Tola Posted March 2, 2020 Posted March 2, 2020 Jagna, a może to jest powód tego małego zainteresowania Freyą? Ludzie jednak niezbyt chętnie szukają na OLX psów ze schroniska.... Chociaż na moim OLX tez zainteresowanie małe... Quote
kiyoshi Posted March 2, 2020 Posted March 2, 2020 53 minuty temu, Tola napisał: Jagna, a może to jest powód tego małego zainteresowania Freyą? Ludzie jednak niezbyt chętnie szukają na OLX psów ze schroniska.... Chociaż na moim OLX tez zainteresowanie małe... Wątpię. Ja też wrzucam od jakiegoś czasu w tą kategorie Quote
Tola Posted March 2, 2020 Posted March 2, 2020 10 minut temu, kiyoshi napisał: Wątpię. Ja też wrzucam od jakiegoś czasu w tą kategorie Widać nie am dziewczyna szczęścia, a może czeka na kogoś wyjątkowego... Quote
Jaaga Posted March 5, 2020 Author Posted March 5, 2020 W jednym ogłoszeniu, jak dodałam do tej kategorii, to edytowałam tekst i usunełam info o schronisku. I tez nie ma odzewu. To wspaniały psiak. Chciałabym, żeby znalazła swój dom, bo juz uznała nas za swoja rodzinę, ale nic na siłę. Nie dzwoni nikt, komu z czystym sumieniem chcialabym ją przekazać, zesztą w ostatnich dniach nikt juz nie dzwoni. W niedzielę jedzie Marta do nowego domu, potem na spokojnie spróbuję Freyi i Bezie zrobić nowe domowe zdjecia, choć stale któreś dodaję do ogłoszeń i nie działają. O ile w przypadku Bezy rozumiem, że ludzie mogą mieć obawy przed adopcją, to przy Freyi nie rozumiem braku zainteresowania. Jest piekna, dostojna, mądra, praktycznie bezporoblemowa. Quote
Jaaga Posted March 6, 2020 Author Posted March 6, 2020 Dnia 5.03.2020 o 15:26, Sowa napisał: Może dlatego, że jest dość duża. No własnie też tak mi się wydaje. Ona i Beza są największe, wszystkie mniejsze znalazły domy, a one dalej czekają. Freya wczoraj bardzo ładnie zachowała się przy gościach. Co prawda oszczekała ich w wiatrołapie przy wchodzeniu do domu, ale za to już wychodzili w jej asyście i bez szczekania. Quote
Jaaga Posted March 7, 2020 Author Posted March 7, 2020 Ostatnie zdjęcie, to już wspólna zabawa i przewalanki po kanapie. 2 Quote
Tyśka) Posted March 9, 2020 Posted March 9, 2020 Freya nadal zachwyca :) Poudostępniałam ją troszkę na FB. Quote
Jaaga Posted March 10, 2020 Author Posted March 10, 2020 8 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Freya nadal zachwyca :) Poudostępniałam ją troszkę na FB. Dziekuję. Wczoraj miały dzwonić dwie panie w sprawie jej adopcji, ale niestety żadna nie odezwała się. Quote
Sowa Posted March 10, 2020 Posted March 10, 2020 Jaaga, a może w ew.. zmienionym ogłoszeniu zacznij tak: Piękna jak wilk, inteligentna jak owczarek, czeka na Ciebie - i dopiero ciąg dalszy, co dla niej potrzebne? 1 Quote
Jaaga Posted March 10, 2020 Author Posted March 10, 2020 6 godzin temu, Sowa napisał: Jaaga, a może w ew.. zmienionym ogłoszeniu zacznij tak: Piękna jak wilk, inteligentna jak owczarek, czeka na Ciebie - i dopiero ciąg dalszy, co dla niej potrzebne? Fajny tekst na tytuł ogłoszenia :) Tyllko obawiam się, ze taki wstęp zasugeruje, że jest wielkości onka/wilczaka, co znowu utrudni adopcję, a ona jest drobniejsza. Ma 50 cm w kłębie i tylko 15 kg. Dziś dzwoniła o nią sympatyczna pani z Poznania, jednak chciałaby zobaczyć psa przed adopcją, a to 6 godz. drogi w jedną stronę, no i mieszka w bloku. Wszyscy prawie dzwoniący szukaja psa do bloku i pracują. Nie mam zupełnie pojęcia, jak Freya zachowywałaby się tyle czasu sama, bo jest czujna i reaguje, jak coś słychac na zewnątrz. Nie chciałabym, żeby wróciła. Zresztą ludzie sami rezygnują, kiedy słyszą, że nie mogę dać gwarancji, że będzie cicho 8 godz. Quote
