Tyśka) Posted February 10, 2020 Posted February 10, 2020 Lubię takie wilczyce jak Freya :) Myślę, że to kwestia czasu jak znajdzie ją TEN człowiek. Quote
helli Posted February 10, 2020 Posted February 10, 2020 czy ona jest sprytniejsza/ madrzejsza niz reszta? te pochodzace od wilkow chyba sa, dobrze, ze nie wspina sie po ogrodzeniu Quote
Jaaga Posted February 10, 2020 Author Posted February 10, 2020 3 godziny temu, helli napisał: czy ona jest sprytniejsza/ madrzejsza niz reszta? te pochodzace od wilkow chyba sa, dobrze, ze nie wspina sie po ogrodzeniu Zdecydowanie jest bardzo inteligentna. No i dziś własnie nie wspięła sie, ale podkopala pod ogrodzeniem z boku na pole i przebiegła na przód do bramy, gdzie czekała, żeby ją wpuścić. Mało zawału nie dostałam. Tyle psów i jeszcze żaden nie przekopał sie na zewnątrz. Cale szczęście, że nigdzie nie pobiegła, tylko czekała. Jednak i tak muszę dać jej adresatkę i co chwilę teraz sprawdzam jak jest w ogrodzie. Tak jak piszesz też jest ze szczurami. Te dzikie wędrowne są bardzo mądre. Ja je zdecydowanie wolę, niz zwykłe hodowlane. teraz mam już tylko jedną dziką i dwie mieszańce, ale nie żyjące już Bobok i Młysz to były najinteligentniejsze bestyjki, jakie spotkałam. Uwielbiam takie cwaniaki z ikrą. Quote
Jaaga Posted February 11, 2020 Author Posted February 11, 2020 Co do bystrości Freyi to wczoraj zdałam sobie sprawę, że ona nawet na gesty reaguje. Kiedy moje małe wybiegają na spacer, to nauczylismy ja, żeby wskakiwała na fotel i czekała dla ich bezpieczeństwa, az wyjdą. Teraz po 3 tyg, wystarczy, że wyciągne palec w kierunku fotela i wskakuje. Quote
b-b Posted February 11, 2020 Posted February 11, 2020 4 godziny temu, Jaaga napisał: Co do bystrości Freyi to wczoraj zdałam sobie sprawę, że ona nawet na gesty reaguje. Kiedy moje małe wybiegają na spacer, to nauczylismy ja, żeby wskakiwała na fotel i czekała dla ich bezpieczeństwa, az wyjdą. Teraz po 3 tyg, wystarczy, że wyciągne palec w kierunku fotela i wskakuje. Mądra sunia! Quote
Jaaga Posted February 11, 2020 Author Posted February 11, 2020 16 minut temu, b-b napisał: Mądra sunia! Tak, bardzo. Sowa mnie uświadomiła, że psy pierwsze reagują na mowę ciała, potem dopiero słowa. Wiem już dlaczego moje yorki i maltańczyki zaczynaja drzeć się rano, jak tylko opuszczam nogi z łózka i nie reagują wtedy na "cicho", "spokój" ;) Wtedy żadne słowa nie są w stanie uspokoić ich, zeby zdążyć sie przebrac przed wyjściem na siku. Quote
helli Posted February 11, 2020 Posted February 11, 2020 No ale to -jej mądrość-może też prowadzić do otwierania sobie lodówki, drzwi, szaf, itd. Quote
Jaaga Posted February 11, 2020 Author Posted February 11, 2020 1 godzinę temu, helli napisał: No ale to -jej mądrość-może też prowadzić do otwierania sobie lodówki, drzwi, szaf, itd. Potrafi otwierac drzwi od początku ;) Quote
Sowa Posted February 11, 2020 Posted February 11, 2020 2 godziny temu, Jaaga napisał: Wiem już dlaczego moje yorki i maltańczyki zaczynaja drzeć się rano, jak tylko opuszczam nogi z łózka No to naucz je, zaczynając nie rano, że spuszczenie nóg to gest oznaczający "waruj", warując szczekać trochę niewygodnie...I że bezwzględnie przed otwarciem drzwi i wypuszczeniem na siku MUSZĄ siedzieć bodaj sekundę przed drzwiami. A wypuszczenie jest nagrodą za siad. Quote
Tola Posted February 18, 2020 Posted February 18, 2020 Wplata na konto ZEA: Małgorzata J. Lublin - 80 zł (adopcja wirtualna Freya) bardzo dziękujemy Quote
Jaaga Posted February 23, 2020 Author Posted February 23, 2020 Dzieki za info, p. Małosia nie dała znać. Dzis rano miałam tel. o Freyę. Pani z jak to okresliła "mieszkankiem", poprzednią suczkę zabiło auto i dzieci płaczą, więc chce następną. Powiedziałam, że Freya jest czujna i głosna, więc do budownictwa wielorodzinnego nie nadaje się, ale pani odparła, ze jej to nie przeszkadza, bo poprzednia sunia szczekała CAŁY czas i sąsiadom to nie przeszkadzało. Podziękowałam i odmowiłam. Mam nadzieje, że w końcu zadzwoni ktoś, kto zapewni jej bezpieczeństwo i zaspokojenie jej potrzeb. To wspaniała sunia, chcę miec pewność że trafi w dobre i odpowiedzialne ręce. Quote
