokojny człowiek jestem zazwyczaj ale obiłabym "twarz" mówiąc delikatnie tej Babie. Quote
uxmal Posted February 13, 2020 Posted February 13, 2020 1 godzinę temu, Moli@ napisał: Mówiłam / tłumaczyłam że zdrowa ..., po wypadku samochodowym z niedowładem kończyn. Nie słuchają, patrzą tępym wzrokiem przed siebie :( Dziś trafiłyśmy na wyjątkowych bufonów A to rzeczywiście głąby. Quote
Moli@ Posted February 13, 2020 Author Posted February 13, 2020 Położyłam dziewczynkę na boczku...boi się, leżała około pół minuty i już sama usiadła na macie. Potrzeba czasu ale mam nadzieję że załapie. Boczki - mięśnie międzyżebrowe przydałoby się masować. 1 Quote
Tyśka) Posted February 13, 2020 Posted February 13, 2020 Niesamowicie mądra, ale ma i mądrych Opiekunów... weterynarz ma rację: szczęściara z niej... :) 1 Quote
rozi Posted February 14, 2020 Posted February 14, 2020 15 godzin temu, agat21 napisał: Ale dobre wieści :) Wet ma rację: dziewczyna ma wyjątkowe szczęscie! Trafiła na prawdziwych ludzi, a nie takich, co tylko tak się nazywają. Wcześniej trafiła na tych drugich. Gdyby nie stanowczy protest, desperacja Molly, pies byłby uśpiony w styczniu. PO WYLECZENIU RAN! Molly, ja rozumiem, że koszty rehabilitacji opłaci Fundacja Bonifacy? Niezależnie od tego Ty też ponosisz jakieś koszty, choćby benzyna. Mów, jeśli będziesz czegokolwiek potrzebować. 1 Quote
Moli@ Posted February 14, 2020 Author Posted February 14, 2020 2 godziny temu, rozi napisał: (...) Molly, ja rozumiem, że koszty rehabilitacji opłaci Fundacja Bonifacy? Niezależnie od tego Ty też ponosisz jakieś koszty, choćby benzyna. Mów, jeśli będziesz czegokolwiek potrzebować. Rozmawiałam z Randą (Fundacja Bonifacy)...pomogą w finansowym ogarnięciu rehabilitacji. Po niedzieli rehabilitantka spotka się z Pikusią i wtedy dowiemy się o jakich kwotach mówimy. Quote
Moli@ Posted February 14, 2020 Author Posted February 14, 2020 2 minuty temu, uxmal napisał: Już coraz bardziej wyluzowana jest :) Zaczyna się podobać..., około 20 już czeka i sama pcha się na ręce ,) 2 Quote
agat21 Posted February 14, 2020 Posted February 14, 2020 Czyli robi się z psinki powoli foczka :)) Quote
Recommended Posts