Sowa Posted March 10, 2020 Posted March 10, 2020 No to dopisz tak: Piękna jak wilk, inteligentna jak owczarek, lekka i drobna jak border collie - i już wszystko będzie się zgadzać, sunia bordera powinna być mniejsza niż 53 cm:) 1 3 Quote
Jaaga Posted March 10, 2020 Author Posted March 10, 2020 41 minut temu, Poker napisał: A proponowałaś chętnym inne sunie czy psy? Nie znam żadnego psiaka w Poznaniu czy Krakowie, skąd dzwonili. U nas jest tylko Beza, a ona trudniejsza niż Freya. Kazda z dzwoniących pań zachwycała się jej wilczakową urodą, a zupełnie nie kojarzę jakiegoś psiaka do adopcji w takim typie. Jest grupa dot. wilczaków do adopcji, ale tam każdy chyba jest trudniejszy od niej. Quote
Jaaga Posted March 10, 2020 Author Posted March 10, 2020 Zaglądnęłam na FB, Freya ma 215 udostepnień, w komentarzach tylko zachwyty nad jej wilczą urodą i tyle... Quote
Tola Posted March 10, 2020 Posted March 10, 2020 1 godzinę temu, Sowa napisał: No to dopisz tak: Piękna jak wilk, inteligentna jak owczarek, lekka i drobna jak border collie - i już wszystko będzie się zgadzać, sunia bordera powinna być mniejsza niż 53 cm:) Wykorzystam na pewno:) Quote
Jaaga Posted March 13, 2020 Author Posted March 13, 2020 Dzisiejszy "kwiatek", mój tekst: Osoby zainteresowane adopcją Freyi proszę o kontakt WYŁĄCZNIE tel. 660 - pokaż numer telefonu - . Nie odpowiadam na sms-y i wiadomości. Adopcja psa jest poważną decyzją na lata i nie wyobrażam sobie jej bez przeprowadzenia nawet rozmowy. Mimo to dostałam wiadomość: A zdrowa jest i mam amstawa nie pogrywa sie i ile przewów miejscowość czestochowa Wczesniej pani zadzwoniła o mojego szczeniaka i dała mi do tel 3-latke, bo pies ma byc dla niej. Nie rozumiała o co mi chodzi, ze nie będe rozmawiała z dzieckiem, bo to przecież ma byc pies dla córci i ona ma pytania do mnie. Mało udaru nie dostałam. Zaczynam niecierpieć ludzi. Quote
kiyoshi Posted March 13, 2020 Posted March 13, 2020 4 godziny temu, Jaaga napisał: Zaczynam niecierpieć ludzi. mam to samo... Quote
Jaaga Posted March 16, 2020 Author Posted March 16, 2020 Pani Małgosia napisała, że wpłaciła na marzec na adopcje wirtualną Freyi. Poproszę Tolu o potwierdzenie, jak sprawdzicie konto. Quote
Tyśka) Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 Też odczuwam niechęć do ludzi dzwoniących w sprawie adopcji :( Współczuję tak beznadziejnych zapytań. Quote
Tola Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 Dnia 16.03.2020 o 18:46, Jaaga napisał: Pani Małgosia napisała, że wpłaciła na marzec na adopcje wirtualną Freyi. Poproszę Tolu o potwierdzenie, jak sprawdzicie konto. Mam wydruk, ale wpłaty od p. Małgosi nie ma jeszcze. Quote
Jaaga Posted March 24, 2020 Author Posted March 24, 2020 Dziś została zamówiona dla Freyi karma 144 zł Josera Festival. Fundacja ZEA zakupiła jej również obrożę p. kleszczom Foresto - koszt 130 zł. Tolu, wstawisz fakturę, bo ja nie potrafię? Zaktualizowałam rozliczenie na pierwszej stronie i Freya jest na sporym minusie :( Mimo, że jest u nas na BDT, to niestety są to podstawowe wydatki, których nie da ominąć. Kilka dni temu było u nas małżeństwo zainteresowane nią, żeby ją poznać. Freya wypadła bardzo dobrze. Niestety, już się nie odezwali. Jednak to spotkanie było o tyle cenne, że wiem, jak reaguje i czego mogę sie spodziewać. Tylko w obecnej sytuacji ze względu na ryzyko zdrowotne, już nie zdecyduje się na kolejną wizytę w domu obcych ludzi. Zresztą jak na razie, to już nikt o nią nie pytał. 1 Quote
Tola Posted March 24, 2020 Posted March 24, 2020 Dnia 16.03.2020 o 18:46, Jaaga napisał: Pani Małgosia napisała, że wpłaciła na marzec na adopcje wirtualną Freyi. Poproszę Tolu o potwierdzenie, jak sprawdzicie konto. Jest wpłata - p. Małgorzata J. Lublin - 100 zł - bardzo dziękujemy Quote
Recommended Posts