JustinekAndalucia Posted December 22, 2019 Posted December 22, 2019 Dzień dobry! Jestem DT, a właściwie byłam DT dla rocznego prawie pieska, którego w poniedziałek oddałam do adopcji w innym regionie Polski. Obiecałam nowym właścicielom, że przepiszę na nich jego czipa. Czy jest tu ktoś z dostępem do bazy danych Safe Animal, 5 minutami czasu i chęcią pomocy? Podam nr czipa na priv. Justyna Quote
rozi Posted December 22, 2019 Posted December 22, 2019 Myślę, że musisz sama to zrobić. Nie pogniewaj się, ale nikt tutaj Cię (chyba) nie zna, więc i nie ma pewności, że podasz prawidłowe dane :) Quote
Marysia R. Posted December 22, 2019 Posted December 22, 2019 Dane w bazie SafeAnimal może zmienić tylko osoba albo placówka, która czip rejestrowała - jeśli robiłaś to sama, to musisz to zrobić samodzielnie, logując się do bazy, a jeśli czip rejestrował weterynarz lub np. schronisko czy fundacja to musisz się do nich zgłosić i poprosić o zmianę. Z tego co wiem, istnieje też możliwość (w sytuacji, kiedy nie można dotrzeć do osoby, która rejestrowała czip) zgłoszenia się bezpośrednio do bazy SafeAnimal (np. mailowo) i oni mogą te dane zmienić. Podejrzewam, że w tej sytuacji trzeba przedstawić jakiś dokument potwierdzający zmianę właściciela. Ale dokładnie nie wiem, trzeba by się dowiedzieć kontaktując się z bazą. Quote
JustinekAndalucia Posted December 22, 2019 Author Posted December 22, 2019 29 minut temu, rozi napisał: Nie pogniewaj się, ale nikt tutaj Cię (chyba) nie zna, więc i nie ma pewności, że podasz prawidłowe dane :) A niby po co miałabym to zrobić, co? Quote
Recommended Posts