Gabi79 Posted February 23, 2020 Posted February 23, 2020 40 minut temu, Jaaga napisał: Dzieki za info, p. Małosia nie dała znać. Dzis rano miałam tel. o Freyę. Pani z jak to okresliła "mieszkankiem", poprzednią suczkę zabiło auto i dzieci płaczą, więc chce następną. Powiedziałam, że Freya jest czujna i głosna, więc do budownictwa wielorodzinnego nie nadaje się, ale pani odparła, ze jej to nie przeszkadza, bo poprzednia sunia szczekała CAŁY czas i sąsiadom to nie przeszkadzało. Podziękowałam i odmowiłam. Mam nadzieje, że w końcu zadzwoni ktoś, kto zapewni jej bezpieczeństwo i zaspokojenie jej potrzeb. To wspaniała sunia, chcę miec pewność że trafi w dobre i odpowiedzialne ręce. A niech to, takich ludzi o bardzo małych rozumkach trudno zniechęcić. Dobrze, że chociaż są na tyle głupi, że się przyznają np. co się stało z poprzednim pieskiem. Quote
Tianku Posted February 24, 2020 Posted February 24, 2020 mam 100 zło dla Dziewczyny z bazarku portetowego czy mam przelać na Twoje konto czy konto Zea czy jakoś inaczej je zagospodarować (wyróżnienia, coć kupić?) 1 Quote
Tola Posted February 24, 2020 Posted February 24, 2020 Dnia 23.02.2020 o 14:02, Jaaga napisał: Dzieki za info, p. Małosia nie dała znać. Dzis rano miałam tel. o Freyę. Pani z jak to okresliła "mieszkankiem", poprzednią suczkę zabiło auto i dzieci płaczą, więc chce następną. Powiedziałam, że Freya jest czujna i głosna, więc do budownictwa wielorodzinnego nie nadaje się, ale pani odparła, ze jej to nie przeszkadza, bo poprzednia sunia szczekała CAŁY czas i sąsiadom to nie przeszkadzało. Podziękowałam i odmowiłam. Mam nadzieje, że w końcu zadzwoni ktoś, kto zapewni jej bezpieczeństwo i zaspokojenie jej potrzeb. To wspaniała sunia, chcę miec pewność że trafi w dobre i odpowiedzialne ręce. Rozumiem, teraz mam ogrom telefonów w sprawie długowłosych kotów, od tego, co ludzie opowiadają mam dosłownie bóle głowy, tego nie da się spokojnie słuchać:( Quote
Jaaga Posted February 25, 2020 Author Posted February 25, 2020 21 godzin temu, Tianku napisał: mam 100 zło dla Dziewczyny z bazarku portetowego czy mam przelać na Twoje konto czy konto Zea czy jakoś inaczej je zagospodarować (wyróżnienia, coć kupić?) Bardzo pięknie dziękuję. Byłabym wdzięczna, jesli możesz trzymac na swoim koncie i robić wyróżnienia na olx z tego. Niestety, już chyba kończy sie poprzednie, jakie zrobiłam jej a z pieniędzy na koncie fundacji tego nie da się zrobić. Wczoraj miałam kolejny telefon. Pani zapytała, czy konieczna jest wizyta PA, czy wystarczy, jak wyśle filmik i powiedziała, że mam sie jeszcze nie cieszyć, bo tylko tak dzwoni, a decyzja o adopcji musi być od wszystkich domowników. Po rozłączeniu rozmowy stwierdziliśmy z mężem, że "zrobiła nam dzień". Po ponad 20 latach pośredniczenia w adopcjach pierwszy raz ktoś zaproponował filmik zamiast wizyty. Quote
Patmol Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 Ciekawe co by było na takim filmiku. Czy sam dom , czy tez poszczególni domownicy opowiadający o sobie. Każdy by sie przedstawił i opowiedział jakie ma doświadczenia z psami. 1 Quote
Tianku Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 14 minut temu, Patmol napisał: Ciekawe co by było na takim filmiku. Czy sam dom , czy tez poszczególni domownicy opowiadający o sobie. Każdy by sie przedstawił i opowiedział jakie ma doświadczenia z psami. Quote
Jaaga Posted February 25, 2020 Author Posted February 25, 2020 9 minut temu, Patmol napisał: Ciekawe co by było na takim filmiku. Czy sam dom , czy tez poszczególni domownicy opowiadający o sobie. Każdy by sie przedstawił i opowiedział jakie ma doświadczenia z psami. Pewnie chodziło o dom, warunki. Pani chce przyjąc psa na same święta. Powiedziałam, że bez wizyty nie obejdzie się. Freya jest wspaniałym psem. Bardzo chciałabym, zeby znalazła naprawdę dobry dom i nigdy nie wylądowala już w schronisku. Liczą się ludzie, ich podejście do psa, a nie filmik z mieszkania. Chyba wszyscy juz kojarzą wypasiony dom, na tyłach którego w kojcu został zagłodzony husky na złość ex mężowi. Mną to wstrząsnęło. Quote
Tianku Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 27 minut temu, Jaaga napisał: Byłabym wdzięczna, jesli możesz trzymac na swoim koncie i robić wyróżnienia na olx z tego. Niestety, już chyba kończy sie poprzednie, jakie zrobiłam jej a z pieniędzy na koncie fundacji tego nie da się zrobić. tylko proszę wklej linki jakie ogłoszenia mam wyróżnić Quote
Jaaga Posted February 25, 2020 Author Posted February 25, 2020 5 minut temu, Tianku napisał: tylko proszę wklej linki jakie ogłoszenia mam wyróżnić Mam u siebie dwa i oba wyróżnione do 1.03. Wstawię linki tu, jak skończy się na nich wyróznienie. ślicznie jeszcze raz dziękuję. Quote
Patmol Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 No właśnie sam film z mieszkania to przecież bez sensu. Film musiałby jakoś przedstawiać ludzi , i na pewno nie zamiast, tylko przed pa. Ktos chce adoptować np psa i przysyła np film ze swoim obecnym psem - co razem robią, jakieś treningi czy wycieczki. Pokazuje jego legowsiko, miski, karmę albo ktoś przedstawia swoje dzieci w takim filmie - i jakieś ich filmiki z kontaktów ze zwierzętami; albo kota. No bo mieszkanie gorsze czy lepsze, ale ludzie jednak najważniejsi. chce psa na Wielkanoc? do trzymania koszyczka? Freya się chyba do tego nie nadaje taka akcja w stylu "weź biednego psa na święta"? Moja suka kaja, bardzo podobna do twojego Kaja z wyglądu, uwielbia Wilekanoc, bo ludzie noszą niziutko koszyczki, np kilkulatki noszą - a w koszyczka same skarby pachnące. Trudno nam przejść przez miasto, a idziemy do parku akurat koło wielkiego kościoła , bo wszedzie zapachy. Quote
Jaaga Posted March 2, 2020 Author Posted March 2, 2020 Dnia 25.02.2020 o 12:22, Patmol napisał: Moja suka kaja, bardzo podobna do twojego Kaja z wyglądu, uwielbia Wilekanoc, bo ludzie noszą niziutko koszyczki, np kilkulatki noszą - a w koszyczka same skarby pachnące. Trudno nam przejść przez miasto, a idziemy do parku akurat koło wielkiego kościoła , bo wszedzie zapachy. Oj, wyobrażam sobie, jaka to dla niej atrakcja, i dla Ciebie rownież ;) Dnia 25.02.2020 o 12:11, Tianku napisał: tylko proszę wklej linki jakie ogłoszenia mam wyróżnić Mogę prosić o dwa wyróznienia na miesiąc: https://www.olx.pl/oferta/sliczna-wilczasta-freya-srednia-wysterylizowana-adopcja-CID103-IDDdIKD.html https://www.olx.pl/oferta/piekna-srednia-suczka-wysterylizowana-szuka-domu-adopcja-CID103-IDDrNkL.html Quote
Tianku Posted March 2, 2020 Posted March 2, 2020 57 minut temu, Jaaga napisał: Mogę prosić o dwa wyróznienia na miesiąc: https://www.olx.pl/oferta/sliczna-wilczasta-freya-srednia-wysterylizowana-adopcja-CID103-IDDdIKD.html https://www.olx.pl/oferta/piekna-srednia-suczka-wysterylizowana-szuka-domu-adopcja-CID103-IDDrNkL.html ok rozliczenie wyróżnień może będę prowadzić na wątku bazarku żeby było czytelniej i w jednym miejscu a tu będę wklejać info PS. wyróżnione dwa ogłoszenia 25,44 zł do dyspozycji pozostaje 74,56 zł 1 Quote
Jaaga Posted March 2, 2020 Author Posted March 2, 2020 Dziekuję bardzo, widze że na pozostałe ogloszenia masz droższe wyróznienia. Warto dawać ogłoszenie jako psa ze schroniska, wtedy wyróżnienie jest o 5 zł tańsze. Ja w tekście tylko dopisuje, że pies został zabrany ze schroniska. 1 Quote
Recommended Posts